Партнер рубрики Події

Тернополяни колядували так, що встановили рекорд

Тернополяни колядували так, що встановили рекорд

Флешмоб “Україна чекає на тебе” відбувся у Тернополі на другий день різдвяних свят, 8 січня. Організатори дійства кажуть, що провели його для тих українців, які з певних причини залишили територію нашої держави.

Багато гостей прийшли на дійство, яке відбулося в холі ТЦ “Подоляни”.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Були навіть кримчани. Зокрема чотири брати Василь, Матвій, Ілля та Михайло прийшли із мамою Світланою аби підтримати флешмоб.

Як каже старший брат, хлопці часто колядують, тому знають багато коляд. До слова, двоє братів місцевих, а двоє приїхали на різдвяні канікули в Тернопіль з анексованого півострова. Найстаршому хлопцеві дев'ять, наймолодшому чотири.

Взяти у часть у флешмобі прийшли і тернополяни. Тернополянка Оксана каже, що про подію дізналася через соцмережі.

- Зацікавлених у фейсбуці було понад 300 людей, проте сьогодні присутні набагато більше, - зауважує пані Оксана. - Основна коляда, яку я б хотіла сьогодні почути - “Норварадість стала” та “Небо і земля”.

Люди на дійство приходили цілими сім’ями, як от пані Наталія.

- Ми хочемо підтримати українців, що покинули межі рідної країни, - розповідає тернополянка. - Все для того, щоб вони поверталися в Україну, аби її розбудовувати. Про флешмоб дізналися від друзів. 

Підтримати заробітчан також прийшла тернополянка Любов Іванівна.

- Різдвяними колядами я хочу звернутися та підтримати наших українців, які з певних причин залишили нашу країну, - каже жінка. -. Тому я їм бажаю, аби вони таки повернулися на рідну землю та реалізували себе в нашій державі. 

Тернополяни кажуть, що люблять Різдвяні свята, тому часто колядують. Зокрема про це розповідає пані Юлія та Уляна. 

- Ми на акцію прийшли спонтанно, не готувалися, - розповідає Юлія Крушельницька та Уляна Шевченко. - Коляд знаємо багато, на дійстві хотіли б почути старі забуті колядки.

Загалом на флешмоб прийшло кілька сотень тернополян. Весь хол торгового центру та другий поверх були вщент забиті людьми.

 

 

 

 

Ми підняли цю тему не даремно, розповідає організатор дійства Андрій Костюк. Тому що проблема міграції сьогодні, як сніжна лавина насувається на Україну. 

- Ми всі цим переймаємся, - продовжує пан Костюк. - Сьогодні, напевне, у кожній родині є людина, що через нелегку долю змушена була поїхати за кордон. Таким чином ми хочемо передати мігрантам меседж, що Україна за них пам’ятає їх нам бракує і на них чекає.

Організатори флешмобу кажуть, що собі за мету не ставили підкоряти якісь рекорди. Хоча тут присутні представники книги рекордів Тернополя та Тернопільщини.

- Ми організовували флешмоб на самперед аби звернутися до наших заробітчан, проте сьогодні присутні і представники книги рекордів, які після проведення здійснять підрахунок людей, які колядували, - розповідає інший організатор дійства Юрій Кулик. - Як нам повідомили представники “Книги рекордів Тернополя та Тернопільщини”, це перше намагання в Україні встановити подібний рекорд.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Mariya Verbitska Mykhayliv

    Ми живемо за кордоном і нам дуже приємно почути такі гарні колядки,хоча тут теж колядуємо.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up