Тернополянка пропонує збільшити час продажу слабоалкогольних напоїв та пива

Тернополянка пропонує збільшити час продажу слабоалкогольних напоїв та пива

Петицію "Дозволити продаж слабоалкогольних напоїв та пива під час воєнного стану з 11:00 год до 22:00 год" днями зареєстрували на сайті тернопільських місцевих ініціатив. Триває збір підписів.

Петицію про збільшення часу продажу слабоалкогольних напоїв та пива у Тернополі зареєструвала 24 травня на сайті місцевих петицій petition.e-dem.ua/ternopil тернополянка Анастасія Вишневська.

— Щоб і надалі мати змогу підтримувати економіку країни, зберігати та надавати робочі місця, забезпечувати виробничі потужності та уникнути фактору підняття цін на продукцію під час воєнного стану — прошу збільшити час для продажу слабоалкогольних напоїв та пива, а саме, з 11:00 до 22:00 (На сьогодні —встановлена заборона продажу слабоалкогольних напоїв та пива після 17:00), — йдеться в тексті петиції.

В умовах воєнного стану, як і в мирний час, важливо оперувати категоріями економічної доцільності. Обмеження по часу, які встановили на продаж слабоалкогольних напоїв та пива, до 17:00 — не несуть користі, більш того – такі рішення спричиняють шкоду для бізнесів та економіки загалом. Адже час до 17:00 - це робочий час, в який купувати більшість споживачів немає можливості. А втрата планового доходу, згодом змушує звільняти працівників, або зменшувати заробітну плату, збільшувати ціну на інші товари, щоб компенсувати відсутність надходжень, зменшує сплату податків, а інколи змушує закривати бізнес повністю.

До прикладу, інших областях, зокрема, у Львові, Рівному, Хмельницькому, Чернівцях, Луцьку - час продажу продовжили до 20-22 години.

Станом на 29 травня петицію підписали 86 тернополян. До кінця збору підписів залишилося 25 днів.

Відео дня

А ви як вважаєте? У Тернополі потрібно збільшити тривалість продажу слабоалкогольних напоїв?

Проголосуйте.

Опитування

Чи потрібно у Тернополі подовжити час продажу слабоалкогольних напоїв та пива?

Довідка

З 16 квітня на території Тернопільської міської територіальної громади дозволено продаж алкогольних, слабоалкогольних напоїв та вина у торговельній мережі з 11:00 по 17:00 год., в закладах ресторанного господарства – до 21:00 год. з обов’язковою видачею розрахункового документа встановленого взірця.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (23)
  • Мирослав Ясінський

    Пивні барони втрачають великі бариші в потім ховають а ошорах
  • Ганна Грицько

    На сіль і на оцет зробили дефіцит а чому на алкоголь не зробити дефіциту? Що війна вже скінчилася що вже продають алкоголь? Воєнний стан продовжили і повинні продовжити заборону алкоголю
  • Не розумію взагалі цього обмеження. Нормальна людина, яка бажає випити алкоголь, бере пляшку горілки, чи віски, приходить до дому, готує смачну вечерю, випиває 150 чи більше грам, та йде спати. Не нормальна людина випиває постійно, та потім шукає на свою "ж" пригоди. А є ще пацики на цирликах на кожній лавочці з пивасиком цигаркою та громкими матюгальниками, які напиваються шмурдяку та обсцикають все навкруги від гаража до під'їзду. Скажіть будь ласка, коли хтось бажає випити, чи існує для нього будь яке обмеження??? Треба навести лад з культурою споживання, а не з розкладом коли пити, коли ні і ні до чого тут економічна доцільність, бо на неї можливо списати будь що. Під час війни, треба з особливою пильністю слідкувати за порядком в громадах, присікати бухаловку на лавочках, в парках, на дитячих майданчиках, під магазинами та під'їздами. Для будь якого громадянина повинні існувати правила та закони, а дотримання їх, повинні контролювати правоохоронні органи, які на це забили болт, бо краще зловити якогось підприємця який продав пляшку пива не в той час, чи на приклад п'яного водія і там є шо взяти, а з п'яного дурачка на вулиці тільки одна морока і ніякої прибавки до зарплатні. От так і живемо. Якщо вводити чи скасовувати обмеження лише з точки зору єкономічної доцільності, то пропоную вивести з тіні та обмежити продаж наркоти з 8.00 до 21.00, бо у місті обмальовані усі стіни єлектронними адресами і теж мабуть у когось є економічна доцільність. А ще й дівчат не жадібних зобов'язати надавати послуги тільки під час обідньої перерви з 12.00 до 13.00 бо з точки зору економічної доцільності вони шкодять виробленню ВВП держави та робочим процесам на виробництві, і так можемо дійти ще й до іншої дурні. Не обмежувати треба, наводити лад у тому що є, для цього присутні усі інструмент, тільки бажання немає у тих хто отримує за це не малі зарплатні.
  • Марія Вівчар

    Воєнний час люди гинуть на війні а тут продаж бізнес

keyboard_arrow_up