Тернополяни підписують петицію та просять владу залишити стару назву парку «Топільче»

Тернополяни підписують петицію та просять владу залишити стару назву парку «Топільче»
  • Скаржинський Петро зареєстрував петицію на сайті міськради з пропозицією залишити парку «Топільче» стару назву, а не перейменовувати у «Сопільче».
     
  • Триває збір підписів

Петиція з проханням залишити парку «Топільче» стару назву, а не перейменовувати у «Сопільче» днями з'явилась на сайті міськради.
Зі слів автора, «Сопільче» у людей більше асоціюється із станом парку (як говорять в народі «на соплях»), а не з історичною назвою поселення, що колись тут було.

Станом на 16 серпня петицію підписав 1 тернополян із 300 необхідних.

Підтримати ініціативу можна впродовж 26 днів на сайті місцевих петицій

Відео дня

Опитування

Яку назву має мати гідропарк?

Довідка: Гідропарк – наймолодший парк Тернополя. Його офіційно відкрили у 1985 році. Він розташований між житловими масивами «Дружба», «Оболоня» та «Центр».

Раніше на цьому місці був пустир. Туди зливали пульпу, коли очищали Тернопільський став.

Потреба у створенні нового парку виникла після того, як збудували житловий масив «Дружба». Дорога, на місці якої тепер центральна алея гідропарку, обвітрювалась, її взимку замітало снігом. Тож на місці пустиря почали створювати новий парк.

Нагадаємо, у липні 2022 спеціальна комісія запропонувала перейменувати парк «Топільче» на «Сопільче», рішення підтримали місцеві депутати. Це викликало неабияку хвилю обговорень серед тернополян. Дехто підтримує таке рішення, але більшість не розуміють, навіщо потрібно було змінювати назву, яка не має нічого спільного з росією чи СРСР.

Читайте також: Тернополянин пропонує зменшити ширину велодоріжки на Набережній (ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ)

Тернополянка пропонує встановити на «Східному» макет знищеного окупантами літака «Мрія»

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (171)
  • Andrii Krupa

    Це сама актуальна проблема воєнного часу. Люди куда ми котимся!
  • Valentina Soloshina

    Залишити  назву Топільче. А якщо депутати  не мають  чим  конкретнішим  зайнятись,  як перейменуванням вулиць та парків,   то краще їх переобрати на таких, які будуть бачити більш суттєві проблеми, які стоять перед міською владою,, спрямованих на покращення соціальних  питань .
  • Василь Олійник

    Владу не просити треба а сказати і вони мають виконувати адже люди їх вибрали і вони є слуги народу і жруть за людські гроші
  • Валік Котвіцький

    Краше стара назва

keyboard_arrow_up