Тернополян вчили по-особливому готувати щуку

Тернополян вчили по-особливому готувати щуку
  •  Шеф-повар  Анатолій Добровольський із ресторану «Форес», що у Черкасах, навчав тернополян готувати пончики з щуки.

  • Майстер-клас відбувся в рамках фестивалю «Короп-Фест» у суботу, 7 липня.

- Коли мене покликали на захід, то просили використовувати локальні продукти. Для свого майстер-класу я вибрав щуку.  Серед людей склалось враження, що якщо щука, то обов’язково фарширована, або ж котлети з неї.  Для своєї страви я взяв шаблон дерунів. Це заміс, у якому буде м'ясо щуки і в результаті ми отримаємо красиві повітряні пончики.

Отже, потрібно взяти молоду дрібно натерту моркву і цибулю, зелень, борошно, яйця, часник, тим’ян, імбир і молоко.  

- Із цього всього ми отримуємо консистенцію, подібну до манної каші. Потім додаємо м'ясо щуки, яке попередньо очистили. Її можна приварити в соленій воді, запекти у фритюр, або ж  у духовці. На ваш вибір.

Після цього всього потрібно додати  борошно, замісити, у результаті, отримаємо  котлетну масу. Для більш цікавого смаку, можна додати дрібно нарізаний сир, щоб він швидко розпустився у фритюрі. Він надасть страві пікантності.

- Готувати потрібно при температурі 180 градусів, постійно перевертати, аби рівномірно обсмажити з обох боків. Головне - не пересмажити, щоб потім не відчувалось гіркоти. Бажано використовувати чисту олію. Так ми і отримаємо красиві пончики. Викладаємо їх на серветки, аби забрати зайвий жир.

Для цієї страви, у якості соусу використовуємо засушену щучу ікру зі сметаною.

- Ми маємо попередньо засушену ікру. Перемішуємо 2 столові ложки ікри і 1 столову ложку сметани. Виходять чорні рисові чіпси. Вони не є локальними, оскільки тут використовується чорнила каракатиці, але я буду використовувати їх при подачі.

Чоловік вирішив по-особливому презентувати свою страву.

- Викладаємо пончики на рибальську сітку, яку я заздалегідь придбав,  а знизу ставимо три чіпси з соусом. Створюємо ефект диму за допомогою сухого льоду,  і страва готова.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

19:00 Як задощить – перетвориться знову Тернопіль на Венецію 18:03 У Тернополі одні активісти нарахували 527 безпритульних собак, ішні - 7000: яка доля тварин photo_camera 17:45 Де у Тернополі не буде світла 17:15 "Нива" на виїзді протистоятиме рівненському "Вересу" Від читача 17:28 Ділова зустріч у Залозецькій об’єднаній територіальній громаді. За сприяння служби зайнятості кожен третій знайшов роботу 16:41 На Тернопільщині оголосили найвищий рівень пожежної небезпеки 16:20 Як підготувати дитину до школи без стресу для неї та батьків 15:52 У Центрі на пішохідному переході збили жінку 15:47 Репресованій та реабілітованій тернополянці Вірі Ліпській виповнилося 90 років 15:39 Схема «Ваш родич в поліції»: шахрай обдурив 81-річну тернополянку 15:25 Як у Тернополі відзначатимуть День Незалежності та День міста (програма святкових заходів) 14:45 Фарба без тріщин і не надто білі зошити: на що варто звернути увагу батькам, купуючи канцтовари 14:28 Фото дня: у Тернополі посеред серпня розцвів каштан photo_camera 14:01 Як, де і за скільки знайти житло студенту 13:45 На Тернопільщині чоловік в'їхав мотоблоком у дерево і загинув 13:44 Тернополянин так "зустрів" знайомого, що той опинився в лікарні з розривом селезінки 13:25 Перевіритися на туберкульоз можна онлайн 12:55 Водійку, яка збила велосипедиста і втекла з місця ДТП, досі не знайшли 12:45 В ДТП на Гусятинщині 11-річна велосипедистка зіткнулася зі скутером 12:25 У селі на Тернопільщині в господаря згоріли 100 тюків соломи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up