Шеф-повар Анатолій Добровольський із ресторану «Форес», що у Черкасах, навчав тернополян готувати пончики з щуки.
Майстер-клас відбувся в рамках фестивалю «Короп-Фест» у суботу, 7 липня.
- Коли мене покликали на захід, то просили використовувати локальні продукти. Для свого майстер-класу я вибрав щуку. Серед людей склалось враження, що якщо щука, то обов’язково фарширована, або ж котлети з неї. Для своєї страви я взяв шаблон дерунів. Це заміс, у якому буде м'ясо щуки і в результаті ми отримаємо красиві повітряні пончики.
Отже, потрібно взяти молоду дрібно натерту моркву і цибулю, зелень, борошно, яйця, часник, тим’ян, імбир і молоко.
- Із цього всього ми отримуємо консистенцію, подібну до манної каші. Потім додаємо м'ясо щуки, яке попередньо очистили. Її можна приварити в соленій воді, запекти у фритюр, або ж у духовці. На ваш вибір.
Після цього всього потрібно додати борошно, замісити, у результаті, отримаємо котлетну масу. Для більш цікавого смаку, можна додати дрібно нарізаний сир, щоб він швидко розпустився у фритюрі. Він надасть страві пікантності.
- Готувати потрібно при температурі 180 градусів, постійно перевертати, аби рівномірно обсмажити з обох боків. Головне - не пересмажити, щоб потім не відчувалось гіркоти. Бажано використовувати чисту олію. Так ми і отримаємо красиві пончики. Викладаємо їх на серветки, аби забрати зайвий жир.
Для цієї страви, у якості соусу використовуємо засушену щучу ікру зі сметаною.
- Ми маємо попередньо засушену ікру. Перемішуємо 2 столові ложки ікри і 1 столову ложку сметани. Виходять чорні рисові чіпси. Вони не є локальними, оскільки тут використовується чорнила каракатиці, але я буду використовувати їх при подачі.
Чоловік вирішив по-особливому презентувати свою страву.
- Викладаємо пончики на рибальську сітку, яку я заздалегідь придбав, а знизу ставимо три чіпси з соусом. Створюємо ефект диму за допомогою сухого льоду, і страва готова.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 19 від 7 травня 2025
Читати номер