Тернополянка, що влітку вбила свою дитину, отримала умовне покарання

Тернополянка, що влітку вбила свою дитину, отримала умовне покарання
  • Тернополянці Поліні, яка влітку 2017 року викинула у сміття труп новонародженого маляти, суд дав три роки умовно.
  • Як виявилось, її дитина таки народилась здоровою, а жінка закрила їй шарфом обличчя і дитя задушилось.
  • У вчиненому горе-матір у суді розкаялась і попросила суд суворо її не карати.

Вирок Тернопільський міськрайонний суд виніс 28 березня. Оприлюднили його в Єдиному державному реєстрі судових рішень у квітні.

Нагадаємо, наприкінці серпня  2017 місто облетіла звістка, що на Малашівському сміттєзвалищі робітники, що сортують сміття, знайшли труп дівчинки. Проведений розтин немовляти не дав можливості встановити причину смерті через гнилісні зміни. Тож призначали додаткову судово-медичну експертизу. Згодом поліція повідомила, що 4 вересня розшукала матір немовляти в одному із лікувальних закладів. Жінці -30 років, мешкає на масиві «Сонячний».  Уже виховує 5-річну доньку. 

Горе-матір спершу пробувала ввести правоохоронців в оману. Розповідала, що лікує яєчники, потім, що таки народила, але хлопчика. Врешті зізналась. Однак стверджувала, що дитина уже народилась мертвою. 

Як розповідали «20 хвилин» сусіди Поліни, жінка працювала прибиральницею у будинку, в якому ж і сама живе.  Тож у багатьох його мешканців  виникали питання про її  цікавий стан. Однак, фізіологічні зміни вона пояснювала прийомом препаратів.

чит. також: Тернополянка Поліна, яка викинула тіло немовляти у сміття, заперечувала вагітність

Загалом про свою небажану вагітність, як випливає із матеріалів суду, жінка дізналась у грудні 2016 року. І зважаючи на те, що не перебувала у зареєстрованому шлюбі і боялась людського осуду, вирішила приховати від усіх вагітність і її ознаки. На облік не ставала. 

29 серпня 2017 близько 21.00 у неї почались пологи. Народила у вбиральні живу, доношену дівчинку, вагою 2870 грам і накрила їй обличчя шарфом, чим перекрила доступ до повітря. В результаті – дитя задихнулося. 


Більше про подальші дії горе-матері у  вироку не йдуться. Адже жінка у суді погодилась з усіма зібраними доказами під час досудового розслідування, відмовившись від їх дослідження у судовому порядку. І в суді, з’ясувавши думку учасників, вирішили ті обставини та докази, які ніким не оспорюються, не досліджувати.

У  підсумку – суд визнав тернополянку винуватою у злочині за ст. 117 КК «Умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини» і дав три роки тюрми. А на підставі ст. 75 КК звільнив від відбування покарання з випробовуванням, встановивши їй три роки іспитового строку. 

Відео дня

Наразі вирок законної сили ще не набрав. На його оскарження сторони мають 30 днів з дня проголошення

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anna Svetkina

    Бог їй суддя,це лише її тяжкий гріх,з яким вона буде жити...,якщо зможе😥
  • Іра Куконкова

    Таким сукам потрібно вирізати репродуктивні органи
  • Maryana Baidak

    Як за таке,можна дати умовне покарання? Якщо вона зробила - це 1 раз,вона може зробити це ще неодноразово.
    Це не мама,не жінка - це звір
    Її треба задушити!!!!
  • Оксана Джинджириста

    Але у нас правосуддя суперове!! Що чудять?!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up