Тернополяни просять не демонтувати кіоск преси на Сагайдачного. Є петиція

Тернополяни просять не демонтувати кіоск преси на Сагайдачного. Є петиція
  • Петицію про те, щоб залишити кіоск преси на вулиці Сагайдачного, 4 зареєстрував Олег Наумов у єдиній системі електронних петицій.
  • У міській раді кажуть, що його таки демонтують. А поки директор ТзОВ "Торгпреса" збирає підписи тернополян і подаватиме заяву в міську раду.  

Пан Наумов у своїй петиції зазначає, що не хоче, аби цей кіоск зносили і просить залишити кіоск преси на вулиці Сагайдачного, 4.

- Кіоск підприємства ТзОВ «Торгпреса» розташований саме на цьому місці більш ніж 40 років. Увесь цей час мешканці міста та його гості у зручному для себе місці могли придбати практично будь-яке періодичне друковане видання України. Зручність розташування саме для покупців, старання працівників завжди ввічливо задовольнити попит зробили кіоск звичним та важливим атрибутом центральної пішохідної алеї нашого міста. Зараз приймається рішення про його демонтаж. Водночас, з невідомих причин, встановлений зовсім нещодавно кіоск, де продається кава і кілька газет, вирішено залишити. На сьогодні в Україні діє Постанова Верховної ради України 16 від січня 2009 року N 901-VI «Про запровадження мораторію на виселення редакцій друкованих засобів масової інформації, закладів культури, у тому числі бібліотек, видавництв, книгарень, підприємств з розповсюдження книг та преси» Звертаємося до Тернопільської міської ради та депутатів — обранців громадян-мешканців Тернополя з проханням залишити кіоск на місці, - йдеться у петиції.

Відео дня

У міській раді зазначили, що 12 червня на засіданні виконавчого комітету прийняли рішення про демонтаж малих архітектурних форм, які не входять у Схему розміщення тимчасових споруд для здійснення підприємницької діяльності у Тернополі. Це 67 МАФів, які, не підлягають автоматичному поновленню договорів існуючих сервітутів на земельні ділянки. Згідно із рішенням виконкому на вулиці Сагайдачного демонтують п’ять об’єктів.

   - ТзОВ "Торгпреса" мала можливість подали звернення у міську раду на поновлення існуючого договору і тоді б депутати вирішили, чи залишати його на цьому місці, - коментує прес-секретар міської ради Мар’яна Зварич. - Вони цього не зробили, відповідно розміщення об’єкту виходить зараз не законне. Тому зараз вони можуть лише подати документи в міську раду на зміну місця розташування або провести демонтаж.

Виконком вирішив постійно діючій робочій групі повідомити суб’єктів господарювання про можливість самостійного демонтажу тимчасових споруд в 20-ти денний термін з дня прийняття рішення, тобто із 12 червня. Або ж роботи з демонтажу тимчасових споруд проведе постійна робоча група міської ради.

 - Із рішення про демонтаж до мене в кіоск прийшла муніципальна поліція, я відразу подзвонила до директора, - каже продавчиня у кіоску “Торгпреси” пані Тамара. -  Цей кіоск стоїть вже понад 30-ть років і документи всі на нього є.

Як зазначає директор підприємства, на цей кіоск був договір сервітуту, у них є вся технічна документація на землю.

- Щороку ми продовжували договір сервітуту в автоматичному режимі, а цього року було прийнято рішення про скасування автоматичного продовження договорів, - каже директор товариства “ Торгпреса” Олег Аронов. - Цьогоріч своєчасно, за місяць, ми подали документи на розгляд. нам сказали, що автоматичного продовження немає і воно піде окремим рішенням на сесію міської ради. Ми спокійно чекаємо на сесію, було підготовлено проект-рішення, де був перелік із 20-ти кіосків, які розглядали на сесії.

Сесія відбулась 6 червня, директор підприємства попередньо подивився на порядок денний сесії і побачив, що їхнього документа немає.

- Він був в пункті “Різне” на сесії міськради,  а хто ж це знав, - каже пан Аронов. - Відповідно, я не був присутній на сесії, бо не знав, що буде розглядатись це питання. Хоча і так ніхто не розглядав окремо наше питання, як мені вже потім сказали.

Зараз директор збирає підписи тернополян і потім буде подавати заяву в міську раду. Для початку буде звертатись із проханням відтермінувати демонтаж. Каже, що має надію, що назбирає 300 підписів.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (10)
  • тойво

    а коли будуть демонтовувати незаконні гральні автомати ??
  • Tayisa Bubenko

    Демонтувати все!!!!! Особливо реклами, бо враження, що їдеш не містом, а газетою РІА!!!!
  • Валерій

    Цікаво, на підставі яких думок, або ж мрій, формулює свої заяви прес-секретар міської ради Мар’яна Зварич? ЇЇ фраза : "ТзОВ "Торгпреса" мала можливість подали звернення у міську раду на поновлення існуючого договору і тоді б депутати вирішили, чи залишати його на цьому місці, - коментує прес-секретар міської ради Мар’яна Зварич. - Вони цього не зробили," - точно до НАВПАКИ! Як раз ТОВ Торгпреса подала, зареєстровану письмову заяву, у встановлені терміни. Це дуже легко перевірити....
  • Наталя Романюк

    Кіосків з пресою на мою думку має побільшати по місту
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії Від читача 17:19 У квітневому топі вакансій на Тернопільщині - водій, продавець, кухар, швачка, медсестра, лікар 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled 14:48 На Тернопільщині розшукують чоловіка з Бережан 14:07 Удар по Чернігову: 14 загиблих, 61 людина постраждала play_circle_filled photo_camera 13:55 Куди після школи? Огляд закладів освіти для вступу (партнерський проєкт) 13:00 На фронті загинув Герой з Почаєва 12:05 Куди піти, що подивитися у Тернополі 17-21 квітня 11:30 У Тернополі відбудеться сесія міської ради — які питання вирішать 11:20 Лазерна епіляція Сandela 2+1. Кожна 3-тя процедура в подарунок! (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up