Тернополянка готується до запису диску з аудіо-поезіями

Тернополянка готується до запису диску з аудіо-поезіями
Поезія для Ірини Кривошеєвої – це спроба самоаналізу, висловлення внутрішніх переживань та бажань. Деколи вірші стають навіть пророчими, зізнається авторка.

Молода поетеса знаходить до своїх віршів музичний супровід, адже прагне, щоб її рядки звучали. До того ж, як переконує Ірина, такий новаторський підхід до подання поезії дуже подобається молоді. Багато тернополян, котрі не охоче читають книги, залюбки слухають вірші на плеєрі чи інших аудіо засобах.

У майбутньому Ірина планує сама писати музику до віршів, а ще в неї є палке бажання створювати пісні. Про що ще мріє та чим живе ця загадкова та романтична особа ви зможете дізнатися в інтерв’ю «20 хвилин».

- Коли написала першу поезію? Про що вона була?

Відео дня
> - Скільки себе пам’ятаю – завжди римувала слова. Ще з дитинства залишився яскравий спогад - віршик про травень. Звісно, слів не пам’ятаю, а момент, як я його складала, у пам'ять врізався. Мені тоді було десь років десь. У підлітковому віці писала про пошуки себе, ідеалізацію почуттів та ілюзії. А от з 2009 року почала створювати більш серйозні тексти.

{photo_gallery id=3350|}

- Ти називаєш свої вірші «Пазлами». Виходить, усі слова мають складатися воєдино в одну суть, ідею?

- Для мене, «Пазли» - це шматочки мене,які я збираю докупи. Частинки думок, відчуттів, відкриттів себе. У моїх «Пазлах» є свої пройдені рівні. Кожен рівень – із своїм хеппі-ендом і своєю цілісною картиною. Безперечно, кожен окремий вірш – це своя історія, яка має ідею.

- Як думаєш, чи всі читачі розуміють той смисл, який від початку закладає у власний твір автор?

- Як на мене, кожен читач сприймає та розуміє все по-своєму. Поет, письменник чи музикант у твір вкладає власну душу та почуття. А  люди  їх трактують в залежності від свого пережитого. Один з останніх віршів дала прочитати подрузі. Вона його зрозуміла абсолютно по-іншому, ніж писала я. Вийшла зовсім інша ідея (посміхається – прим. авт.).

- Про що пишеш найбільше?

- Більшість поезій – про те, що відчуваю або що хочу відчувати (часто спершу напишу, а потім вірш «збувається», і це прекрасно ). Здебільшого, пишу про кохання, прив’язаність, почуття, зроблені висновки. Люблю завуальовувати свої рядки. Хто хоче зрозуміти  - знає, що треба читати між рядків.

- Звідки черпаєш натхнення?

- Натхнення виловлюю у чудових, відкритих людях ; у незвичайних мандрівках; у прекрасних мелодіях; у спонтанних вчинках. Насправді, навколо стільки натхнення – треба лиш відкрити очі і брати його  (посміхається – прим. авт.).

- Коли востаннє виступала перед публікою зі своїми творами?

- Соромно зізнатися,але ще жодного разу. Я не так давно витягнула стоси віршів із запиленої шухляди і почала їх викладати у соціальні мережі та читати друзям. Побачивши позитивні відгуки та враження, вирішила, що прийшов час здійснювати свою мрію і активно працювати. Але цьогоріч планую обов’язково представити власну поезію на загал.

- Чи спілкуєшся з іншими місцевими поетами?

- Майже всі мої друзі – дуже талановиті люди. Багато з них пишуть прозу чи вірші. Звісно, хочеться розширити своє коло спілкування і до відомих поетів чи письменників.

- Чи часто відвідуєтш літературні фестивалі та інші зібрання поетів?

- На жаль, не настільки часто, як би хотілось. Справа в тому, що я часто їжджу за кордон і багато часу проводжу поза Тернополем та Україною. Сподіваюся, що цього року вдасться владнати свої переїзди  й присвячувати своєму захопленню більше часу.

- Нині молодь дуже мало читає. Як думаєш, який новаторський підхід допоможе змінити ставлення сучасних людей до літератури?  Можливо, аудіо-поезія – саме те, що треба?

- Молодь багато уваги приділяє гаджетам. Тому, вважаю, що змусити читати та змінити ставлення до літератури можна саме через них. Красиві електронні книги, різноманітні програми для зручного користування електронною «бібліотекою»; аудіо-книги, аудіо-поезія.

Зараз ніхто не виходить з дому без навушників та плеєра. Аудіо-поезія в цьому випадку – хороший варіант. Адже сприймається зовсім по-іншому, ніж звичайне читання вірша. Автор тексту може голосом передавати свої емоції та думки, а це дуже сильно. До речі, деякі мої знайомі, які не люблять читати вірші, позитивно відгукуються саме про такий спосіб розвитку поезії.

- Як підбираєш музику до своїх текстів?

- Музичний супровід шукаю в мережі. Вибираю цікаві композиції, які підсилять ефект віршів.

Останніми днями якраз вибираю для себе синтезатор, щоб мати змогу самій писати та грати музику до своїх текстів. Дай Бог, і складатиму пісні.

- Багато патріотично налаштованих авторів нині пишуть твори, присвячені Майдану. Можливо, і у твоєму доробку є щось на цю тематику?

- Так, є і в мене. Щоправда, це тільки один вірш, написаний після подій 30листопада. Дуже переживаю теперішню ситуацію, та у вірші чомусь ці переживання не вдається вилити.

- Як любиш проводити вільний час?

- По-різному: від спокійного вечора з музичним супроводом улюблених піаністів та з книгою в руках, до шалених, спонтанних мандрівок у нові місця. Обожнюю гори. Щороку намагаюсь підкорювати нові вершини у рідних Карпатах. Маю також звичку раз у два місяці відкривати для себе нове місто. У захваті від спілкування з друзями та цікавими людьми.

- Чи маєш ще якесь хобі, окрім складання «Пазлів»?

- Найголовніше хобі після «Пазлів» - мандрівки. Не уявляю свого життя без них. Ще займаюся спортом у для власного задоволення. Читаю книги. Люблю співати. Зимовими вечорами вишиваю, квілінгую (квілінг – мистецтво виготовлення плоских або об’ємних композицій зі скручених у спіралі смужок паперу – прим. авт.). Займаюсь посткроссингом (обмін листівками – прим. авт.), при чому не лише в рамках сайту.

- Які творчі плани на майбутнє. Можливо, плануєш видати збірку або, приміром, організувати всеукраїнський тур-читання?

- Плани – глобальні, а ідеї вирують. Наразі активно працюю над збіркою, яку планую видати цього року, звісно, з однойменною назвою «Пазли». Шалено вдячна всім людям,які мені зараз із цим допомагають, бо насправді це дуже відповідальна робота.

На днях буду записувати нові аудіо-вірші. Я вже відібрала 12 віршів для запису. В ідеалі, хотілось би, щоб збірка вийшла з диском. Як я вже говорила, у планах - самій писати мелодії до віршів. А згодом і тур-читання можна організовувати (посміхається – прим. авт.).

- Що побажаєш молодим тернополянам для того, аби досягнути успіху в улюбленій справі?

- Побажаю віри в себе та в свою ідею. І важливо пам’ятати, що ніхто, крім вас, цього не зробить. Скільки сил та натхнення ви вкладете – такий результат і матимете. Радійте життю, не забувайте посміхатися, і все буде джаз( як співає гурт «Океан Ельзи»).

 

 

ДОСЬЄ

Ірина Кривошеєва (у мережі @Malynivna).

Девіз у житті: Поки звучить музика, не переставай танцювати.

Народилася 25 серпня 1989 року.

Освіта: вища, спеціаліст з туризмознавства.

Робота: експерт з продажу.

Улюблена музика:  рок, блюз, джаз, лаундж.

Улюблені фільми:  «Політ над гніздом зозулі», «Форест Гамп», «Мовчання ягнят».

Книги, які подобаються: Ф.Фіцджеральд "Великий Гетсбі"Муракамі " Ден Денс Денс"Г.Чепмен "5 мов кохання"Ремарк "Три товариші", Іздрик «Ю» та книги Кіосакі та Д.Карнегі.

Заповітна мрія: Реалізувати себе у всіх творчих, мандрівних, та, звісно, у сімейних планах.

 

Наталія БУРЛАКУ

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Anonymous

    Памятаючи тебе з шкільних років в твоїх очах завжди жеврів талант)))) Я за тебе дуже радий)))
  • Anonymous

    посміхаюсь :) приємно ) дякую
  • Anonymous

    красуня...
  • Anonymous

    спасибі ;)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up