Партнер рубрики Події

Тернополяни скаржаться на пандус, який облаштували вулиці Соломії Крушельницької

Тернополяни скаржаться на пандус, який облаштували вулиці Соломії Крушельницької

Між вулицями Родини Барвінських та Соломії Крушельницької облаштували сходи та пандус. Однак тернополяни не задоволені його станом, адже він різко обривається і не є безпечним та зручним.

Пандус розташований біля новобудови на вулиці Соломії Крушельницької. Однак тернополяни не вважають його безпечним, адже пандус різко обривається біля дороги.

– Для пандусу, який організували перед пішохідним переходом на вул. Крушельницької-Теліги, підрядна організація встановила поручні. Ну тепер, напевне, людям на кріслах колісних буде легше вибиратися на 10 см бордюр, який вони ж самі і зробили перед пандусом, ухил якого втричі перевищує норму і швидше належить до розряду дитячої гірки, а ніж до засобу для спрощення пересування, – пише Андрій Будзінський.

– Та там і ті сходинки мають нахил, А на пандусі, якшо впадеш, то їхатимеш до самого низу і спинишся вже на проїжджій частині, – пише Іван Будник.

Відео дня

– Там також погана видимість пішохід-водій. Зоровий контакт відбувається в момент переходу, – пише Тарас Хоміцький.

– Оце шана героям, які втратили кінцівки! Ніби ворогам зробили! – пише Надія Микитюк. 

Ми виміряли висоту перепаду між закінченням пандусу та проїжджою частиною. Вона становить 10-13 сантиметрів.

Ми звернулися за коментарем до міської ради та запитали, хто облаштував такий пандус та чи відреагують на зауваження тернополян.

Як розповіла речниця міської ради Мар'яна Зварич, сходи та пандус облаштувала не міська рада, а забудовник, який звів новобудову поруч. Відділ технічного нагляду міської ради не приймав даний об'єкт. Відділ державного архітектурно-будівельного контролю має з'ясувати, хто є забудовник та чи є цей перехід об'єктом будівництва. Також додають, що об’єкт будівництва (будова) ще не здано в експлуатацію.

Тож чи відреагують на скарги містян та чи зроблять пандус безпечним? Побачимо згодом.

Як вважаєте, чи зручний Тернопіль для маломобільних груп населення та для батьків з дитячими візками? Де є проблеми? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (45)
  • Павло Марчук

    Самі ж ПИШИТЕ, що "мав би"!
  • Олена Кирилюк

    Головне  закопати  гроші  а там якось  буде
  • Олександр Бурко

    Небезпечний той пандус... Стрімкий, в кінці - бордюр сантиметрів 15, відмовлять гальма - і ти гарантовано під машиною. Через висоту бордюра можна й кульбіт зробити, а вже потім під машину...
    Такі самі бордюри (проти будь-якої логіки) втулили на свіжозбудований вул.Чорновола, по велодоріжках.
    Тернопіль - не для людей, а для мерів і тупих підрядників.
  • Teren Teren

    Згідно норм висота дорожнього бордюру не повинна перевищувати 25 см. Тернопільські дебіли, які займаються "благоустроєм" примудряються його робити 35-40 см. Тут не те що переступити, дверку в машині не відкриєш, а тупим бикам до все до сраки, бо все з розрахунку, що там ще наступний шар бруківки має бути. А висота бордюру на переході не повинна перевищувати 10 см, а то вже взагалі з області фантастики в Тернополі, бо то така рідкість навіть ті 10 см. Тут хоч би не вище 30 см було. Тупим бикам, які мають то все контролювати то просто до задниці вони ж не ходять, їх задниці возять.

    Ну і ще, кут нахилу пандусу. Читаємо норми: безпечний нахил зовнішнього пандусу не може перевищувати 8%, внутрішнього - 10-12%. При цьому, максимальна висота кожного підйому не повинна складати більше 0,8 м. Після кожного підйому необхідно влаштовувати горизонтальні площадки глибиною не менше 1,5 м.

    Запитання: хтось в Тернополі такий пандус зустрічав?

    А чому то в нас все так? Бо тупе бичво у владі. Малограмотне, наглу і недорозвинуте бичво.

keyboard_arrow_up