Тернополян вчили по-особливому готувати щуку

Тернополян вчили по-особливому готувати щуку
  •  Шеф-повар  Анатолій Добровольський із ресторану «Форес», що у Черкасах, навчав тернополян готувати пончики з щуки.

  • Майстер-клас відбувся в рамках фестивалю «Короп-Фест» у суботу, 7 липня.

- Коли мене покликали на захід, то просили використовувати локальні продукти. Для свого майстер-класу я вибрав щуку.  Серед людей склалось враження, що якщо щука, то обов’язково фарширована, або ж котлети з неї.  Для своєї страви я взяв шаблон дерунів. Це заміс, у якому буде м'ясо щуки і в результаті ми отримаємо красиві повітряні пончики.

Отже, потрібно взяти молоду дрібно натерту моркву і цибулю, зелень, борошно, яйця, часник, тим’ян, імбир і молоко.  

- Із цього всього ми отримуємо консистенцію, подібну до манної каші. Потім додаємо м'ясо щуки, яке попередньо очистили. Її можна приварити в соленій воді, запекти у фритюр, або ж  у духовці. На ваш вибір.

Відео дня

Після цього всього потрібно додати  борошно, замісити, у результаті, отримаємо  котлетну масу. Для більш цікавого смаку, можна додати дрібно нарізаний сир, щоб він швидко розпустився у фритюрі. Він надасть страві пікантності.

- Готувати потрібно при температурі 180 градусів, постійно перевертати, аби рівномірно обсмажити з обох боків. Головне - не пересмажити, щоб потім не відчувалось гіркоти. Бажано використовувати чисту олію. Так ми і отримаємо красиві пончики. Викладаємо їх на серветки, аби забрати зайвий жир.

Для цієї страви, у якості соусу використовуємо засушену щучу ікру зі сметаною.

- Ми маємо попередньо засушену ікру. Перемішуємо 2 столові ложки ікри і 1 столову ложку сметани. Виходять чорні рисові чіпси. Вони не є локальними, оскільки тут використовується чорнила каракатиці, але я буду використовувати їх при подачі.

Чоловік вирішив по-особливому презентувати свою страву.

- Викладаємо пончики на рибальську сітку, яку я заздалегідь придбав,  а знизу ставимо три чіпси з соусом. Створюємо ефект диму за допомогою сухого льоду,  і страва готова.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:27 На Тернопільщині 72-річний чоловік отримав свій перший паспорт 11:50 Богиня війни: тернопільські військові показали як працює українська артилерійська «Богдана» play_circle_filled 11:35 ТОП автосервісів, які обирають досвідчені водії Тернополя (партнерський проєкт) 11:15 Дали штраф чоловіку, який за понад 100 тисяч обіцяв допомогти скласти іспити і отримати водійське посвідчення Від читача 11:42 Травневий топ вакансій Тернопільщини 10:45 Зниження долара та обвал євро: актуальні курси валют в обмінниках 10:10 Ремонтують дорогу на Галицькій у Тернополі 09:37 Окремі категорії людей з інвалідністю мають пройти повторний огляд: МОЗ 09:00 Війна забрала життя Героїв з Тернопільщини Олександра Камінського та Олександра Баботи 08:00 Передепідемічний рівень: на Тернопільщині росте кількість хворих на грип та ГРВІ 22:00 Наводить гармату, мріє про дім: історія навідника артбригади 21:00 Євробачення-2025: де дивитися, як голосувати і які прогнози play_circle_filled 20:03 М’ясо дорожчає: скільки коштує у супермаркетах Тернополя та де дешевше photo_camera 19:00 У День матері в Теребовлі ярмаркували заради пам’яті, підтримки і віри в Перемогу photo_camera 18:00 Кабмін спростив оформлення паспортів для чоловіків за кордоном 17:25 15-річний водій мотоцикла та 20-річна дівчина постраждали в аварії на Тернопільщині 16:50 Уряд виплатив українцям рекордний кешбек за березень — 443 млн грн 16:05 У поліції розповіли деталі скандалу з 18-річною няненю, яку звинуватили в образах дитини 15:46 Суд вдруге скасував рішення щодо будівництва на Слівенській-Малишка. Але вартість нерухомості росте 15:10 На Тернопільщині затримали чоловіка, який за тисячі доларів відправляв військовозобов'язаних за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up