Партнер рубрики Події

Тисячі прочан вирушили у Зарваницю просити за рідних і за Україну

Тисячі прочан вирушили у Зарваницю просити за рідних і за Україну

Тернополяни із вірою у серці та рюкзаком на плечах йдуть молитися за своїх близьких до Зарваниці у п`ятницю, 14 липня.

Відео дня

Голова єпархіальної Комісії у справах молоді УГКЦ, отець Орест Павліський стверджує, що відповідає за те, аби кількість паломників не зменшувалася.

  • Я би дуже хотів, аби нас було якомога більше, - каже священик. – Минулі роки завжди прослідковував збільшення кількості людей. Для мене, як для священика, важливо, щоб нас не ставало менше. Бо тоді це означатиме, що ми робимо щось не так, це наше недопрацювання.

Член молодіжної комісії у справах молоді УГКЦ, 16-річний Богдан Савка минулого року не був на прощі через проблеми зі здоров`ям. Цього року він хоче помолитися за мир в Україні.

  • Проща для мене – це найперше молитва, - ділиться хлопець. – Це своєрідна розмова з Богом, це можливість наповнити душу благословенням на цілий рік. Ми уже скільки років поспіль молимося за мир у нашій державі. І щиро віримо, що він настане.

Хлопець каже, що основна проблема в дорозі – погода. Саме від неї залежить, як пройде похід. І додає, що трапляються різні люди, з якими буває важко працювати під час походу.

51-річна Інна Іванюк уже 12-й рік поспіль йде на прощу. Жінка переконує, що з кожним роком на прощу йде все більше молоді.

  • Я завжди дуже чекаю цього дня, - розповідає жінка. – Я ніколи не боюся труднощів, бо згадую постійно, як за нас страждав Всевишній. Я мама двох синів – вони обоє АТОвці, чоловік мій також на Сході. Тому йду просити за Україну, за дітей та рідних. Зі мною йде моя колега. У Зарваниці цей період – малесенький рай, це така унія духовності, що ти заряджаєшся на цілий рік. Місяців 2 ти не можеш відійти від цього. Усім раджу йти на прощу і наповнюватися благодаттю.

41-річна працівниця краєзнавчого музею Оксана Кульчицька йде вперше на прощу. Жінка не втримала сліз, коли почала пояснювати мету свого походу.

  • Я дуже хвилююся, - каже пані Оксана. – Я по-особливому щаслива, що разом зі мною мій син. Ми йдемо з ним. Проща для мене – це подяка за все, що я маю. І можливість попросити у Бога, щоб доля моїх дітей була щасливою. Я очікую від прощі певного переосмислення життєвих цінностей, бо, можливо, не ті пріоритети я завжди ставлю для себе. Я хочу зблизитися із Богом і готова до будь-яких труднощів, які очікуватимуть мене в дорозі.

Нагадаємо, Загальнонаціональна проща до Марійського духовного центру «Зарваниця» відбувається 14-16 липня. Цьогоріч проща приурочена 150-річчю коронації Зарваницької чудотворної ікони  Пресвятої Богородиці, 150-літтю з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого і молитві за мир та цілісність України.
Щороку тисячі паломників відвідують Марійський духовний центр у Зарваниці. Але найчисельнішою є Всеукраїнська проща, яка цьогоріч є Загальнонаціональною,  як і минулого року. 
Традиційно з Тернополя до Зарваниці вирушила піша хода, чисельністю у понад тисячу осіб.  О 8.30 — колона прочан розпочала свою ходу, її супроводжує колона міліції та медичних працівників. Усі паломники будуть забезпечені харчуванням та місцями для ночівлі у с.Струсів, повідомляє сайт держадміністрації.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up