Тернополяни "підхопили" моду на яскраві коси

Тернополяни "підхопили" моду на яскраві коси

Душа прагне різноманітності та нових фарб? Яскраві коси – те, що не можна пропустити. Цей незвичний beauty-тренд став улюбленим і серед тернополян цієї весни та літа.

Дреди, африканські і французькі косички, а також інші види плетіння з використанням канекалона допоможуть вирізнитися з натовпу та просто зробити своє життя трохи яскравішим. Канекалон – це штучне волокно високої якості, яке за своїм зовнішнім виглядом максимально наближене до натуральних пасм волосся.

Тернополянам нова техніка плетіння також прийшлась до смаку. Дружина відомого тамади та гумориста Віктора Гевка Наталія спробувала «приміряти» на себе новий та яскравий образ.

«Ніхто косо не дивився»

Відео дня

- Давно хотіла спробувати, але все не було можливості, - розповідає вона. – А тут якраз зібрались відпочити із родиною в Карпатах. Якраз ідеальний час для змін та внесення яскравих фарб у своє життя. Тим паче, у Буковелі і знайомих людей менше, тож, якщо спроба вийшла б не зовсім вдалою, було б не так ніяково.

Матеріали, за розповіддю співрозмовниці, замовляла в Інтернеті. Заплатила за них 200 грн.

- На сайті можна підібрати волокно різної якості, кольору, - продовжує вона. – Я обрала зелене омбре. Заплітала коси перукар в одному із салонів Тернополя. Її робота вартувала ще 150 грн. Прихорошилась і в дорогу.

У Буковелі ніхто косо не дивився, посміхаючись додає Наталія. А чоловікові взагалі дуже сподобалась зміна іміджу.

- Шкода, що коси протримались лише добу, - каже вона. – У мене волосся пострижене каскадом. Канекалон добре тримається на прямому волоссі. Я легенько зняла штучні коси, їх можна використовувати ще багато разів. У цілому, перевтілення вдалось.

Підходить для дискотек і вечірок

Перукар-стиліст Олена Косілова час від часу заплітає яскраві коси своїй шестирічній донечці Даринці.

- Дарина любить цікаві зачіски. А мені подобається експериментувати, - каже перукар. – Канекалон – чудовий спосіб створити оригінальний та яскравий образ. Найкраще він підходить дітям, школяркам. Студенткам та молодим дівчатам, а також старшим неординарним особистостям, які хочуть вирізнитися з-поміж інших.

Те, що яскраві кольорові пасма зі штучного волосся будуть в авангарді моди, стало зрозуміло ще влітку минулого року, коли провідні модні будинки почали їх використовувати на своїх показах. До того ж, дизайнери, пропонують їх вплітати не лише в коси, але і прикрашати ними розпущене волосся чи гривку.

- Канекалон, який використовують для цієї техніки, придумали в Японії, - продовжує Олена. – Яскраві косички чудово підійдуть для любителів вечірок та дискотек. Величезна популярність кольорових кіс пов’язана із віянням із Заходу, де дуже часто можна побачити яскраві пасма волосся чи кінчиків. Клієнтки доволі часто просять зробити кольорове мілірування, або яскраве омбре.

Понад 100 відтінків

Канекалон, який спочатку придумали для нарощування та збільшення довжини волосся, є найпоширенішим матеріалом для афрозачісок. Палітра – понад 100 кольорів – природні та креативні відтінки. Крім того, є різні матеріали, які можна вплітати в коси.

- Канекалон – найбільш популярний, - каже Олена. – Є флюр – канекалон, який світиться при потраплянні на нього променів ультрафіолетової лампи. Є камекалон-хамелеон, який міняє колір при потраплянні сонячних променів. Існує гладенький канекален, який має відповідну структур. Для плетіння кіс використовують і інші матеріали.

Пряжу – досить рідко. Дехто із дизайнерів полюбляє войлок, наприклад на модному показі Marc Jacobs. Також перукарі використовують шнурки та мотузки, а ще навіть шарфи та широкі стрічки.

Перукар Олена Косілова розповідає, що канекалон добре розчісується і не заплутується. Звичайно, якщо мова йде про якісні матеріали. А ще канекалон чудово витримує термообробку, тому з ним можна робити хімію.

Як запевняє стиліст, такий вид плетіння, абсолютно безпечний для здоров’я – він не травмує ні шкіру голови, ні волосся. Штучні пасма кріплять до натурального волосся за допомогою маленьких кіс чи вузликів.

Як відрізнити підробку

- Довжина волосся повинна бути до плечей і нижче, якщо коси дрібніші, то можна, щоб довжина волосся була меншою, за рахунок канекалона вона збільшується, - пояснює майстер. – Якщо заплітати дві товсті коси, то вони тримаються недовго – десь добу. Але їх можна переплітати з тим же канекалоном. Афро- косички трохи розпушуються, але тримаються довше. Час плетіння – різний. На афро потрібно орієнтовно 4-6 годин. Але їх можна носити досить довго, мити шампунем.

Ключовим моментом, за словами Олени, є вибір матеріалів. Нерідко недобросовісні продавці пропонують підробку та дешеві синтетичні матеріали під виглядом натуральних.

- Для того, щоб розпізнати канекалон, потрібно ошпарити кінчики матеріалу кип’ятком, - наголошує спеціаліст. – Справжній канекалон буде схожим на мокре натуральне волосся, а дешева синтетика просто скрутиться.

 

Які зачіски роблять з канекалоном:

  • Афрокоси;
  • Французькі косички;
  • Дреди;
  • Звичайні косички.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up