«Ти обіцяв, що ми проживемо довге і щасливе життя!» У Козові прощаються з Назарем Мялікгулиєвим

«Ти обіцяв, що ми проживемо довге і щасливе життя!» У Козові прощаються з Назарем Мялікгулиєвим

До 2014-го Назар воював пером, а далі і донедавна — з автоматом в руках. Він захищав нас й Україну в 2014 році. Коли 24 лютого почалась війна, не роздумуючи, приїхав з Португалії , щоб захистити нас від рашистів і звільнити Україну. У 2022 році Назар потрапив на фронт вже всьоме, щоб до останнього подиху, до останнього стуку серця боротися за свою Україну, яку він бачив вільною, сильною, європейською, без зла, війни і «руського міра»

— Зустрічаю свого коханого чоловіка з фронту! На жаль, це його остання поїздка в житті. Як же так? Як? Я не можу повірити, що тебе вже немає. В нас стільки планів було на майбутнє. Як же я без тебе? Як все це пережити? Ти обіцяв, що ми проживемо довге і щасливе життя! — у словах дружини загиблого Назара, відомої волонтерки й матері трьох діток Галини Шупер вселенський біль.

27 червня Галина проводжає в останню путь свого коханого. Його місцем останнього спочинку стане місцеве кладовище у Козові — саме у цьому місті багатодітна родина проживала останнім часом, винаймаючи житло у приміщенні колишнього гуртожитку. До цього з Назаром  прощались у рідних Кобиловолоках та Теребовлі — там, де він народився і проживав добру частину свого життя.

— Назар... Мудрість, скромність, патріотизм в серці, безмежна любов до України, — згадує теребовлянка Галина Майор. — І його вірші… Чому так???!!!

Відео дня

Наймолодшій донечці Софійці лишень 10 місяців. Соломійці 4 рочки, а найстаршому, Назару, 12 років.

Біль…Сум… Важко усвідомити, що це правда, гірка реальність. Теребовлянська громада знову сумує і плаче…

— Російські окупанти забрали життя щирого патріота, поета, відважного бійця 10 гірсько-штурмової бригади, мешканця с. Кобиловолоки Назара Мялікгулиєва, — повідомляє Теребовлянська міськрада. — Військовослужбовець загинув під час виконання бойового завдання на східному напрямку оборони нашої країни.

Був романтиком і писав чудові вірші

До 2014-го Назар воював пером, а далі і донині — автоматом, кажуть у міськраді. Він захищав нас і Україну в 2014 році. Коли 24 лютого почалась війна, не роздумуючи, приїхав з Португалії , щоб захистити нас від рашистів і звільнити Україну. У 2022 році Назар потрапив на фронт вже всьоме, щоб до останнього подиху, до останнього стуку серця боротися за свою Україну, яку він бачив вільною, сильною, європейською, без зла, війни і «руського міра».

— «Кохаю Україну, люблю свою державу!» — таким було життєве кредо загиблого Героя, котрий щиро вірив в нашу Перемогу над рашистами та докладав для цього все можливе і неможливе, — кажуть у Теребовлі. — Назар також був романтиком, з купою творчих ідей, адже писав чудові вірші. А ще любив тварин. Чи не тому в нього у фейсбучній стрічці чимало світлин з друзями нашими меншими.

Теребовлянська міська рада та її голова Олег Продан висловлюють щирі співчуття родині та близьким з приводу важкої втрати – загибелі чоловіка, батька, сина, брата, друга.

  • Сумуємо разом з Вами, підтримуємо в годину скорботи, — каже Олег Продан. —  Нехай душа загиблого захисника знайде вічний спокій, а Господь прийме, де праведні спочивають! Світла та вічна пам'ять Герою! В Назара Мялікгулиєва залишились дружина, діти, мама, брат і сестра.

Йдуть найкращі... Важко підібрати слова й усвідомити, що Назар вже не знами, каже колишній очільник обласної адміністрації, а зараз воїн Степан Барна.

— Наш партієць, активний, свідомий, відповідальний і побратим, — каже Степан Барна. —  Справжній воїн, відданий своїй справі і своїй країні боєць. Назар загинув на східному напрямку оборони під час виконання бойового завдання. Назар ні хвилини не сумнівався у нашій перемозі, і ми обов'язково переможемо в пам'ять про нього і всіх наших полеглих Героїв...

Інтерв’ю Назара за місяць до загибелі

«Ми обов’язково переможемо. Ми вже перемагаємо. Ще трошки і все буде Україна», – у цьому переконаний військовослужбовець 10-ої гірсько-штурмової бригади з Тернопільщини Назар Мялікгулиєв. Інтерв’ю з Героєм з’явилось у відкритих джерелах приблизно за місяць до його загибелі.

Там йшлось, що Назар вже двічі мобілізований. Перший раз – у 2014 році. Брав участь у бойових діях на території Луганської та Донецької областей, згодом підписав контракт, який продовжував. І ось з початком повномасштабної війни його знову мобілізували.

— Коли почалася війна, то я як військовий оперативного резерву першої черги взяв свою форму, берці, паспорт, військовий квиток і прибув до військової частини, — ділився Назар. — І відтоді виконую бойові завдання у різних місцях призначення в складі нашої бригади.

За його словами, війна – це далеко не романтика, але попри все є настрій перемоги, і він присутній завдяки людям та волонтерам, які допомагають і підтримують наших захисників.

— Дуже люди зараз згуртовані. Дякуємо волонтерам за те, що всі об’єдналися, всі допомагають Збройним силам України. Дуже багато нас підтримують за кордоном. Як кажуть, за Україну зараз став весь світ, – зазначав Назар Мялікгулиєв. — Армія це ж з народу. Армія – це зріз суспільства. Насамперед, як бачите, останні майже три роки Укроборонпром не працював, не виконував жодних замовлень. Тому з початком повномасштабного вторгнення волонтери знову почали забезпечувати військо усім необхідним. Ми маємо надію, що люди вірять в нас, що вірять у перемогу так як і ми і наше завдання побороти москаля.

А на запитання, що його мотивує, відповідає: «Кохання до України і любов до Батьківщини. Просто треба любити свою державу, читати Конституцію, дотримуватися законодавства України і тоді ми будемо незламні та непереможні.

— До болю сумна новина... Загинув щирий українець, патріот, безстрашний воїн з Кобиловолок, що на Теребовлянщині, Назар Мялікгулиєв, — пише колишній очільник Теребовлянщини Юрій Ништа. — Знав його особистого, і від того ще важче повірити в цю страшну реальність... Висловлюю найщиріші співчуття рідним та близьким Назара. Нехай Бог допоможе вам пережити цю важку втрату. Розділяю з Вами Ваш біль і сум. Вічна пам'ять! Царства Небесного славному воїнові України! Слава Героєві!
 

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття дружині, дітям, мамі, братові і сестрі, землякам, побратимам та всім, хто втратив дорогу людину. Пиши свої кращі вірші у Небесному царстві, борони своїх дітей і нас усіх з небес. Вічная пам’ять, шана і слава тобі, Герою…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (152)
  • Leonardo Kyfor

    ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЮ
  • Киселева Людмила

    Царство небесне Герою! Щирі співчуття рідним...
  • Ольга Забудна

    Вічна пам'ять Герою,щирі співчуття рідним.
  • Marika Romanyuga

    7рВічная і  світлая  пам'ять  ГЕРОЮ.  Хай  спочиває  з  Богом  наш захисник. ЩИРІ  СПІВЧУТТЯ  рідним  і  близьким  воїна.

keyboard_arrow_up