Партнер рубрики Події

Тернополяни виграли конкурс від Google і проведуть безкоштовні майстер-класи із програмування

Тернополяни виграли конкурс від Google і проведуть безкоштовні майстер-класи із програмування

У рамках проведення Європейського тижня коду, із 5 по 20 жовтня, благодійний фонд Magneticone.org та перша в Україні ІТ-школа для дітей від 5 років KidIT запрошують на безкоштовні  майстер-класи з візуального програмування дітей, віком від 5 до 11 років.

Виграли конкурс від Google

Тернополяни із благодійного фонду "Magneticone.org" весною взяли участь у всеукраїнському конкурсі від Google. У ньому брало участь безліч організацій із різних країн світу. За умовами конкурсу, потрібно було представити свій проєкт, звязаний із розвитком програмування. І тернополяни у цьому конкурсі - єдині із України виграли грант, який є частиною місії Grow with Google, спрямованої на створення нових економічних можливостей для всіх.  

- Із України участь брали чимало представників, - каже керівник благодійного фонду Magneticone.org Яна Желябіна. - І нам дуже приємно, що вдалось виграти саме нам. 

На цей конкурс благодійна організація подавала проєкт, за умовами якого вони мають організовувати безкоштовні майстер-класи із програмування для діток. 

Відео дня

І тому в рамках проведення Європейського тижня коду благодійний фонд "Magneticone.org" та перша в Україні ІТ-школа для дітей від 5 років KidIT запрошують на безкоштовні  майстер-класи з візуального програмування дітей. 

Майстер-класи триватимуть протягом трьох тижнів з 7 жовтня по 27 жовтня. 

Юних тернополян навчатимуть візуальному програмуванню

- Програмування сьогодні - це не просто модний тренд чи популярний напрям освіти. Програмування у 21 сторіччі стає однією з базових навичок, як от вміти читати чи писати, - розповідає пані Желябіна. - Крім того, нашою важливою місією є виховання в дітей розуміння того, що технології - це інструмент, за допомогою якого можна виразити власні думки та ідеї.

Як пояснює пані Желябіна,  їхня мета – показати, що світ програмування значно ширший за рамки стандартних уявлень і доступний кожному. Він розкриває креативність та надає можливість співпраці з чудовими людьми поряд, та по всьому світу. 

Безкоштовні майстер-класи проходитимуть на базі інноваційної школи ThinkGlobal: на вул. Тролейбусна 9б та вул. Вільхова, 17. 

Теми майстер-класів:

- "Перші кроки у програмування. ScratchJR". Малюки познайомляться з візуальним середовищем програмування ScratchJR та запрограмують свою першу гру.

- "Моя перша гра у Scratch". Програмування - це творчість та самовираження! За допомогою середовища візуального програмування Scratch діти створять першу власну гру.

- "Цікаві історії з Tynker". Діти познайомляться з новою платформою візуального програмування, та створять власну анімовану історію, використовуючи базові програмні концепції та принципи кодування;

- "Квест із  роботом Dash". Діти програмуватимуть справжнього робота, виконуючи завдання квесту, на базі візуального середовища Blockly.

- "Користуйся Інтернетом безпечно". Діти дізнаються про можливості Інтернету та про ризики, з якими стикаються кожного дня.

- "Навчайся з Minecraft". В цій грі приховані величезні можливості розвитку навичок і вмінь. На майстер-класі діти познайомляться  з винаходами людства та реалізують проект у Minecraft.

Зазначимо, для того, аби взяти участь у майстер-класах, потрібно зареєструватись ТУТ

У планах - провести майстер-класи для діток із вадами слуху

- У сучасному світі комп’ютер став необхідним атрибутом культурного середовища. Використання новітніх інформаційних технологій дозволяє успішно вирішувати деякі важливі завдання навчання та виховання дітей з особливими потребами, продовжує співрозмовниця. - На жаль, не всі діти мають можливість освоювати сучасні технології, що допоможуть їм знайти своє майбутнє покликання і забезпечити гідне життя. Є такі категорії дітей, яким необхідна додаткова допомога в освоєнні програмування та роботехніки. Це, зокрема, діти з вадами слуху.

Саме тому, Благодійний фонд МаgneticOne.Org спільно з ІТ школа для дітей КІДІТ з досвідом навчання програмування дітей уже з 5-ти років (візуальне середовище Scratch JR) пропонуємо створити спеціальний курс для дітей з обмеженими можливостями під назвою "Програмуємо разом". 

Навчання відбуватиметься у інноваційній школі Think Global у вигляді безкоштовного курсу двічі на тиждень. 

- Наша спільна  мета – показати, що світ програмування значно ширший за рамки стандартних уявлень і доступний кожному.  Він розкриває креативність та надає можливість співпраці з чудовими людьми поряд та по всьому світу, - каже пані Желябіна. 

Зараз курс лише в розробці і представить його організація вже з нового року.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up