Тернополян вчили по-особливому готувати щуку

Тернополян вчили по-особливому готувати щуку
  •  Шеф-повар  Анатолій Добровольський із ресторану «Форес», що у Черкасах, навчав тернополян готувати пончики з щуки.

  • Майстер-клас відбувся в рамках фестивалю «Короп-Фест» у суботу, 7 липня.

- Коли мене покликали на захід, то просили використовувати локальні продукти. Для свого майстер-класу я вибрав щуку.  Серед людей склалось враження, що якщо щука, то обов’язково фарширована, або ж котлети з неї.  Для своєї страви я взяв шаблон дерунів. Це заміс, у якому буде м'ясо щуки і в результаті ми отримаємо красиві повітряні пончики.

Отже, потрібно взяти молоду дрібно натерту моркву і цибулю, зелень, борошно, яйця, часник, тим’ян, імбир і молоко.  

- Із цього всього ми отримуємо консистенцію, подібну до манної каші. Потім додаємо м'ясо щуки, яке попередньо очистили. Її можна приварити в соленій воді, запекти у фритюр, або ж  у духовці. На ваш вибір.

Відео дня

Після цього всього потрібно додати  борошно, замісити, у результаті, отримаємо  котлетну масу. Для більш цікавого смаку, можна додати дрібно нарізаний сир, щоб він швидко розпустився у фритюрі. Він надасть страві пікантності.

Тернополян вчили по-особливому готувати щуку, фото №1 на сайті 20minut.ua

- Готувати потрібно при температурі 180 градусів, постійно перевертати, аби рівномірно обсмажити з обох боків. Головне - не пересмажити, щоб потім не відчувалось гіркоти. Бажано використовувати чисту олію. Так ми і отримаємо красиві пончики. Викладаємо їх на серветки, аби забрати зайвий жир.

Тернополян вчили по-особливому готувати щуку, фото №2 на сайті 20minut.ua

Для цієї страви, у якості соусу використовуємо засушену щучу ікру зі сметаною.

- Ми маємо попередньо засушену ікру. Перемішуємо 2 столові ложки ікри і 1 столову ложку сметани. Виходять чорні рисові чіпси. Вони не є локальними, оскільки тут використовується чорнила каракатиці, але я буду використовувати їх при подачі.

Чоловік вирішив по-особливому презентувати свою страву.

- Викладаємо пончики на рибальську сітку, яку я заздалегідь придбав,  а знизу ставимо три чіпси з соусом. Створюємо ефект диму за допомогою сухого льоду,  і страва готова.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up