Партнер рубрики Події

Тернополянин залишив наплічник біля камер схову в магазині, а коли повернувся — його там не було

Тернополянин залишив наплічник біля камер схову в магазині, а коли повернувся — його там не було

Злочинця, який вирішив привласнити чужу сумку, спіймали. І цей випадок в його «кар'єрі» не перший

Про випадок з щасливим фіналом для власника наплічника, повідомили в поліції. 

Оперативники Тернополя встановили особу місцевого крадія.

Зловмисник привласнив чужий наплічник. Поліцейські нагадують, що крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану є обставиною, яка обтяжує покарання.

Відео дня

На лінію «102» зателефонував 52-річний тернополянин й повідомив про крадіжку. Подія трапилася на вулиці 15 Квітня. На місце події виїжджала слідчо-оперативна група. Як з’ясувалося, заявник у приміщенні супермаркету поруч із камерами схову залишив на столі свій рюкзак. Невідома особа, скориставшись його відсутністю, привласнила чуже майно. Серед викраденого — особисті речі, шуруповерт та 10 викруток. Завдану шкоду потерпілий оцінив у 15 тисяч гривень.

На зображенні може бути: 1 особа, капелюх та текст «FILA»

Камера відеоспостереження зафіксувала зловмисника. Оперативники проведеними заходами встановили причетного до злочину. Це — 32 річний мешканець обласного центру. Чоловік неодноразово потрапляв в поле зору правоохоронців. Зловмисник викрадене продав на ринку.

Слідчі дану подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до частини 4 статті 185 (крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Чи обов’язково залишати речі в камері схову в магазині і хто відповідає за їх збереження?

«Пенсійний кур’єр» зазначає, що ви не завжди повинні залишати свої речі у камері схову.

Так, відповідно до пункту 21 Постанови Кабінету Міністрів України від 15.05.2006 № 833 «Про затвердження Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів» суб'єкт господарювання зобов'язаний:

  • забезпечити доступ споживачів до торговельних об'єктів без здавання на збереження особистих речей, окрім товарів, реалізація яких здійснюється в таких торговельних об'єктах;
  • створити умови для збереження речей споживачів, у разі якщо вхід у торговельний об'єкт із товарами, які реалізуються в таких закладах, заборонено


Чи обов’язково залишати речі в камері схову в магазині і хто відповідає ...

У деяких супермаркетах є написи про те, що споживач має покласти речі в камеру схову і що адміністрація не відповідає за збереження речей. Однак спеціалісти кажуть, що «написом про відсутність гарантій збереження магазин вводить вас в оману».

— Якщо ви поклали речі в камеру схову магазину, адміністрація супермаркету відповідає за схоронність ваших речей, навіть попри наявність оголошення про зворотне. Адміністрація бере на себе зобов'язання щодо збереження речей, котрі покупці здали на зберігання. Це підтверджується видачею покупцеві номерного жетона, іншого знака, що засвідчує прийняття речі на зберігання (відповідно до статті 937 Цивільного кодексу України). Фактично ви укладаєте з адміністрацією супермаркету договір про зберігання речей, — йдеться в публікації.

Отже, якщо ви не впевнені в тому, що ваші речі зберігатимуться належним чином, то маєте право відмовитися від зберігання своїх речей у комірках схову магазину й пересуватися приміщенням супермаркету (магазину) зі своїми речами, сумками тощо.

— Однак пам’ятайте, що у вашій сумці не має бути товарів, які реалізують у цьому магазині, — наголосили фахівці.

Читайте також:

Тернополянка хотіла приворожити хлопця, а втратила шалені гроші 

Тернополянин віддав шахраям 45000 гривень, купуючи талони на пальне

Жителька Тернопільщини відправила шахраям 10 тисяч гривень замість допомоги подрузі

«Повелася» на знижки в супермаркеті і втратила 19 тисяч гривень

Понад 150 000 гривень втратила жителька Тернопільщини, повіривши шахраєві

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up