Партнер рубрики Події

Подали понад 2500 пропозицій щодо перейменування вулиць. Історики та краєзнавці проведуть обговорення

Подали понад 2500 пропозицій щодо перейменування вулиць. Історики та краєзнавці проведуть обговорення

3 травня у Тернополі відбудеться перша онлайн зустріч фахівців щодо обговорення та напрацювання пропозицій з перейменування вулиць Тернополя «Історична топоніміка Тернополя: минуле, пам'ять і міт».

Онлайн зустріч проводить історичний факультет Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.

Назви вулиць, що пов'язані з країною-агресором, повинні назавжди зникнути з карти Тернополя.

Натомість, слід увіковічнити захисників України – як окремих героїв, так і цілі військові з'єднання, щоб нові назви вулиць завжди нагадували нам і нашим дітям про те, що зробила Україна і який внесок вніс Тернопіль у боротьбу за наші честь і гідність, за Незалежність країни, за право на існування українського народу.

Відео дня

До зустрічі просять долучитися істориків, краєзнавців, дослідників, мовознавців, соціологів та інших фахівців, кому не байдужа тема топонімічних перейменувань у місті.

Нагадаємо, пропозиції щодо переліку вулиць, які слід перейменувати у Тернополі в рамках дерусифікації, та нові назви вулиць тернополяни могли подавати до 1 травня. Впродовж двох тижнів від жителів громади надійшло більше 2500 пропозицій щодо перейменування вулиць у Тернополі.

Зустріч відбудеться онлайн 03 травня о 15:00 год.

Лінк для підключення http://meet.google.com/mfd-maeu-voo

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Samsung A30s

    А тм хто виїхав за кордон, і потрібно буде зробити будь який документ там. А тут ви вулицю пміняли і як буде?

keyboard_arrow_up