Партнер рубрики Події

Тернополянки продають домашні ласощі, щоб допомогти бійцям АТО

Тернополянки продають домашні ласощі, щоб допомогти бійцям АТО
Солодкий ярмарок влаштували тернопільські волонтерки в фойє “Березолю” 26 листопада ввечері. На ньому зібрали 1150 грн. Такі ж ярмарки будуть проводити і надалі, зокрема, в неділю, 30 листопада, з 12 до 14 год. у ТРЦ "Подоляни."

Виручені на ярмарку гроші підуть на закупівлю продуктів для виготовлення наборів сухого борщу та узвару воїнам у зону АТО.

- Вирішили пекти імбирне печиво, бо чоловік сказав, що воно помічне при застуді, - розповідає одна із організаторок ярмарки Вікторія Лень. - Ще у нас тут є шоколадне печиво та кексики із прапорцями України, є печиво, яке пік син однієї із наших волонтерок, 10-річний Віталик Ракович. Він взагалі нам багато в чому допомагає.
Продавали солодощі за 5-10 грн. За декілька годин господині реалызували половину привезеної випічки. Спочатку вагалися, яку ціну вибирати. Вирішили продавати хоча б за собівартістю продуктів, використаних для приготування ласощів.

Волонтерки дуже радіють, що купували солодощі не лише люди, які прийшли того вечора на фінал КВН у “Березіль”. Адже дехто приїздив з інших мікрорайонів міста.

Відео дня

- Були дівчатка, які спеціально приїхали із БАМу, бо прочитали в соцмережах, що тут буде така акція, - радісно говорить пані Лень.
Рецепти печива дівчата шукали в Інтернеті, але вибирали таке, яке можна довго зберігати. Адже спочатку пекли ці смаколики для хлопців в зоні АТО, передаючи разом із сухими борщами та узваром. А тепер вирішили за допомогою перевірених рецептів зібрати ще грошей на овочі для тих самих наборів сухого борщу.

 - Дуже багато людей допомагають продуктами, за що ми їм вдячні. Але для наборів борщу ще потрібні приправи, пасти та інше, - каже Вікторія. – А ми не хочемо просто просити грошей на добру справу... От і вирішили, що напечемо смаколиків, а отримані за них гроші підуть на потреби наших військових.

 

Ірина НЕБЕСНА, 098-950-56-57

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up