Партнер рубрики Події

Тетяна Юрчик, яку рятували всією країною, вийшла заміж. Дівчина дякує усім, хто за неї молився

Тетяна Юрчик, яку рятували всією країною, вийшла заміж. Дівчина дякує усім, хто за неї молився

18-річна Тетяна Юрчик із Прошової, якій всією Україною збирали гроші на трансплантацію нирки та за яку кілька років молились, вийшла заміж. Про весілля, чоловіка та здоров’я Таня, тепер уже Ніколаїшин, розповіла журналістці "20 хвилин”.

Таня Юрчик родом із Прошової Тернопільського району. Проблеми із нирками в Тані виникли років шість тому. Дівчинці проводили гемодіаліз тричі на тиждень, інакше організм сам не міг вивести токсини. Зробити операцію з пересадки нирки Тані погодилися медики з клініки у Мінську. Однак вартість операції 63 тисячі доларів – ця сума була просто непідйомною для родини Тані Юрчик. Оголошення про збір коштів для дівчинки активно поширювали у соцмережах та ЗМІ, і багато небайдужих людей перерахували кошти на порятунок дівчинки. Коштів були все ж недостатньо і частину виділила держава. 31 січня 2017-го у Мінській клініці дівчинці видалили одну з недіючих нирок. А на початку липня того ж року знайшовся донор і дівчині зробили трансплантацію нирку. Наприкінці липня Таня уже була вдома, але попереду на неї чекала ще реабілітація. Чималу роль у історії дівчини відіграла тернопільська волонтерка Лілія Мусіхіна. Саме вона постійно повідомляла про стан Тані та допомагала зі збором коштів. Тоді, після операції Тані, Лілія розповідала, що дівчина мріє про сім'ю. А 14 вересня Таня вийшла заміж. 

- Таня була дуже красивою нареченою, - каже Лілія Мусіхіна. - Вона нарешті щаслива і я дуже радію за неї. Ціле весілля мені було дуже соромно, бо я весь час витирала сльози. Я розуміла, що ми врятували цю дитину. Думаю, що пів Тернополі і пів світу за неї переживали. Вона молодчинка, тримається. Зазвичай, люди, які приймають гормональні препарати, набирають вагу, міняються. А Таня стало тільки красивішою. 

Відео дня

Підтримував увесь час

Через кілька днів після весілля журналістка спілкувалась і з Танею. Дівчину ще переповнювали емоції. Зі своїм майбутнім 21-річним чоловіком Володимиром Таня зустрічалась чотири роки. Познайомились, коли дівчині було 14. Володимир із сусіднього села - Мишковичі. 

- Він разом зі мною пройшов все. Щодня дзвонив, питав як я, завжди був поруч, - розповідає Таня. - А пропозиція була неочікуваною. Хоча про його наміри, як я потім дізналась, знали усі мої близькі. Це було 2 грудня 2018-го. Він сказав, що їде до двоюрідної сестри на день народження. Я  із своїми рідними поїхала до своєї сестри. Я сиділа гралась із племінниками. Прийшла сестра, закрила мені очі і вивела з кімнати, відкрили очі. Я піднімаюсь сходами вверх, а на кожній сходинці пелюстки троянд і свічки. 

Дівчина піднялась на другий поверх, а там зі свічок викладене серце і стоїть Володимир. Таня відразу сказала “так”. Весілля відсвяткували у Мишковичах, зібрали найрідніших. 

Щодо стану здоров’я, то Таня що три-шість місяців їздить на планове обстеження у . Такі аналізи дівчина має здавати постійно протягом всього життя. 

-  Я дуже дякую людям, які допомагали мені, - каже Таня. - Тим, хто молився за мене і тримав кулаки. Великий поклін і подяка. Бо, якби не всі ті добрі люди, то, можливо, все закінчилось б не так. 

Будувати плани на майбутнє Таня не поспішає. Каже, що тепер старається на загадувати нічого наперед. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ольга Сеник

    Хай бог береже двох
  • Марія Григорчук

    Щастя вам дорогі діточки і безмежного кохання і. Багато здоровя і Божої опіки..
  • Оксана

    Будь здорова !!!!світ не без добрих людей в житті  завжди треба надіятись на краще!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up