Тернополян хочуть привчити прибирати за своїми домашніми улюбленцями

Тернополян хочуть привчити прибирати за своїми домашніми улюбленцями

У місті встановили інформаційні таблички з проханням прибирати за домашніми улюбленцями.

Таблички встановили у центральній частині міста (сквері на Чорновола, на бульварі Шевченка, в  сквері Кобзаря, на вулиці Сагайдачного тощо),  а також на бульварах Данила Галицького, Петлюри, Куліша, сквері Миру.

Як повідомили в ЖКГ, вигул собак тут не заборонений, втім господарів закликають не нехтувати прибиранням після домашнього улюбленця, щоб зберігати місто чистим та охайним.

Відео дня

Нагадуємо,  що відповідно до рішення міської ради від 19.05.2011р. №6/8/20 «Про затвердження Правил благоустрою м. Тернополя» власниками домашніх тварин забороняється вигулювати тварин без повідка та намордника, без наявності одноразового пакета та інвентаря для збору екскрементів тварин. Державними будівельними нормами України Б.2.2-5:2011 встановлено, що місцем для вигулу тварин також може бути відведена територія житлової забудови, на рекреаційних територіях спільного користування (крім територій пляжів та місць масового відпочинку), у смузі відведення залізничних колій, швидкісних автомагістралей, на пустирях, у лісах, лісопосадках, на територіях, що мало відвідуються, на території санітарно-захисної зони навколо АЗС, а також за межами першого і другого поясу зон санітарної охорони джерел водопостачання. Також необхідно дотримуватись відстані не менше ніж сорока метрів від житлових будинків, дитячих і спортивних майданчиків та об’єктів соціальної сфери.

Також тернополян закликають не руйнувати скейтами та самокатами конструкції сходів та підпірні стінки,  а також постаменти пам’ятників. Часто їх для виконання трюків використовують велосипедисти, чим руйнують конструкції.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (124)
  • Оля Байда

    Ходжу на роботу через стадіон біля 26-27 школи, собачників дуже багато рано з різними породами собак,за декілька років тільки раз бачила, що дівчина прибрала, а решта не прибирають за своїми улюбленцями.Робила зауваження, але не дуже реагують.Я б дуже хотіла, щоб за собою прибирали, бо діти бігаю і самим їм кожного дня в те саме місце приходити, то думаю хочеться чистоти)
  • Таня Шокало

    Ніколи не бачила щоб прибирали за собачкою. А ще обурюе що вигулюють без намордників.За таке потрібно  штрафувати !!!!!!
  • Тетяна Барладин

    Нарешті. Це дуже хороша ідея. Щоб так і було.
  • Антонина Байбарза

    Це стосується всіх  у кого є собаки, треба буть людьми і не вигулювати на дитячих майданчиках.

    Лидия Мирончук reply Антонина Байбарза

    Антонина Байбарза

    Антонина Байбарза reply Антонина Байбарза

    Лидия Мирончук Ти права,є добросовісні господарі ,але їх мало.

    Лидия Мирончук reply Антонина Байбарза

    Антонина Байбарза  так сестричко ,ти права.А то собачка у пісочку зробить свої діла ,а дітки ручками потім у ці какашкі лізуть.А зроби  зауваження, то говорять, що собачка маленька, скільки тих какашок.Це був випадок ,коли я зробила зауваження по поводу вигулу на дитячому майданчику. А в принципі  є господарі, які убирають за своїми любимчиками.

keyboard_arrow_up