На Новий рік тернопільські господині запікають птицю та готують традиційний салат - "Олів'є", а на десерт - печуть торти та купують фрукти.
Деякі тернополяни подають до столу традиційні страви, дехто готує за фірмовими рецептами, а хтось щоразу щось змінює. Тернополяни поділились з нами своїм секретами приготування новорічного меню.
Викладач у медичному університеті Антоніна розповідає, що буде запікати різну рибу та, звісно, готуватиме “Олів'є".
- Завжди на новорічному столі присутнє м’ясо та риба, - каже пані Антоніна. - Найбільше мої діти люблять мою фірмову запечену щуку, її рецепт мені передався у спадок ще від бабусі. А от я обожнюю, коли моя донечка готує торт “Вишиванка”. Стіл щороку традиційний.
Тернополяни Люба та Віталій Ониськів розповіли, що на новорічному столі у них завжди є і риба, і м’ясо, і морепродукти та, звісно, десерти.
А от деякі тернополяни шукають нові та цікаві рецепти на новорічний стіл в інтернеті.
Студентка Марія розповідає, що на новорічному столі обов’язково повинно бути багато фруктів.
- Традиційними ще багато років залишаються салат “Шуба” та “Дністер”. Також у моїй сім’ї на Новий рік полюбляють запікати птицю. Особливо я люблю печену курку за фірмовим рецептом моєї мами. Ну і, звісно, на святковому столі ще один традиційним атрибутом - є бутерброди. Але цього року я планую знайти нові рецепти в інтернеті, щоб урізноманітніти свій святковий стіл.
Тернополянка Мар’яна Діденко розповіла, що традиційними на її столі є м’ясна нарізка, бутерброди та “Олів'є".
А що ви готуєте на новорічний стіл? Пишіть у коментарях.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 8 від 19 лютого 2025
Читати номер
Андрій
A
ната