Партнер рубрики Події

У Збаражі жінку з дитиною не пустили до Пункту Незламності

У Збаражі жінку з дитиною не пустили до Пункту Незламності
  • Прикрий випадок стався 26 листопада у Збаражі, і про це редакцію повідомили читачі.
  • Володимир Труш пообіцяв особисто, разом з заступниками, поліцією та рятувальниками, терміново об’їхати і перевірити всі до єдиного пункти незламності в області. І пригрозив головам громад, що відкриватиме такі пункти у них вдома, як не наведуть лад.

Жінка прийшла зарядити телефон, а їй відмовили, не впустивши до Пункту Незламності. Інцидент трапився вдень 26 листопада у Збаражі на вул. Хмельницького.

Що кажуть у Збаражі

Про випадок у Збаражі повідомили редакцію читачі. І розповіли, що це все відбувалось у приміщенні ЦНАПУ на вул. Б. Хмельницького, де колись була міськрада. Там на першому поверсі є ДРАЦ. От саме його працівниця не впустила жінку із дитиною. В цей час працівник міськради, який чергував у пункті незламності, нібито спустився в підвал подивитись до генератора.

— Жінка прийшла зарядити телефон, бо в неї довший час не було світла, — розповів збаражчанин Микола (ім’я змінене на прохання читача, — прим. авт.), — постукала, бо там було зачинено. Вийшла працівниця ДРАЦСу, і нібито сказала, що нічого не знає. Про що ще говорили і як — не можу вам сказати. Але результат відомий: жінку не впустили.

Відео дня

Зробіть так, щоб ваші працівники швидко розібралися

Сьогодні, 27 листопада, голова обласної військової адміністрації Володимир Труш різко відреагував на інцидент.

— Вчора жінка з дитиною заходить зарядити телефон і зігрітись, а їй кажуть – ми не працюємо і нічого не знаємо, всім до побачення, — розповів обставини інциденту Володимир Труш. — Це в ЦНАПі. На задньому фоні в ЦНАПі горить світло, їй тепло, в неї чай, в неї заряджений телефон, у неї є Wi-Fi, інтернет. Сьогодні мені голова громади пояснює, що вона (людина, яка спілкувалась зі збаражчанкою і не впустила її до пункту незламності – прим. авт.) не розібралась. То зробіть так, щоб ваші керівники, які сидять в пунктах незламності, дуже швидко розібрались зі всім.

Жінка, яка прийшла в пункт незламності, нібито зайшла не на той вхід. «Та за руку треба було взяти і провести», — наголосив Володимир Труш.   

Не пустили — записуйте відео і надсилайте голові ОВА

— Якщо у нас, на заході України, у Тернополі, де не прилітають ні ракети, і в нас немає де людям зарядити телефон чи випити гарячого чаю, і реально пересидіти, поки в них тепла немає в будинках, — тоді гріш ціна вам всім, — на зібраній 27 листопада нараді з керівниками різних структур Володимир Труш майже не стримував емоції, коли говорив про цей інцидент. — Давайте, щоб ми не робили ще 55 пунктів незламності по області — у всіх голів громад вдома. Я вам даю слово, що я, заступники, Нацполіція, ДСНС в області — ми сьогодні (27 листопада – прим. авт.) об’їдемо практично всі пункти незламності і все перевіримо.

Звернувся Володимир Труш і до мешканців області: якщо в якомусь пункті незламності в будь-якій громаді вас не пустили, фільмуйте це на відео і виставляйте на сторінці голови ОВА у соцмережах, а він далі буде розбиратись.  

— Неприпустимо, щоб людині відмовили у допомозі або на локації не було передбаченого набору послуг, — зазначив Володимир Труш. — За це голови громад нестимуть персональну відповідальність!

Довідка

ПУНКТ НЕЗЛАМНОСТІ — це місце твоєї безпеки під час тривалого відключення електроенергії чи тепла. Комплектування та функціонування Пунктів Незламності здійснюється з урахуванням наявного ресурсу органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Читайте також

На Тернопільщині діє 101 «Пункт Незламності». Що там є і чи можна перебувати під час тривоги і після 23-ої?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (25)
  • Vasyl Sul

    Все як завжди. Нічого не міняється. На брехні їдуть і брехнею поганяют.
  • Олег Яцків

    Потрібно готуватись до найгіршого. Адекватна людина розуміє, що таких пунктів має бути більше, а типовий бидлан буде шукати зраду в звинувачувати всіх навколо.
  • Hala Prusignuk

    Напевно в душах наших можновладців сидять москалі їм тепло і все у них Є.
  • Hala Prusignuk

    Напевно москаль непустив

keyboard_arrow_up