Партнер рубрики Події

“Тільки лінивий платитиме 9 гривень у маршрутці”. Тернополянам пояснили, чому проїзд подорожчав

“Тільки лінивий платитиме 9 гривень у маршрутці”. Тернополянам пояснили, чому проїзд подорожчав
  • У місті потрібно повністю вивести готівку з розрахунку, кажуть в управлінні транспорту.
  • Тернополяни, яких не влаштовують нові тарифи, зібрались біля міськради, щоб зрозуміти чому поїзд дорожчає.

Зазначимо, нові тарифи прийняли на засіданні виконкому Тернопільської міської ради у вівторок, 30 жовтня. Вони почали діяти із сьогоднішнього дня, з 1 листопада. Найдешевший тепер проїзд буде для пасажирів з карткою тернополянина.

- Ми хочемо вивести готівку з розрахунку, щоб усі кошти були контрольованими, - каже начальник управління транспорту, комунікацій та зв’язку міськради Ігор Мединський.- Таке вимушене підвищення ціни на проїзд спричинене ситуацією, яка зараз у КП "Тернопільелектротранс" і у приватних перевізників. Перевізникам не вистачає коштів на пальне, дороговартісний ремонт транспорту та виплату зарплати водіям.

Поки що скарг від тернополян через подорожчання проїзду немає, зазначають в управлінні транспорту.

Відео дня

-Зараз картку тернополянина оформили понад 100 тисяч тернополян, - каже начальник управління. - І тільки лінивий буде платити 9 гривень у маршрутці, бо  можна просто піти і купити собі електронний квиток, яким буде набагато зручніше оплачувати.

А при наявності пільгової картки тернополянина усі категорії пільгового населення у тролейбусах та маршрутках перевозяться безкоштовно та у необмеженій кількості, - каже пан Мединський.

Зараз, як зазначив пан Мединський, у місті розробляють нову маршрутну мережу, з врахуванням розбудови міста, бо з’являється багато нових районів.

Жінка, яка вирішила зібрати тернополян, щоб задати усі запитання щодо подорожчання проїзду, пані Наталя, приїхала з Мукачево. Вона живе у Тернополі лише три місяці, але вважає, що потрібно висловлювати свою думку, якщо щось не подобається.

- Я роблю декілька ходок у день, і навіть з карткою тернополянина для мене проїзд дорогий, - каже пані Наталя. - Думаю, потрібно, щоб тернополяни виходили на акції протесту, бо залишати це все так - неправильно.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (68)
  • Ірчик

    Я ходжу пішки на роботу,чоловік їздить на  ровері,але у нас  це дозволяють відстані.Скажіть,шо робити людині з хворими  ногами,якій пішки добиратись до роботи в один ь
  • fatima

    Йдемо люструвати лисого надала в мусорний бак і мединського тих два йо...бки так докерувалися що вже нема куда.Туалету в центрі немає коли то ср...ала в скверику біля кози то позор але лайфак знімала подружеа на телефон пішли в файне місто там технічна перерва замкнули туалет і під гим ще чекають 10 відвідувачів.Ну і що робити в такій ситуації нігде нема напису де є туалет для туристів чи для людей це ж центр міста лисий дол..бо..йо.би надал .Добре що цей сквер з кущами залізла туди і вис..ра..лася а то вже хотіла бігти під міську раду але так скрутило що не добігла б то точно

    Marcus Aurelius reply fatima

    І в правду це ЖЕСТЬ. Місто в якому живе кілька сот тисяч людей, а публічних туалетів майже ноль! Людям важливо мати дерева, фонтанчики, клумби, гарні дороги, освітлені вулиці, АЛЕ НЕ ТУАЛЕТИ. Для чого, це ж якась там 100-та позиція по пріоритету.

    Бульба reply fatima

    ...Ти у СВОїй БОгом ДАній  країні - сри де хочеш...))
  • fatima

    Люди як платите по 9 то вимагайте квиток як за 5 буду їхати квитка не потрібно так кажіть водієві.Я наблюдала таку ситуацію їхала в подоляни від жд вокзалу водій рахував гроші там було добрих дві купки по 1 і по 2 гривні а ще були і грубі гроші але він їх відложив і у мене є відео здовж дорогою аж до тарнавського він їде і рахує гроші потім порахував зібрав ті дрібні гроші і біля бахусу на зупинці віддав якомусь чувакові.Відео є скоро піду на поліцію писати заяву на того  ідіота що він наражає людей на небезпеку в тому кориті.А ще бензином так воняло думала що не доїду добре що хоч корвалмент в сумочці знайшла то так насилу доїхала
  • Dimitri Kit

    ага. оце субота. "базари". а за чверть години через вулицю Гоголя проїхало маршруток 15. і добре, коли вони на чверть заповнені. по пару людей в маршрутці. думали, бабло урвати. урвали! во телепні!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up