Партнер рубрики Події

Тернополяни вітають захисників зі святом (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Тернополяни вітають захисників зі святом (ФОТОРЕПОРТАЖ)
  • 14 жовтня відзначають одразу чотири свята: Свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, День створення УПА і День захисника і захисниці України. 
  • На Театральному майдані вже пройшли перші урочистості з нагоди 79-річниці створення УПА та Дня захисника і захисниці України.
  • Журналісти «20 хвилин» запитали у тернополян і захисників, що для них означає цей день.
  • Що тернополяни бажають нашим захисникам і захисницям у свято, читайте у матеріалі. 

Державним святом День захисника України стало у 2015 році. Відповідний указ підписав на той час президент Петро Порошенко. 

У серпні цього року президент України Володимир Зеленський підписав закон, яким День захисника перейменував в День захисників і захисниць України.

На Театральному майдані Тернополя лунали побажання, пісні, марші і гімни. Серед них гімн ОУН «Зродились ми великої години».

Відео дня

Тернопіль святкує

З нагоди свята на Театральному майдані Тернополя вранці розпочалися святкові урочистості і концерт.

Дивіться наш святковий репортаж з Театрального майдану. 

Побажання у свято

Журналістка «20 хвилин» запитала у тернополян і захисників, що для них означає сьогоднішній день. Люди ділилися думками, дякували і бажали захисникам міцного здоров'я.

– Сьогоднішнє свято символізує шлях до військової незалежності України, – поділилися думками  курсанти ДНЗ Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою, що у м.Збаражі. 

– Тільки одного бажаю: всім дожити до нашої перемоги над ворогом,– каже Юрій Заблоцький.

– Я бажаю нашим захисникам здоров'я, йти до своєї цілі. Я хочу стати захисницею України, – каже Уляна, курсантка ДНЗ Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою, що у м.Збаражі.

– Бажаю нашим захисникам здоров'я. Хай їх Господь береже на многії і благії літа. Щоб наша влада дбала за них,  – каже тернополянка Людмила.

– Щастя, здоров'я і гідної зарплати, – бажає захисникам і захисницям тернополянин Євген.

– Це свято означає ствердження України, як держави, вшанування пам'яті історичних подій, – каже учасник бойових дій, тернополянин пан Анатолій.

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up