Тернополяни розповіли, що приготують на новорічний стіл

Тернополяни розповіли, що приготують на новорічний стіл

На Новий рік тернопільські господині запікають птицю та готують традиційний салат - "Олів'є", а на десерт - печуть торти та купують фрукти.

Деякі тернополяни подають до столу традиційні страви, дехто готує за фірмовими рецептами, а хтось щоразу щось змінює. Тернополяни поділились з нами своїм секретами приготування новорічного меню.

Викладач у медичному університеті Антоніна розповідає, що буде запікати різну рибу та, звісно, готуватиме “Олів'є".

 

Відео дня

  - Завжди на новорічному столі присутнє м’ясо та риба, - каже пані Антоніна. - Найбільше мої діти люблять мою фірмову запечену щуку, її рецепт мені передався у спадок ще від бабусі. А от я обожнюю, коли моя донечка готує торт “Вишиванка”. Стіл щороку традиційний. 

 

 

 

Тернополяни Люба та Віталій Ониськів розповіли, що на новорічному столі у них завжди є і риба, і м’ясо, і морепродукти та, звісно, десерти.

   - Жоден Новий рік не проходить без традиційного "Олів'є". У нас родина, яка любить м’ясо, тому свинина на столі є щороку. Також дружина смачно готує рибу, цьогоріч будемо купляти червону. Ну і салати та червона ікра - є традиційними на нашому новорічному столі. А ще особливу увагу господиня приділяє десертам. Найбільше мені подобається, коли дружина пече торт “Спартак” та “Снікерс”, - розповідає пан Віталій.

А от деякі тернополяни шукають нові та цікаві рецепти на новорічний стіл в інтернеті.

Студентка Марія розповідає, що на новорічному столі обов’язково повинно бути багато фруктів.

 

- Традиційними ще багато років залишаються салат “Шуба” та “Дністер”. Також у моїй сім’ї на Новий рік полюбляють запікати птицю. Особливо я люблю печену курку за фірмовим рецептом моєї мами. Ну і, звісно, на святковому столі ще один традиційним атрибутом - є бутерброди. Але цього року я планую знайти нові рецепти в інтернеті, щоб урізноманітніти свій святковий стіл.

 

 

Тернополянка Мар’яна Діденко розповіла, що традиційними на її столі є м’ясна нарізка, бутерброди та “Олів'є".

    -  Зараз, через народження дитини, ми почали святкувати вдома, а не в ресторані. Тому будемо святкувати скромно – "Олів'є", запечемо картоплю та на десерт чорнослив з горішками. Все по-домашньому - символічно вип’ємо шампанського та після опівночі підемо спати.

А що ви готуєте на новорічний стіл? Пишіть у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Андрій

    Олівє традиційно всі готують який новий рік без олівє
  • A

    Те що в нас називають "олів'є", весь світ знає лише як "russian salad".
  • ната

    а не розпухнете  від червоноі ікри та риби за велику зарплату получаете поділіться  з дітьми які не мають можливості  поласувати  цукеркою ще мені знайшли одне свято
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up