Ті події поділили моє життя на «до» і «після», - майданівець Віталій Дерех

Ті події поділили моє життя на «до» і «після», - майданівець Віталій Дерех

21 листопада Україна відзначає уже четверту річницю початку Революції Гідності. Загалом, на думку багатьох учасників майдану, у 2013 році багато чого не вдалось. Але заразом з тим, з тогочасних подій українці винесли багато уроків – приємних і гірких. Чого варта та наука, спробували розібратись й ми. 

-    Я бачив Майдан, розділеним на дві частини, - пригадує учасник Майдану Віталій Дерех. - Був великий натовп, який просто приходив туди, а поруч були люди, які воювали. І наше суспільство зараз так само розділене. Ті події поділили моє життя і мене на «до» і «після». До того я працював журналістом. А після Майдану і війни я став зовсім іншою людиною. Працюю зараз рятувальником. Почав займатись медичною підготовкою. Бо зрозумів, якби під час тих подій я мав знання, які я маю зараз, то зміг би врятувати значно більше людей. Зараз я пройшов фахову підготовку з цивільної медицини та військової. Історія циклічна, все може повторитись. Тому раджу людям вчитись, можливо колись їхні навики врятують їхнє або чиєсь життя. 

Каже, що на Майдан пішов би знову. Тільки тому, що там він 20 лютого витягував людей з-під обстрілів і багатьох врятував. І це було варте того, не зважаючи на те, як склались події потім. 

Відео дня

-    У мене не було ілюзій, що відразу різко все зміниться в країні, - продовжує Віталій. - Бо, крім того, щоб змінилась влада, потрібно, щоб люди самі змінилися. Я адекватно сприймаю ситуацію і бачу, що все-таки зміни є. 

Тоді я вперше був під кулями. І помітив таку цікаву річ, що багато людей, які були зі мною на Інститутській, потім з’ясувалось, що теж були на війні. І хто не загинув на Майдані, то загинув на війні. Потім дізнався, що ми з ними виносили одних і тих самих людей з Майдану, але навіть не були знайомі. Це навчило, якщо людина має бути в якомусь місці, то вона там в будь-якому випадку опиниться. 

- Є дуже багато такого, про що я не розкажу дітям. Був випадок, коли куля потрапила чоловіку в ногу і йому відрізало статевий орган, який потім пришили. Я ніс одного чоловіка. Він до мене говорив-говорив, а потім помер практично на руках. Є таке, що взагалі нікому не розкажу.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up