Тернополян вчили по-особливому готувати щуку

Тернополян вчили по-особливому готувати щуку
  •  Шеф-повар  Анатолій Добровольський із ресторану «Форес», що у Черкасах, навчав тернополян готувати пончики з щуки.

  • Майстер-клас відбувся в рамках фестивалю «Короп-Фест» у суботу, 7 липня.

- Коли мене покликали на захід, то просили використовувати локальні продукти. Для свого майстер-класу я вибрав щуку.  Серед людей склалось враження, що якщо щука, то обов’язково фарширована, або ж котлети з неї.  Для своєї страви я взяв шаблон дерунів. Це заміс, у якому буде м'ясо щуки і в результаті ми отримаємо красиві повітряні пончики.

Отже, потрібно взяти молоду дрібно натерту моркву і цибулю, зелень, борошно, яйця, часник, тим’ян, імбир і молоко.  

- Із цього всього ми отримуємо консистенцію, подібну до манної каші. Потім додаємо м'ясо щуки, яке попередньо очистили. Її можна приварити в соленій воді, запекти у фритюр, або ж  у духовці. На ваш вибір.

Після цього всього потрібно додати  борошно, замісити, у результаті, отримаємо  котлетну масу. Для більш цікавого смаку, можна додати дрібно нарізаний сир, щоб він швидко розпустився у фритюрі. Він надасть страві пікантності.

- Готувати потрібно при температурі 180 градусів, постійно перевертати, аби рівномірно обсмажити з обох боків. Головне - не пересмажити, щоб потім не відчувалось гіркоти. Бажано використовувати чисту олію. Так ми і отримаємо красиві пончики. Викладаємо їх на серветки, аби забрати зайвий жир.

Для цієї страви, у якості соусу використовуємо засушену щучу ікру зі сметаною.

- Ми маємо попередньо засушену ікру. Перемішуємо 2 столові ложки ікри і 1 столову ложку сметани. Виходять чорні рисові чіпси. Вони не є локальними, оскільки тут використовується чорнила каракатиці, але я буду використовувати їх при подачі.

Чоловік вирішив по-особливому презентувати свою страву.

- Викладаємо пончики на рибальську сітку, яку я заздалегідь придбав,  а знизу ставимо три чіпси з соусом. Створюємо ефект диму за допомогою сухого льоду,  і страва готова.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

08:00 Сьогодні, 10 грудня: День прав людини, День Нобеля та Всесвітній день футболу 07:00 Погода у Тернополі на 10 грудня: дощ із снігом, +4° 21:01 Тернополянки — четверті у Кубку України з волейболу серед спортсменів з інвалідністю 20:02 На Алеї мистецтв біля Тернопільського університету оселився "Мислитель", що здійснює бажання photo_camera Від читача 09:23 На Тернопільщині рибоохоронний патрульвилучив 255 кг водних біоресурсів протягом місяця 19:40 У Тернополі буде фестиваль угорського кіно 19:01 “Думав, застряг у черзі державного обліку“: як тернополянин-сирота Іван отримав омріяне житло 18:29 В Україні запустили вісім нових поїздів (перелік) 18:01 "Зробили операцію і запевнили, що це не онкологія. Наслідки були страшними": 14-річний Стас бореться із раком 17:29 Де у Тернополі не буде світла 17:02 66-річний пасажир випав з 12 маршрутки на Живова. Хто оплатить лікування і відшкодує збитки? 16:33 Із 9 грудня у Тернополі можливе погіршення якості води 16:15 У Тернополі в під’їзді багатоповерхівки виявили бойову гранату 16:06 На Симоненка мешканці двох будинків воюють за розташування смітників у дворах. Викликали поліцію photo_camera 15:45 Зустріч нормандської четвірки (онлайн-трансляція) play_circle_filled 15:29 Понад тисячу доларів дві шахрайки виманили у працівниці обмінника у Тернополі 15:02 Візьміть дитину на свята в родину 14:28 За вбивство дружини пенсіонер отримав 7 років 13:28 Тристоронній годинник у Тернополі знову став найпопулярнішим об’єктом за туристичним скануванням в Україні 12:25 Затримали тернополянина, якого підозрюють у скоєнні квартирних крадіжок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up