Тернополян вчили по-особливому готувати щуку

Тернополян вчили по-особливому готувати щуку
  •  Шеф-повар  Анатолій Добровольський із ресторану «Форес», що у Черкасах, навчав тернополян готувати пончики з щуки.

  • Майстер-клас відбувся в рамках фестивалю «Короп-Фест» у суботу, 7 липня.

- Коли мене покликали на захід, то просили використовувати локальні продукти. Для свого майстер-класу я вибрав щуку.  Серед людей склалось враження, що якщо щука, то обов’язково фарширована, або ж котлети з неї.  Для своєї страви я взяв шаблон дерунів. Це заміс, у якому буде м'ясо щуки і в результаті ми отримаємо красиві повітряні пончики.

Отже, потрібно взяти молоду дрібно натерту моркву і цибулю, зелень, борошно, яйця, часник, тим’ян, імбир і молоко.  

- Із цього всього ми отримуємо консистенцію, подібну до манної каші. Потім додаємо м'ясо щуки, яке попередньо очистили. Її можна приварити в соленій воді, запекти у фритюр, або ж  у духовці. На ваш вибір.

Відео дня

Після цього всього потрібно додати  борошно, замісити, у результаті, отримаємо  котлетну масу. Для більш цікавого смаку, можна додати дрібно нарізаний сир, щоб він швидко розпустився у фритюрі. Він надасть страві пікантності.

- Готувати потрібно при температурі 180 градусів, постійно перевертати, аби рівномірно обсмажити з обох боків. Головне - не пересмажити, щоб потім не відчувалось гіркоти. Бажано використовувати чисту олію. Так ми і отримаємо красиві пончики. Викладаємо їх на серветки, аби забрати зайвий жир.

Для цієї страви, у якості соусу використовуємо засушену щучу ікру зі сметаною.

- Ми маємо попередньо засушену ікру. Перемішуємо 2 столові ложки ікри і 1 столову ложку сметани. Виходять чорні рисові чіпси. Вони не є локальними, оскільки тут використовується чорнила каракатиці, але я буду використовувати їх при подачі.

Чоловік вирішив по-особливому презентувати свою страву.

- Викладаємо пончики на рибальську сітку, яку я заздалегідь придбав,  а знизу ставимо три чіпси з соусом. Створюємо ефект диму за допомогою сухого льоду,  і страва готова.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:55 Обіцяв зняти з розшуку ТЦК за 2,5 тисяч доларів: справу тернополянина передали до суду 10:24 Не розрахувався — просто поїхав: тернополянина затримали за крадіжку мотоцикла 09:39 Через буревій затримуються міжнародні потяги та не працює пункт пропуску на кордоні 09:00 «На щиті» у село Язловець повернувся Герой Віктор Дрожак Від читача 17:55 Топ вакансій на екваторі року від служби зайнятості Тернопільщини 08:30 Наслідки негоди на Тернопільщині: без світла залишаються 66 населених пунктів 08:00 «Палата героїв» і реабілітація: як змінюється Кременецька лікарня, щоб надавати допомогу захисникам photo_camera 23:43 Зірвало дах і падають дерева: сильний вітер на Тернопільщині накоїв лиха 22:00 Загинув заради майбутнього: дружина захисника просить присвоїти звання Героя України Олегу Костюку 21:03 Як з'явилась дитяча залізниця у гідропарку: дивіться відео! play_circle_filled 20:00 Новий регіональний потяг з 11 липня курсуватиме через Тернопіль 19:30 Руслан Крутий став новим керівником Гусятинської поліції 19:00 Благоустрій майже на 400 мільйонів: на що передбачили кошти у Тернополі 18:10 У Дії з’явився розділ «Ветеран Pro» — цифрові послуги для військових і родин загиблих 17:20 Ветерани звинувачують секретаря міськради у вимаганні коштів, той заперечує 16:50 У центрі міста відремонтували тротуари: дивіться, який вигляд вони мають тепер! photo_camera 16:10 У Монастириськах прощаються з Героєм Анатолієм Синявою, якого майже рік вважали зниклим безвісти 15:43 За тисячі євро до Румунії або Молдови: на Тернопільщині викрили групу, яка переправляла чоловіків за кордон photo_camera 15:10 Штормове попередження на Тернопільщині: 7—8 липня грози, град та шквали 14:35 «Пакунок школяра»: батьки першокласників отримають 5 тисяч гривень на збори дитини в школу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up