Партнер рубрики Події

Тернополянин заплатив понад 3 тисячі доларів за неіснуюче авто

Тернополянин заплатив понад 3 тисячі доларів за неіснуюче авто
  • Хотів купити автівку з США, а отримав тільки матеріальні збитки у понад 100 тисяч гривень.
  • Тернополянин зв’язався із шахраями, які видурили у нього кошти.

Випадок шахрайства зафіксували працівники Тернопільського районного управління поліції.

За повідомленням правоохоронців, постраждалий чоловік шукав можливість вигідного придбання авто з-за кордону. У пошуках натрапив на одну з тематичних груп у месенджері. Вона його зацікавила, тому тернополянин зв'язався з адміністратором. Пропозиція купівлі машини здалась йому цікавою, невдовзі чоловік перерахував продавцям завдаток за автівку, яку мали пригнати з США.

Переписка тривала декілька місяців. Протягом цього часу аферисти годували обіцянками замовника і видурювали у нього гроші. Загальна сума збитків потерпілого перевищила 3 тисячі доларів, що в гривневому еквіваленті сягає близько 110 тисяч гривень. Отримавши  своє, шахраї зникли з інформаційного простору. Тоді тернополянин і зрозумів, що його ошукали та повідомив про цей факт поліцію.

Відео дня

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Довідка:
Стаття 109 Кримінального кодексу України:
Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство): Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство)
карається штрафом від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від двохсот до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Поліцейські закликають жителів області:

  • не довіряти незнайомцям;
  • користуватись послугами лише перевірених продавців;
  • у жодному разі не перераховувати кошти наперед незнайомцям;
  • розраховуватися за товар лише тоді, як отримаєте й особисто оглянете його.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як аферисти ошукали подружжя з Чортківського району, видуривши у людей понад 200 тисяч гривень нібито на купівлю авто з-за кордону. Також повідомляли, як не потрапити на гачок шахраїв, які пропонують вам отримати допомогу від ООН.

 

Читайте також:

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up