Тернополяни про безвіз: це добре, але він нічого не змінить

Тернополяни про безвіз: це добре, але він нічого не змінить

За надання безвізового режиму з ЄС для громадян України Європейський парламент проголосував 6 квітня. Ми запитали у тернополян, що вони про це думають, та як безвіз змінить їхнє життя. 

Хоча Європарламент і проголосував "за", але попереду ще схвалення безвізу Радою ЄС, підписання та публікація. А початок роботи безвізу прогнозують на 11 червня.

 Інеса Голояд, держслужбовець: 

 - Біометричного паспорту не маю, лише звичайний.  Коли  я робила паспорт, то про безвіз навіть не  йшлося. Загалом,  безвіз - це, звісно, добре. Якщо  він  ще, звісно, буде. Але для  мене не було великою  проблемою відкрити візу. Єдине, що  це  економно, бо  при безвізовому режимі не потрібно за неї  платити. Чи буду більше подорожувати?  Можливо. Але тут   питання не так в безвізі, як в  економічній ситуації в країні загалом. Якщо немає коштів на подорож, то і безвіз не врятує.                                                           .

Відео дня

 

 Володимир Гевко, рекламіст:

  - Я стежу за цією темою, але пасивно, в пів-ока.  Паспорт у  мене біометричний. Наразі особливих  змін від введення  безвізового режиму не бачу.  Дуже суттєвим чинником є курс  валют між євро та  гривнею. Тиждень відпочинку у Європі  обійдеться  в десятки тисяч гривень, а це річний бюджет на  харчування, приблизно. Безвізовий режим - це  така Піррова перемога - ніби і перемога, але  виглядає як зрада. Усі країни, які я мрію відвідати - розташовані на інших континентах.

 

 Любов Бурак,  - письменниця:

 - Безвіз - це добре. Тобто я розумію, що поїхати    подорожувати до Європи з моїми фінансовими  можливостями - неможливо. Але добре, що  анулюється сама  система віз і спрощується  можливість подорожувати для тих,  хто це може  собі дозволити. Хоча, в даному випадку - безвіз -  то трохи загучно сказано. Те, що ухвалив  Європарламент - то всього лише компромісний  варіант. І є він лише для підкреслення того факту, що Україна потрібна Європі. Не як рівноправний партнер, на жаль. Як буферна зона у стосунках з Росією. І для збереження цього буфера Європа готова йти на поступки. Біометричного паспорта не маю. Не було потреби його виробляти. Мрії, звичайно, є. Який поет не мріє пройтися Монмартром, чи зустріти світанок в Альпах? Але я реалістка і невибаглива. Мене і на Світязі світанки влаштовують.
 

 Ігор Качмарський, підприємець:

 - Європарламент прийняв безвіз. Але ще має бути рада  міністрів, затвердження і публікація. Вступить в дію  десь 20  червня. Може. У мене є біометричний  паспорт і віза на 5  років. Чи змінить щось безвіз? Не змінить ніяк. Ті самі черги на  кордоні,  здача відбитків пальців, "перетрус" речей і  автомобіля. З мандрівками і раніше проблем не  було. Зробив візу і поїхав. Кожен хто дуже хотів  - проблему вирішував, а хто не їздив, той і не буде. Я мрію поїхати в країни, які до зони Шенгену не відносяться.

 

 Любов Вовк, журналіст:

  - Про безвіз дізналась, коли зʼявилась інформація  про його  прийняття. Біопаспорт зробила  минулоріч. Щодо подорожей,  то частіше їздити за  кордон не почну, бо фінансово  неспроможна. Хоча  і  маю мрію колись відвідати усі країни. 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ольга

    Багато українців надіється, що безвіз - це так як на кордонах між іншими країнами в Європі - просто проїхав і все. Ні, все одно буде морока з тими кордонами, перевірками і чергами. Не може ж бути все так просто
  • Василиса

    Я дуже обнадієна:  Тепер на вихідні легко можно поїхати хоча б в Польщу - транспортне сполучення дозволяє .
  • Діонісій

    той безвіз для кого треба ? для більшості громадян нашої країни ? хто їздив той і буде їздити, їм до сраки. а решта грошей ніхт. з одного боку полегшили, а з інакшого для тих, хто далі райцентру нічого не бачив ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 «На щиті» повертається захисник з Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up