Партнер рубрики Події

“Тільки щоб хлопці не були голодні”. Андрій Подольський разом з односельцями зробив майже 8 тисяч тушкованок на Схід

“Тільки щоб хлопці не були голодні”. Андрій Подольський разом з односельцями зробив майже 8 тисяч тушкованок на Схід
57-річний Андрій Подольський (праворуч) каже, що допомагає нашим бійцям відколи почалися військові дії на Сході
  • Вже п’ять років, відколи почалися військові дії на Сході, 57-річний мешканець Бернадівки Теребовлянського району допомагає бійцям на Сході.
  • Чоловік є волонтером ГО “Теребовлянська вежа”, він збирає допомогу для бійців, займається приготуванням тушкованок. Каже, за останніх 5 років зварив майже 8 тисяч літрових банок цього ситного м’ясного наїдку.

Тушкованки робить з різними добавками.

- З капустою, гречкою, квасолею, рисом. Всякі, тільки щоб хлопці не були голодні, - каже чоловік. - Також роблю смачний паштет.

Андрій Подольський був на Майдані, відтоді весь час допомагає бійцям на Сході.

Відео дня

- У 2014 році вернувся з Майдану і почав помагати, бо пам’ятаєте, яка тоді була наша армія? Нічого хлопці не мали, - розповідає він. - Ми тоді з головою сільради Романом Бойком звернулися до фермерів і за два тижні разом з людьми з села я зварив 1200 банок тушкованки, яку відправили на Схід.

Допомагають усім селом

Напередодні Великодня Андрій Подольський разом з односельцями знову готує смачні посилки для бійців на Схід. Співпрацює з керівником волонтерської групи “Схід і Захід Єдині” Василем Коньком, який привіз м’ясо від небайдужих фермерів з Тернопільщини, а також забезпечив газом, банками, спеціями.

“Низький уклін Андрію Подольському - Ваша праця - неперевершена”, - написав пан Конько у “Фейсбук”.

27 березня пан Андрій розпочав роботу над тушкованками. Йому допомагають всім селом, до роботи беруться і чоловіки, і жінки. Готують тушкованки в сільському клубі.

- Ніде такого не роблять тільки ми, - каже чоловік.  - Вже звали 162 літрових банки, знову ставлю 162, - розповів чоловік. - До кінця дня все планую завершити. Більше 300 банок тушкованого м’яса будуть готові. У п’ятницю їх вже мають забрати.

Всі заробітки віддає на армію

Андрій Подольський має великий досвід приготування тушкованки. Каже найсмачніша - свинно-яловича.

- Рецепт простий: до м’яса додаємо сіль, перець, лавровий лист. Варити треба 6-7 годин. Спершу варю 3,5 години, все це остигає, а потім  ще раз ставлю на вогонь, - ділиться чоловік.

За те, що започаткував потужний волонтерський рух у своєму та навколишніх селах, Андрій Подольський отримав медаль від голови обладміністрації, орден від Президента, подяки від священиків та військових.

- Я постійно збираю на армію допомогу, радий робити добру справу, - каже пан Андрій.- Мені дуже приємно читати подяки від бійців.

Андрій Подольський приватний підприємець. Каже, практично всі заробітки віддає на армію, а також допомагає збором продуктів бійцям.

- От йдуть свята - домовився дають дві свині,  пішов по організаціях - мають спекти 300 пасок . - У Різдвянах, Заздрості, Дарахові будемо робити ковбаски. А у п’яти навколишніх школах діти будуть фарбувати крашанки, приготують малюнки. Хлопці на Сході дуже тим тішаться. На вербну неділю все це має бути Донеччині і Луганщині.

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, TelegramInstagramViber та YouTube.



 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (20)
  • Ірина

    Добра вам на все ваше життя і вашій родині,треба нам українцям завжди триматися разом.
  • Таня Князь

    Дай Вам Бог здоров'я
  • Татьяна Лавриненко

    Ось хто допомагає країні ,стати на ноги а не Порошенко.Велика подяка таким Людям.
  • Елена Порицкая

    Мир не без добрих людей!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up