Школярів і студентів, які мріють бути журналістами, запрошують на безоплатне навчання. Які умови?

Школярів і студентів, які мріють бути журналістами, запрошують на безоплатне навчання. Які умови?
  • У Тернопільському національному педагогічному університеті ім. Володимира Гнатюка 15 лютого стартувала медіашкола «В ЕТЕРІ».
  • Реєстрація на неї досі триває. Школа дасть учасникам змогу спробувати себе у ролі журналіста та опанувати основи медіадіяльності. Навчання повністю безкоштовне, а долучитись до нього можуть учні середніх та старших класів й студенти тернопільських «вишів».
  • Як зареєструватись і які навички отримаєте?

Медіашкола «В ЕТЕРІ» – це майданчик для інтерактивного спілкування усіх зацікавлених у непростій журналістській професії з тренерами, експертами та справжніми фахівцями медіасфери.

Цей проєкт колектив кафедри журналістики ТНПУ імені Володимира Гнатюка організовує вже третій рік поспіль, і вдруге – в умовах повномасштабної війни. Заняття є профорієнтаційними, для вступу майбутніх абітурієнтів за спеціальністю «Журналістика».

Відео дня

Тривалість курсу – 11 тижнів (з 15 лютого по 26 квітня). Заняття відбуваються у змішаному форматі: наживо (в аудиторії 52 на другому поверсі педагогічного університету) та з можливістю онлайн-підключення через Zoom.

Під час зустрічей учасники зможуть:

  • Прокачати соціально-комунікативні навички, від яких залежить успіх у взаємодії з людьми;
  • Дізнатись більше про секрети журналістської «кухні»;
  • Оволодіти мистецтвом «приготування» медіа тексту для різних платформ;
  • Освоїти інструменти для створення фото- та відеоконтенту;
  • Бути у тренді в соціальних мережах;
  • Навчитися пропускати крізь «сито» інформацію (відокремлювати корисну від шкідливої);
  • Опанувати основи медіаграмотності;
  • У майбутньому створити своє медіа та мати прибуток.

Програма курсу налічує два модулі, у першому 5 занять, а у другому – шість.

Теми модуля №1: «Журналіст: престиж, імідж, перспективи», «Як подолати страх публічного виступу», «Як розпізнати фейк. Алгоритм протидії креативній брехні», «Секрети сторітелінгу» і «Мистецтво самопрезентації».

Теми модуля №2: «Як писати класні тексти», «Фотографуй вдало, збільшуй аудиторію», «Психологічна стійкість. Як вистояти в умовах невизначеності», «Тележурналістика: стрім трансляції», «Права та обов’язки журналіста: як не потрапити в халепу» та «Якими мають бути сучасні медіа». 

Спікерами на лекціях є як досвідчені викладачі кафедри журналістики Тернопільського національного педагогічного університету, так і фахівці різноманітних медіагалузей: відомі регіональні журналісти з онлайн-медіа, телеканалів, друкованих видань, радіо; представники пресслужб; SMM-менеджери; волонтери інформаційних ресурсів; копірайтери; редактори районних газет і сайтів; письменники; психологи; члени громадських організацій; вебдизайнери тощо. Більшість з них – студенти, які наразі навчаються в університеті і працюють за спеціальністю, а також випускники кафедри, які досягли успіху.

На двох лекціях виступлять і журналісти сайту «20 хвилин» – розкажуть юним медівникам про роботу над матеріалами в онлайн-медіа та яку роль фотографія відіграє для читачів.

Тривалість кожної зустрічі – 80 хвилин. Лекція проходить раз на тиждень, щосереди о 16:00. За умови регулярного відвідування занять кожен учасник отримає сертифікат про закінчення медіашколи. Він пригодиться вам у вашій професійній діяльності, як журналіста.

Більше інформації можна прочитати тут: http://kafgyrn.tnpu.edu.ua. Форма реєстрації за лінком: https://cutt.ly/C3NGgHe. Відразу після заповнення форми вам напишуть подальші дії на електронну пошту. Тож не зволікайте і доєднуйтесь!

Контактні особи: 097 700 04 60 (Галина Синоруб), 067 366 49 62 (Наталія Біла).

Читайте також: Ми дізналися, як покарали організатора нічного концерту, який «крутив» російську попсу в гуртожитку

Читайте також: Студенти Західноукраїнського університету стали донорами крові

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Petryk Pjatochkin

    Слова 'проєкт' в українській мові нема.

    Pavel Akiev reply Petryk Pjatochkin

    Ти ж написав? Схуялє пишеш про те, що потрібно говорити? Правильно формулюй свої думки.

keyboard_arrow_up