Тернополяни можуть взяти участь у обговоренні генплану та плану зонування Тернополя: як це зробити

Тернополяни можуть взяти участь у обговоренні генплану та плану зонування Тернополя: як це зробити

У Тернопільській міській раді повідомили про початок громадського обговорення містобудівних документацій. Тернополяни можуть вносити свої пропозиції. Як це зробити – про це у матеріалі. 

Тернополяни можуть подавати пропозиції з 14-го лютого 2023 року до 16-го березня 2023 року щодо наступної документації:

  • Внесення змін до Генерального плану м. Тернополя»;
  • «Внесення змін до Плану зонування території м. Тернополя».

Підставою для розробки проєктів містобудівних документацій є рішення Тернопільської міської ради №8/11/34 від 17.12.2021 «Про внесення змін до Генерального плану міста Тернополя» та рішення Тернопільської міської ради №8/11/35  від 17.12.2021  «Про внесення змін до Плану зонування території міста Тернополя».

Метою проєктів є:

Відео дня

а) пропозиції щодо подальшої стратегії планування і забудови території міста Тернополя;

б) визначення принципів і напрямів планувальної організації та функціонального призначення території;

в) пропозиції щодо удосконалення системи обслуговування населення, вуличної та транспортної мережі, інженерного обладнання;

г) врахування інтересів фізичних та юридичних осіб, затверджених міських цільових програм та приведення містобудівної документації до сучасної нормативно-законодавчої бази.

З метою розгляду, ознайомлення громадськості і затвердження проєктів містобудівної документації, при організації і проведенні громадських обговорень і громадських слухань вказаних містобудівних документацій необхідно дотримуватися процедури, встановленої Законом і Порядком, з урахуванням вимог чинних законодавчих і нормативних актів у цій сфері, Рішення ради оборони, а також умов дотримання обмежень щодо розміщення інформації про плани прокладання наземних і підземних комунікацій, відомостей про обʼєкти критичної інфраструктури, обʼєкти підвищеної небезпеки, порушення функціонування та виведення з ладу яких становлять загрозу для життєдіяльності населення. Тому, матеріали проєктів містобудівної документації на паперових носіях розміщені в приміщенні управління містобудування, архітектури та кадастру Тернопільської міської ради за адресою м. Тернопіль, вул. Миколая Коперника, 1, 2-й поверх, каб. №204 з вільним доступом до них громадськості в робочі дні з 09-00 год. до 13-00 години.

Доступ до матеріалів проектів містобудівної документації, з урахуванням умов воєнного стану, буде здійснюватися з обовʼязковою реєстрацією та ідентифікацією фізичних осіб, представників юридичних осіб (на підставі документу, що посвідчує особу – паспорта громадянина України), а також реєстрацією поданих пропозицій.

Пропозиції (з обгрунтуваннями, за наявності)  щодо врахування в вищезазначених містобудівних документаціях інтересів фізичних та юридичних осіб подавати в письмовій формі або надсилати електронною поштою на адресу замовника - Тернопільської міської ради (контактні дані: 46001, м. Тернопіль, вул. Листопадова, 5, e-mail: [email protected]

Детальніше ознайомитися з інформацією можна на сайті Тернопільської міської ради в розділі «Громадські обговорення та слухання».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач46

    Міг би подумати що їх пропозиції хтось врахує і дослухається. Хтось досі реагував на зауваження громади м. Тернополя, їх мітинги та критику стосовно забудови в парках, скверах, дитячих площадках, та нищення зелених насаджень?

keyboard_arrow_up