Тернополян вчили по-особливому готувати щуку

Тернополян вчили по-особливому готувати щуку
  •  Шеф-повар  Анатолій Добровольський із ресторану «Форес», що у Черкасах, навчав тернополян готувати пончики з щуки.

  • Майстер-клас відбувся в рамках фестивалю «Короп-Фест» у суботу, 7 липня.

- Коли мене покликали на захід, то просили використовувати локальні продукти. Для свого майстер-класу я вибрав щуку.  Серед людей склалось враження, що якщо щука, то обов’язково фарширована, або ж котлети з неї.  Для своєї страви я взяв шаблон дерунів. Це заміс, у якому буде м'ясо щуки і в результаті ми отримаємо красиві повітряні пончики.

Отже, потрібно взяти молоду дрібно натерту моркву і цибулю, зелень, борошно, яйця, часник, тим’ян, імбир і молоко.  

- Із цього всього ми отримуємо консистенцію, подібну до манної каші. Потім додаємо м'ясо щуки, яке попередньо очистили. Її можна приварити в соленій воді, запекти у фритюр, або ж  у духовці. На ваш вибір.

Відео дня

Після цього всього потрібно додати  борошно, замісити, у результаті, отримаємо  котлетну масу. Для більш цікавого смаку, можна додати дрібно нарізаний сир, щоб він швидко розпустився у фритюрі. Він надасть страві пікантності.

- Готувати потрібно при температурі 180 градусів, постійно перевертати, аби рівномірно обсмажити з обох боків. Головне - не пересмажити, щоб потім не відчувалось гіркоти. Бажано використовувати чисту олію. Так ми і отримаємо красиві пончики. Викладаємо їх на серветки, аби забрати зайвий жир.

Для цієї страви, у якості соусу використовуємо засушену щучу ікру зі сметаною.

- Ми маємо попередньо засушену ікру. Перемішуємо 2 столові ложки ікри і 1 столову ложку сметани. Виходять чорні рисові чіпси. Вони не є локальними, оскільки тут використовується чорнила каракатиці, але я буду використовувати їх при подачі.

Чоловік вирішив по-особливому презентувати свою страву.

- Викладаємо пончики на рибальську сітку, яку я заздалегідь придбав,  а знизу ставимо три чіпси з соусом. Створюємо ефект диму за допомогою сухого льоду,  і страва готова.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:50 BMW мчав зі швидкістю 174 км/год в населеному пункті 21:00 Історик «Хорват»: охороняв небо Тернополя, тепер на передовій photo_camera 20:00 300 доларів за відстрочку: судили головного спеціаліста мобілізаційного відділення 19:00 У Зарваниці відбудеться загальноукраїнська проща Від читача 09:00 Просимо всіх не байдужих,підписати петицію нашому Герою(посмертно) 18:15 На Тернопільщині оголосили штормове попередження через грози і шквали 18:00 «Маємо боротися за тих, чия доля невідома». Акцію-нагадування провели у Тернополі 17:00 Четверо випускників Чорткова отримають грошова винагороди за високі результати НМТ-2025 16:02 Збили велосипедистку на Збаразькій 15:00 Сформували календар матчів на сезон 2025/26: коли гратиме тернопільська «Нива» 14:00 Позбавлений права керування на 7 років знову сів за кермо — інцидент на Шумщині 13:00 Музей в Тернополі отримав цінну ікону, яку намагалися незаконно вивезти з України 12:00 Укрзалізниця розширює перелік поїздів із жіночими купе 11:15 Одружився захисник «Азовсталі» Михайло Діанов 10:00 Готуємо чізкейки з ягодами: класичні рецепти і без випічки 09:00 Хвилина мовчання на честь тернополянина Григорія Сипка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up