Партнер рубрики Події

Тернополяни можуть безоплатно навчитися малювати із знаним художником Рустамом Давлетовим

Тернополяни можуть безоплатно навчитися малювати із знаним художником Рустамом Давлетовим
Фото з фейсбуку Тернопільська обласна універсальна наукова бібліотека
  • 25 липня у Тернопільській обласній бібліотеці розпочали реалізацію проєкту «Психологічно-мистецькі студії «Дім». Це ряд мистецьких майстер-класів та психотерапевтичних занять, які мають допомогти учасникам зняти тривогу, відволіктися від буденності та позбутися депресії. 
  • Журналісти «20 хвилин» дізналися хто проводить заняття та як туди потрапити.

Серед містян та всіх мешканців області не всі можуть охочі взяти участь у провадженні проєкту, адже мистецькі та психотерапевтичні курси можуть охопити лише до 200 осіб. Все через те, що проєкт триватиме лише до кінця вересня цього року. 

За цей час організатори планують провести 10 мистецьких майстер-класів та 10 психотерапевтичних занять. Для комфорту та продуктивної роботи одне заняття можуть відвідати максимум 10 осіб, які попередньо зареєструвалися. 

Беруть зареєстрованих

— Якщо на одне заняття подалося більше ніж 10 людей, ми контактуємо з кожним та переносимо його на наступне заняття, Адже більше як 10 людей в групі бути не може. На психотепапевтичні заняття може прийти більше як 10 людей, але не більше 15. А для того, щоб залучити більше людей, ми стараємося на різні години записувати різних людей, а не одних і тих самих, — говорить завідувачка відділу літератури з мистецтва Світлана Осуховська.

Відео дня

Також для продуктивнішої праці організатори пропонують розділити заняття окремо для дітей та дорослих, щоб відповідно до їхніх уподобань підібрати програму. Заняття для дорослих триватимуть до 3-х годин, а для дітей — до 2-х годин. 

— Варто зазначити, що кожен учасник може долучитися до проєкту безкоштовно, адже грантові кошти на реалізацію ми виграли напередодні, — каже пані Світлана.

Майстер-класи проводитиме Рустам Давлетов

Хоч і відносно новою, але вже звичною для нас є арт-терапія, або ж лікування за допомогою мистецтва. Малювання, ліплення з глини, фотографування, декорування допомагає людині розкрити себе, навіть якщо вона не є професіоналом у цій справі. Процес малювання картин, що є основою мистецьких майстер-класів, допомагає зменшити стрес, розвантажити голову та дати відпочити думкам. Під час цього людина починає цінувати себе, набуває впевненості та позбувається страхів, — розповідає Світлана Осуховська.

Керівником мистецьких майстер-класів є тернопільський художник, меценат та волонтер Рустам Давлетов. Він допомагатиме учасникам авторських вечорів поринути у світ мистецтва та відпочити у ньому.

— Запрошую всіх учасників на прогулянку в Карпати. Ми намалюємо гірський пейзаж, щоб люди могли відволіктися, помріяти та обов’язково колись відпочити у Карпатах. Це такий легкий та ненав’язливий сюжет. Думаю, всім сподобається, — каже Рустам.

Хто бажає стати учасником одного з вечорів, що організовують в Тернопільській обласній бібліотеці, реєструйтеся.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Іванна Матіяш

    Для чого писати Тернополяни, якщо зареєструватись можуть лише переселенці?

    Андрій Менько reply Іванна Матіяш

    Зареєструватися можуть не лише ВПО, а й військові, їхні родини та й зрештою всі тернополяни. Не зможуть взяти в тому випадку, якщо буде заяв більше, як місць

    Dark Fire reply Андрій Менько

    Графи де просто тернополяни немає?

keyboard_arrow_up