Партнер рубрики Події

Тернополянка на подвір'ї дев'ятиповерхівки висаджує квіти килимами

Тернополянка на подвір'ї дев'ятиповерхівки висаджує квіти килимами
Посадила дерева та кущі, вирощує квіти на подвір'ї дев'ятиповерхового будинку тернополянка Наталія Салевич. Жінка каже, що любить працювати біля землі.

- Я не зірвала жодної квіти, яку висадила. Люблю милуватися цією красою на вулиці, а не вдома, - зізнається тернополянка. - Мені приємно, коли люди кажуть, що живуть, як у казці.
Милуються красою квітів та цвітінням дерев мешканці будинку на вул. Острозького,62. Стежить та впорядковує прибудинкову територію їхня сусідка — тернополянка Наталія Салевич.


- Буду скоро висаджувати гладіолуси, айстри, майори та чорнобривці, - перераховує жінка. - У нас вдворі одні квіти відцвітають, інші тільки починають. І так з ранньої весни до пізньої осені.
Жінка із родиною оселилася у дев'ятиповерховому будинку на вул. Острозького 15 років тому.
- Мене вразило, що довкола дому був тільки асфальт. Так, ніби ми живемо у пустелі, - пригадує пані Салевич.
Спершу жінка посадила горіх. Згодом з'явилися алича, сливи, абрикос.
- Діти чекають на урожай, бо я нікому не бороню рвати фрукти, - продовжує співрозмовниця. - Тільки прошу, щоб не ламали гілок.
Весною двір прикрашають тюльпани, нарциси, жоржини, жовті ромашки. Згодом — піони, троянди, різні сорти ірису, айстри, чорнобривці, лілії.
- Садженці дерев привезли з с.Біла, батьківщини чоловіка. А насіння квітів купую, інколи його дарують, - зізнається жінка.


Любов до квітів у пані Салевич з дитинства.
- Я звикла працювати біля землі, допомагала матері на городі, - розповідає вона. - Я з тих людей, які люблять копирсатися у землі. Для мене це відпочинок, а не важка робота.
Жінка родом із Вінничини, з мальовничого села Сокілець.
- Граф Потоцький мав там одну із резиденцій. Зараз люди туди приїздить у санаторій та милуватися красою Південного Бугу, - продовжує співрозмовниця.
Зараз Наталія Салевич працює медсестрою на станції переливання крові. Однак час на впорядкування території подвір'ї знаходить завжди.
- Я багато на онуки — маю 9-річного Сергійка, 3-річну катрусю та 9-місячну Анюту. Ходжу на роботу, господарюю вдома, - перераховує жінка. - Коли втомлююсь, то йду на подвір'я до квітів.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Anonymous

    Ось так можна і всю планету привести у порядок. А не зациклюватись тільки на своїй дачі. Обов"язково завітаю в цей двір! І поділюся цікавими квітами. Спасибі Вам, пані Наталя!
  • Anonymous

    Пані Натале! Щоразу Ваші квіти дарували мені посмішку та гарний настрій,коли зранку я виходила з будинку та йшла на роботу. Зараз дивлюся на Ваше фото та квіти і знову хочеться сказати:"Яка Ви прекрасна жінка" Щастя Вам та Вашій родині!!
  • Anonymous

    Хвала та шана цій чудовій Жінці, нехай в неї все в житті складається якомога краще! Хочу понюхати Її красиві квіточки!
  • Anonymous

    чудове захоплення вирощувати квіти - радість для себе і для людей
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024 21:26 На дачах у Тернополі знайшли труп людини 21:00 Мегазбір на комплекс розвідки БПЛА для 44-ї артбригади оголосили тернопільські волонтери 20:00 Тернопільщина втратила захисників Ігоря Войцехівського, Євгенія Мещерякова та Івана Ружила Від читача 17:10 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 18:25 Лікар-хірург Роман Кохан отримав почесну грамоту Верховної Ради України (новини компаній) 18:04 У крові 2, 5 проміле алкоголю: загинула жінка, а водій відбувся умовним терміном 17:05 В аварії в Кременці травмувалися двоє дітей 16:10 Підробила медвисновок військовозобов’язаному: що сказав суд на Бережанщині? 15:45 Зеленський вніс до Ради законопроєкти про продовження мобілізації і воєнного стану 15:01 Спортсмени з Тернополя здобули перемогу на Кубку світу у Туреччині 14:10 На Великдень син поранив ножем свою маму — поліція 13:10 Рух транспорту відновили в районі вулиць Купчинського—Сахарова 12:35 На Тернопільщині водій тікав від поліції і скоїв ДТП 12:10 У Тернополі з багатоповерхівки випав чоловік 11:20 Загинув військовослужбовець з Козови Василь Височан 10:40 Скільки транспорту курсуватиме до кладовищ на Великодні свята і Провідну неділю 10:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 09:01 Сьогодні Світлий або Обливаний Понеділок: звичаї та традиції свята 08:01 Війна забрала життя Героя Олега Курися, який народився в Чортківській громаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up