Партнер рубрики Події

Тернополяни вчать правоохоронців відповідати «Героям слава!»

Тернополяни вчать правоохоронців відповідати «Героям слава!»
Попри простуди, натерті та обморожені ноги, невиконані обіцянки влади євро майданці не збираються відступати. Адже якщо дати слабинку хоча б на мить, то тоді уже не буде за що боротись, каже тернопільська мітингувальниця, голова ГО «Асоціація лікарів-католиків», лікар Леся Копач.

Пані Леся ще з першого грудня перебуває у Києві, де є волонтером у одному із медпунктів Євромайдану.

- На суботу-неділю приїжджало багато людей, - розповідає вона. - У будинку «Народного руху України» пройти навіть було важко. У понеділок, уже традиційно, людей значно меншає. Тому, зважаючи ще й на завтрашню поїздку Януковича до Москви, треба, аби більше мітингувальників їхали до Києва. Очікуємо і важку ніч, і важкий день.

Більшість часу, за словами жінки, вона проводить у медпункті. Там спілкуючись із людьми і отримує більшість інформації про події на майдані та слухає розповіді новоприбулих.

- Якщо з першого грудня до нас звертались люди з травмами, кровотечами, то зараз - з простудними захворюваннями та обмороженнями ніг, із скаргами на підвищення тиску, - каже вона. - Адже зараз на Майдані дуже багато людей старшого віку, які з неменшими запалом підтримують молодих протестувальників.

Однак за вільної хвилини з великим задоволенням ходить і сама на Євромайдан. Так, нещодавно ходила до скинутого пам’ятника Леніну та спробувала поспілкуватись із учасниками «анти майдану».

- Я й собі взяла шматок того граніту, можна сказати - внесла свою лепту, - каже пані Леся, усміхаючись. – А ще спробувала пройти до учасників «антимайдану», але міліція не впустила. Я їм кажу: «Хлопці, ви ж присягали на вірність Україні, а не владі. Ми ж всі – одна Україна, і всі хочемо краще жити». А вони мені: «Не можна, у нас наказ. Не хочемо, аби були провокації» Ось так я і не достукалась. Прощаючись, сказала «Слава Україні!». А вони мовчали. Я ще раз – вони знову мовчать. Аж на третій раз відповіли «Героям слава!».

У прихильників же Євромайдану, каже жінка, у більшості дружелюбні настрої. Добре ставляться до мітингувальників і кияни.

- Розповідали мітингувальники, що попросились погрітись у підприємців у «Глобусі», так ті підприємці ще й напоїли чаєм та нагодували бутербродами, - продовжує пані Леся. – Люди ставляться до мітингувальників дуже добре. Хоча харчів не бракує і на самому Майдані – так у Будинку профспілок готують і перше, і друге. Голодним не залишається ніхто.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    а що вже чогось добилися? хтось покарав садистів? влада стала народною? Звичайно сидіти перед компом добре, але якщо розійдемося то почнуться ще більші репресії...
  • Anonymous

    не пора, якщо розійдуться, то, значить, марно стояли
  • Anonymous

    Пора людям вже по хатах розходитися, бо вже хирнею, перепрошую, на майдані займаються (то я про навчання відповідати "героям сала", ой, слава)))
  • Anonymous

    А чим відрізняється лікір-католик від лікаря не католика?Який ліпший?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:00 На Тернопільщині будуть дощі і грози 12:22 Графік відключення електрики на Тернопільщині (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) 11:55 У центрі Тернополя висаджують літні квітники 11:20 Турбує варикоз? Лікуємо варикоз новітнім лазером всього за 60 хв! (новини компаній) Від читача 12:19 У службі зайнятості Тернопільщини - «єдине вікно» для надання послуг соціально вразливим людям. Зручно, комплексно, інформативно! 10:46 Рух транспорту перекриють на окремих вулицях в центрі Тернополя 09:30 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 09:15 Ремонт та будівництво: магазини та гуртовні будівельних матеріалів у Тернополі (партнерський проєкт) 09:00 Для молоді організовують вишкіл до Дня Героїв 07:50 У Тернополі тимчасово змінюють маршрут автобуса №12 21:00 Тернопільська «Нива» на виїзді зустрінеться з аутсайдером своєї групи 20:00 Тернополяни з Терцентру взяли участь у фотосесії до Дня вишиванки 19:00 Вийшли на бойові позиції у вишиванках 18:05 Спадок нашої нації: тернополяни поділилися історіями про свої вишиванки 17:26 Міць, характер, перемога: 19 травня відбудеться благодійний забіг у Тернополі «RUN 4 VICTORY» (новини компаній) 17:11 Скільки коштує полуниця та ранні овочі на ринку Тернополя: дивіться ціни photo_camera 16:45 На Тернопільщині 16 травня можуть застосувати графік погодинного відключення електрики 16:40 Тернопільським немовлятам подарували перші вишиванки 16:00 На два дні перекриють рух транспорту через «горбатий міст» у Тернополі 15:05 Як тернополяни День вишиванки відзначили: репортаж play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up