На Чубинського затопило підвал. Комунальники кажуть, що мешканці кидають в унітаз капусту та підгузки

На Чубинського затопило підвал. Комунальники кажуть, що мешканці кидають в унітаз капусту та підгузки
  • Жителька одного із будинків на вулиці Чубинського в Тернополі розповідає, що підвал у її будинку все літо простояв у воді. Кілька днів тому трубу знову прорвало. У під'їзді - жахливий запах.
  • У біді жителі будинку звинувачують комунальників. Натомість у підприємстві кажуть, що все через те, що у стоки скидають речі та продукти, що забивають труби. 

- З травня у нас в будинку виникла така проблем, що вода, яка збиралась на горищі, постійно стікає у підвал, - розповідає мешканка будинку на вул. Чубинського пані Ольга (прізвище відомо ред.). - ЖЕК пустив цю воду в підвал. З того часу нас вже сім разів затоплювало. 16 жовтня у підвалі вода "била фонтаном" цілу ніч. 

Пані Ольга каже, що вона разом із сусідами звернулась до директора комунального підприємства, але проблему повністю усунути не вдалося. 

- Разом з водою там у підвалі плавають фекалії, які потрапляють туди зі стічних труб, - каже жінка. - На перших поверхах дихати просто неможливо. Улітку через сморід не можна просто зайти в під'їзд. У нас на першому поверсі живе жіночка з двома дітьми. То в неї в квартирі і зараз цей постійний сморід. Ми вже не знаємо, куди звертатися за допомогою. 

Відео дня

Тернополянка говорить, що кілька разів приїжджали аварійники із "Водоканалу", воду викачували та чистили труби, але ситуація знову повторювалася. 

Що кажуть комунальники

У обслуговуючому підприємстві ПП "Люкс" кажуть, що над усуненням несправностей уже працюють, але гарантувати, що вони не повторяться, ніхто не може. Адже це залежить лише від самих мешканців. 

- У підвальному приміщенні за даною адресою вже працює насос, - розповідає головний інженер ПП «Люкс» Леся Дячук. - Проблема виникла через те, що впродовж останніх тижнів вже кілька разів забивало дворову каналізацію, і через тиск каналізаційні відходи повертаються у підвал, тому і затоплює ділянки при вході до підвального приміщення. Наші працівники робили все можливе, аби вирішити проблему.

Окрім того, каже пін Дячун, вони написали звернення в КП "Тернопільводоканал", щоб ті очистили дворову каналізацію з допомогою гідравлічної машини.

- Остаточно вирішити проблему можна лише тоді, коли цього захочуть жителі, не потрібно кидати в унітаз моркву, капусту, огірки, підгузки тощо. Саме такі відходи дістали наші працівники із каналізації будинку, - говорить пані Дячук. - Я особисто спілкувалася з мешканцями будинку, вони запевняють, що не роблять такого, тобто не кидають відходів в унітаз. Та коли при них із каналізації дістали вареники, здивувалися: "Хіба вони можуть забити трубу?" Так, можуть.

У підприємстві кажуть, що відповідно до правил користування каналізацією, кидати в унітаз не можна навіть туалетного паперу. На жаль, окремі власники не дотримуються цих вимог. У результаті у каналізаційний стояк потрапляють предмети особистої гігієни, газети, особисті речі, харчові відходи, що провокує засмічення центрального стояка й затоплення каналізаційними стоками технічного підвалу будинку.

Пані Ольга та інші мешканці надіслали скаргу на дії приватного підприємства. Наразі очікують на відповідь. Чи прочистять каналізацію працівники водоканалу - згодом. Ми повідомили їм про проблему. Наразі очікуємо на коментар. Матеріал доповнюється.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Петро Білецький

    А про бабські прокладки забули ?? Підгузок туда точно не влізе, ала прокладку в унітаз вони запросто кидають. В мене знайомий який працював сантехніком каже шо прокладок там найбільше і вони найбільша причина забивання каналізації
  • Анонім

    Хай той ПП не розказує в усіх будинках вся каналізація вже виробила свій ресурс і її треба міняти на пластик . Згідно правил утримання будинків каналізацію треба чистити 2 рази на рік ,щоб уникнути забивання труби .Чугун з часом заростає жиром тим самим зменьшується пропускна спроможність.
  • Анонім

    А може там проблема в тому ,що чугунна труба яка виходить з підвалу і йде до колодзя просто трісла через просідання будинку . У мене в будинку така херня була то після заміни на пластик все нормально і рідко коли забиває . У мене на 9 поверсі був такий мудак який кидав в унітаз металеві кришки з банок ,дошки , огризки з капусти ,жмих з вина .
  • кобра

    Щоб кидати туди грубі предмети то треба бути повним недорозвитком
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:00 На Тернопільщині прощаються із захисником Михайлом Хоминим 12:15 На корупції затримали військовослужбовця Тернопільського військкомату 12:00 Погіршення погоди на Тернопільщині може призвести до збільшення кількості аварій — поліція 11:32 Померла 6-місячна дівчинка, яка у лютому постраждала в аварії на Підволочиському шосе Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 10:50 Від отруєння чадним газом постраждала 72-річна тернополянка 10:20 Тернопільські капелани відвідали військових на Харківсько-Лиманському напрямку 09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up