Тернополян запрошують до участі в програмі з розвитку критичного мислення

Тернополян запрошують до участі в програмі з розвитку критичного мислення

Стартував прийом заявок на участь в українсько-російській програмі неформальної освіти “Звичка думати / Привычка думать”. У фокусі програми – тема розвитку критичного мислення. Заявки приймаються до 10 лютого 2017 року.

 

 

Програма “Звичка думати / Привычка думать” підтримує молодих професіоналок та професіоналів у сфері освіти, які бажають розвивати навички критичного мислення в себе та в різних груп населення.

Завдяки участі у програмі ті, хто практикують та починають діяти у сфері освіти з України та Росії, зможуть поглибити свої знання у сфері критичного мислення, навчаться грамотно працювати із інформацією, зможуть налагодити живий діалог і професійну співпрацю одні з одними.

2017 рік - це другий рік програми. У 2016 році учасниками й учасницями програми в Україні та Росії стали 65 молодих спеціалістів і спеціалісток та зацікавлених з царин педагогіки, журналістики, громадської діяльності. Вони пройшли освітні майстерні у “Звичці думати / Привычке думать” й реалізували авторські ініціативи з розвитку критичного мислення та медіграмотності серед мешканців своїх міст. Це були курс із розвитку критичного мислення в університеті й просто неба, серія інтерв’ю з жителями Краматорська, школа журналістики для учнів та учениць шкіл тощо.

Відео дня

Ми запрошуємо до участі людей

- віком від 20 років;

- з усієї території України, включно з тимчасово окупованими АР Крим і районами Донецької та Луганської областей (для участі в першому етапі програми);

- зацікавлених у розвиткові критичного мислення, а також експертів та експерток у сфері освіти, студентів та студенток, громадських активістів, які працюють у сфері освіти;

- відкритих до нового досвіду, неформальних підходів в освіті, різноманіття думок і досвіду в групі;

- які готові активно створювати простір для розвитку критичного мислення й продуктивної взаємодії між собою;

- з мотивацією розвивати свої освітні навички роботи з темою критичного мислення;

- які працюють у сфері формальної чи неформальної освіти (з будь якою цільовою групою);

- зацікавлених у професійній співпраці з учасниками з Росії, що працюють з темою розвитку критичного мислення у своїх спільнотах.

Етапи програми:

Програма складатиметься з кількох етапів. Перший етап – локальні майстерні. Ви можете взяти участь в одній з двох локальних майстерень (на ваш вибір): 3-7 березня 2017 року (Вінниця) або 10-14 березня 2017 року (Миргород).

У рамках локальних майстерень ви ознайомитеся з теорією та практикою розвитку критичного мислення, конкретними методиками, матимете змогу попрацювати над адаптацією чи розробкою методів роботи із критичним мисленням та необхідним базисом для їх апробації на практиці.

Наступний етап – апробація методик. У своєму професійному/навчальному середовищі ви матимете можливість апробувати розроблені або адаптовані вами методи розвитку критичного мислення. Цей етап – можливість застосувати отримані на першому етапі програми  досвід та знання.

Час на підготовку та апробацію методик: друга половина березня - 31 травня 2017 року.

Цей етап - це практична та надзвичайно важлива складова програмного року “Звички думати / Привычки думать”. Його проходження уможливлює участь у наступному етапі.

На цьому етапі ви матимете можливість отримати консультацію експерта і попрацювати в парі з іншим учаснико чи учасницею програми.

Нарешті, останній етап – міжнародна майстерня. Після локальних майстерень та практичного досвіду апробації методики ви зможете подати заявку на участь у міжнародній майстерні – просторі для відкритої взаємодії на тему критичного мислення, яка є актуальною та важливою для України й Росії.

Міжнародна майстерня відбудеться: 20-28 серпня 2017 року в м. Івано-Франківськ.

Заявки на участь у першому етапі програми – локальній майстерні – приймаються до 10 лютого (включно) 2017 року за посиланням: https://goo.gl/forms/OgWhhbdTzesq8i9F2

Умови участі

-участь у всіх днях обраної локальної майстерні - обов’язкова;
-за умови участі у наступних етапах програми обов’язковою є участь у всіх програмних заходах;
-участь у програмі передбачає організаційний внесок - 300 гривень. Сума вноситься за 2 тижні до початку обраної локальної майстерні на надісланий організаторами рахунок.
-заїзд на локальні майстерні, проживання та харчування оплачуються програмою.

-Від’їзд із обраної локальної майстерні учасники та учасниці оплачують самостійно.

В особливих випадках (для не більше як 10% учасників чи учасниць) передбачена оплата дороги в обидва боки:

висока мотивація до участі у програмі;
чітке розуміння своєї цільової аудиторії для апробації методик із розвитку критичного мислення;
змога взяти участь у всіх етапах програми;
практична діяльність у сфері освіти.

* Проживання, харчування та дорожні витрати на міжнародну майстерню у Івано-Франківську забезпечуються програмою.

Із результатами 2016 року та новинами програми ви можете ознайомитися на сторінках:
Facebook: https://www.facebook.com/dumay.rua/

Vkontakte: https://vk.com/dumay_rua

хештег #dumayrua_projects

Більше інформації про програму – на сайті: http://insha-osvita.org/news/dumay-rua

а також в інтерв’ю організаторів: http://project38870.tilda.ws/

З питань участі звертайтеся:
[email protected]​ - Святослав Попов
[email protected]​ - Тарас Грицюк.

Програму «Звичка думати / Привычка думать» реалізує в Україні громадська організація «Інша Освіта» в партнерстві з MitOst e.V. (Берлін) та Красноярською регіональною громадською організацією «Интерра» за дружньої фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини та Фонду Роберта Боша в рамках проекту «Діалог для змін».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up