Тернополян вчили по-особливому готувати щуку

Тернополян вчили по-особливому готувати щуку
  •  Шеф-повар  Анатолій Добровольський із ресторану «Форес», що у Черкасах, навчав тернополян готувати пончики з щуки.

  • Майстер-клас відбувся в рамках фестивалю «Короп-Фест» у суботу, 7 липня.

- Коли мене покликали на захід, то просили використовувати локальні продукти. Для свого майстер-класу я вибрав щуку.  Серед людей склалось враження, що якщо щука, то обов’язково фарширована, або ж котлети з неї.  Для своєї страви я взяв шаблон дерунів. Це заміс, у якому буде м'ясо щуки і в результаті ми отримаємо красиві повітряні пончики.

Отже, потрібно взяти молоду дрібно натерту моркву і цибулю, зелень, борошно, яйця, часник, тим’ян, імбир і молоко.  

- Із цього всього ми отримуємо консистенцію, подібну до манної каші. Потім додаємо м'ясо щуки, яке попередньо очистили. Її можна приварити в соленій воді, запекти у фритюр, або ж  у духовці. На ваш вибір.

Після цього всього потрібно додати  борошно, замісити, у результаті, отримаємо  котлетну масу. Для більш цікавого смаку, можна додати дрібно нарізаний сир, щоб він швидко розпустився у фритюрі. Він надасть страві пікантності.

- Готувати потрібно при температурі 180 градусів, постійно перевертати, аби рівномірно обсмажити з обох боків. Головне - не пересмажити, щоб потім не відчувалось гіркоти. Бажано використовувати чисту олію. Так ми і отримаємо красиві пончики. Викладаємо їх на серветки, аби забрати зайвий жир.

Для цієї страви, у якості соусу використовуємо засушену щучу ікру зі сметаною.

- Ми маємо попередньо засушену ікру. Перемішуємо 2 столові ложки ікри і 1 столову ложку сметани. Виходять чорні рисові чіпси. Вони не є локальними, оскільки тут використовується чорнила каракатиці, але я буду використовувати їх при подачі.

Чоловік вирішив по-особливому презентувати свою страву.

- Викладаємо пончики на рибальську сітку, яку я заздалегідь придбав,  а знизу ставимо три чіпси з соусом. Створюємо ефект диму за допомогою сухого льоду,  і страва готова.

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, TelegramInstagramViber та YouTube. 

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:13 У Тернополі вибухнув газовий балон: одна людина загинула, інша - травмувалась 18:01 Для людей похилого віку організовують цікаве та корисне дозвілля (РОЗКЛАД) 17:20 Суд над листоношею: підробила підписи та "забула" віддати людям понад 24 тисячі субсидій і пенсії 16:40 Стало відомо, скільки тернополяни заплатять за гарячу воду за липень Від читача 11:39 Невикористані дні відпустки можуть надаватися без обмежень загальної тривалості 16:14 Чи можна зекономити: скільки коштують дешевший та дорожчий набори школяра. ЦІНИ play_circle_filled photo_camera stars 15:31 Чим закінчилися резонансні злочини на Тернопільщині, у яких «засвітилися» правоохоронці stars 15:17 Через махінації з документами приватний підприємець піде до суду 14:44 Ще одна котельня відновлює роботу: у яких будинках з'явиться гаряча вода (АДРЕСИ) 14:13 Приваблюємо туристів? Бульвар Шевченка "прикрасили" аж шість смітників біля тротуарів (ФОТО ДНЯ) photo_camera 13:37 До жовтня на вулиці Рєпіна частково перекрили рух автотранспорту 13:03 "Їдеш менше - платиш більше?" Чи реально обміняти квиток на поїзд та повернути собі гроші: ми перевірили stars 12:31 "Проти народу кинули всі сили": уродженка Тернопільщини про протести в Білорусі. Просить поширення photo_camera stars 12:02 На Тернопільщині не розминулися мотоцикл та рейсовий автобус 11:30 У Білорусі почались масштабні протести після виборів: що відомо 11:06 Нещастя на воді: на Гусятинщині втопився чоловік 10:30 Коронавірус і карантин станом на 10 серпня (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) 10:08 На Тернопільщині за минулу добу 37 людей захворіли на Covid-19 і 15 - одужали 09:51 На терасі популярного ресторану трапилась пожежа (ФОТО) 09:25 В Україні зафіксували спад нових випадків Covid-19. Дані по областях
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up