Тернополяни розповіли, що приготують на новорічний стіл

Тернополяни розповіли, що приготують на новорічний стіл

На Новий рік тернопільські господині запікають птицю та готують традиційний салат - "Олів'є", а на десерт - печуть торти та купують фрукти.

Деякі тернополяни подають до столу традиційні страви, дехто готує за фірмовими рецептами, а хтось щоразу щось змінює. Тернополяни поділились з нами своїм секретами приготування новорічного меню.

Викладач у медичному університеті Антоніна розповідає, що буде запікати різну рибу та, звісно, готуватиме “Олів'є".

 

  - Завжди на новорічному столі присутнє м’ясо та риба, - каже пані Антоніна. - Найбільше мої діти люблять мою фірмову запечену щуку, її рецепт мені передався у спадок ще від бабусі. А от я обожнюю, коли моя донечка готує торт “Вишиванка”. Стіл щороку традиційний. 

 

 

 

Тернополяни Люба та Віталій Ониськів розповіли, що на новорічному столі у них завжди є і риба, і м’ясо, і морепродукти та, звісно, десерти.

   - Жоден Новий рік не проходить без традиційного "Олів'є". У нас родина, яка любить м’ясо, тому свинина на столі є щороку. Також дружина смачно готує рибу, цьогоріч будемо купляти червону. Ну і салати та червона ікра - є традиційними на нашому новорічному столі. А ще особливу увагу господиня приділяє десертам. Найбільше мені подобається, коли дружина пече торт “Спартак” та “Снікерс”, - розповідає пан Віталій.

А от деякі тернополяни шукають нові та цікаві рецепти на новорічний стіл в інтернеті.

Студентка Марія розповідає, що на новорічному столі обов’язково повинно бути багато фруктів.

 

- Традиційними ще багато років залишаються салат “Шуба” та “Дністер”. Також у моїй сім’ї на Новий рік полюбляють запікати птицю. Особливо я люблю печену курку за фірмовим рецептом моєї мами. Ну і, звісно, на святковому столі ще один традиційним атрибутом - є бутерброди. Але цього року я планую знайти нові рецепти в інтернеті, щоб урізноманітніти свій святковий стіл.

 

 

Тернополянка Мар’яна Діденко розповіла, що традиційними на її столі є м’ясна нарізка, бутерброди та “Олів'є".

    -  Зараз, через народження дитини, ми почали святкувати вдома, а не в ресторані. Тому будемо святкувати скромно – "Олів'є", запечемо картоплю та на десерт чорнослив з горішками. Все по-домашньому - символічно вип’ємо шампанського та після опівночі підемо спати.

А що ви готуєте на новорічний стіл? Пишіть у коментарях.

Коментарі (3)
  • Андрій

    Олівє традиційно всі готують який новий рік без олівє
  • A

    Те що в нас називають "олів'є", весь світ знає лише як "russian salad".
  • ната

    а не розпухнете  від червоноі ікри та риби за велику зарплату получаете поділіться  з дітьми які не мають можливості  поласувати  цукеркою ще мені знайшли одне свято
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні

Новини Тернополя за сьогодні

21:00 Борці вільного стилю отримали п'ять нагород під час Міжнародного меморіалу 20:30 Поки водій відпочивав в закладі, автівка сама поїхала і врізалась в зупинку 20:09 «З інвалідного візка життя почалося»: після травми Іван Космина організовує сплави та став депутатом photo_camera 19:03 Щоб будні не здавались сірими, Олег Котик поселив на своєму подвір'ї триметрових казкових істот Від читача 17:34 Провалля на дорозі 18:04 Як вибрати взуття та головний убір на пляж 17:00 Тернополяни здобули шість медалей на Міжнародних змаганнях серед лижників 16:04 У «Добрі дрібнички» закохуються модниці 15:01 Чим корисні ягоди і скільки їх варто їсти 14:03 У Тернополі пройде автопробіг анонімних алкоголіків 13:02 Тернопільські волонтери врятувати єнотовидну собаку і тепер шукають для нього дім photo_camera 12:01 Як перевірити стан рахунку карти тернополянина та проїзного 11:01 Пам'ятка для батьків про безпеку дітей на літніх канікулах (інфографіка) 10:01 На «Східному» аварія: винуватець ДТП втік з місця події photo_camera 08:59 Курс валют на 17 червня: євро йде у наступ 08:00 Сьогодні, 17 червня: День Святого Духа 07:00 Погода у Тернополі17 червня: дощ, +24°
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Афіша та квитки на Moemisto.ua Афіша:
keyboard_arrow_up