Партнер рубрики Події

Тернополяни скаржаться, що в гідропарку через ремонт загинула риба

Тернополяни скаржаться, що в гідропарку через ремонт загинула риба
У тернопільському гідропарку «Топільче» уже четвертий день поспіль ремонтують мости. Як результат – усі ставки без води, а риба загинула, кажуть тернополяни.

Натомість як робітники, яких ми застали за роботою, так і адміністрація парку загибель  риби заперечують. 

- Гуляв нині із собакою там, як іти з ринку на Дружбу, - розповідає тернополянин Ігор. – У першому ж ставочку, розташованому ліворуч, було повно риби.  На око, то мішків зо два можна було назбирати. А ще живу -  добивали чайки.

Чим викликані такі чутки та що ж відбувається у парку, ми поцікавились безпосередньо у робітників  та  підприємця, що виконує роботи. Вони повідомили, що на усі роботи мають відповідні дозволи і лишень за сьогоднішній  день до них навідувалось кілька представників контролюючих органів.

- Були і екологи, і рибінспекція, - кажуть робітники. – Все тут нормально.  Ніяка риба не гинула. Та, що була, то директор парку власноруч виловив і перекинув у річку. Говорять люди, аби говорити.

Схожу інформацію надав і завідувач парку Юрій Бойко. За його словами, відремонтувати мости до Дня міста розпорядилась міськрада. 


- Підприємець має вказівку відремонтувати три  містки, замінити труби, зробити поручні і вкласти доріжки бруківкою, - пояснює він. – Для того, щоби замінити труби, ми знизили рівень води. Повторюю, знизили, а не спускали. Ніяка риба там не гинула, бо вода проточна. Що зайшло, грубо кажучи, то і вийшло. Було на поверхні може 15-20 невеличких рибин, то я зібрав і запустив в річку. Приїжджали уже в парк і рибінспекція, і екологія.

Previous Next

Що ж трапилось у парку  і чи  законно «знижували» рівень води,  у Держекоінспекції поки що пояснити не можуть. Кажуть, інформація  про це з’явиться тільки завтра, 27 травня.

Відео дня


- Виїжджали екологи. Був на місці і директор парку. Він стверджував, що є усі необхідні документи та дозволи, але показати не зміг, -  каже перший заступник начальника Держекоінспекції Юрій Рослий. – Тому ми викликали на завтра людну офіційним листом, щоби показали ці документи. Завтра і пояснюватимуть, чи  мали право спускати воду. 

До слова, ми пройшлись згадуваним тернополянином маршрутом. Біля спущених ставків – місцями зім’ята трава, тож, очевидно, що на територію так званих ставків заходило чимало відпочивальників. На дні – людські сліди і подекуди ще лежить чималенька дохла риба. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 21:01 Загинув 23-річний воїн з Тернопільщини Павло Мізоцький 20:02 «Халява вічною не буває»: судили посадовця за хабар 500 доларів. За що вимагав і як покарали? 19:03 Скільки коштує м’ясо до Великоднього столу у Тернополі: порівняли ціни у супермаркетах та на ринку photo_camera Від читача 14:51 Участь в «Армії відновлення» Тернопільщини – Ваш реальний внесок у Перемогу! 18:03 На Гайовій поклали новий асфальт: який вигляд має вулиця після реконструкції photo_camera 17:20 На Кременеччині віддали землю під сміттєпереробний завод, а отримали — борги за оренду в сотні тисяч 16:40 Помічник лісничого з Тернопільщини привласнив з каси 80 тисяч. Що йому загрожує 16:15 Втеча від мобілізації? Перевірили, що робить Труш в університеті та чи стоїть на військовому обліку 15:30 Скільки коштує великодня атрибутика у магазинах та супермаркетах Тернополя 14:55 Сезон полуниць стартує: що важливо знати, аби не отруїтись 14:20 Тернополянин залишив наплічник біля камер схову в магазині, а коли повернувся — його там не було 13:31 Тернополянка Наталя Яремчук напекла та передала хлопцям на фронт понад три тонни солодощів play_circle_filled photo_camera 12:46 Кабмін розглядатиме законопроєкт, який спрощує міжнародний розшук 12:04 Чи можна у Страсний тиждень садити город: відповідає отець Олексій Філюк photo_camera 11:23 Тернопіль — одне з найпрозоріших міст в умовах війни. А ви згодні? 10:45 У Чорткові будують бібліотечний артгараж за понад мільйон photo_camera 10:10 Виборював перемогу для наших дітей: у Збаражі попрощались з Героєм Ігорем Войцеховським 09:35 Чи буде спекотно на Великдень: синоптики озвучили прогноз 09:02 У Львові успішно прооперували 16-річну тернополянку, яка не могла ходити без болю у взутті
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up