Партнер рубрики Події

ТОП-5 фільмів жахів, знятих на основі реальних подій

ТОП-5 фільмів жахів, знятих на основі реальних подій

Журналістка “20 хвилин” підготувала добірку фільмів жахів на реальних подіях, які точно не розчарують любителів моторошних стрічок.

Із пекла 

Це фільм жахів за участю Джонні Деппа заснований на реальній історії про лодонского маніяка Джека Різника, особистість якого так і не була встановлена. Картина зібрала всі міфи і свідоцтва про Джека Різника. Один з фактів, мабуть, і вплинув на вибір назви: відомо, що вбивця посилав листи в лондонську газету «Таймс» і підписував їх двома словами: «Із пекла».

За сюжетом, у бідному районі Вайтчапел викрадають і вбивають повію Енні Крук. Колись вона розповідала своїм подружкам, що у неї є таємний багатий коханець Альберт. Незабаром скоюється ще одне вбивство іншої повії Поллі. Жахливі вбивства привертають увагу інспектора Фреда Еберлайна, який у роботі використовує свій дар передбачення. Заручившись підтримкою колишнього хірурга королівської сім'ї та однієї з повій, з кожним кроком він все ближче підбирається до вбивці, але той весь час вислизає. Очевидно, що влада міста не тільки не прагне знешкодити різника, але усіляким чином намагається спрямувати розслідування в інший бік. Еберлайн розуміє, що в цій історії з вбивствами замішані вищі урядові чини Англії, і навіть королівська сім'я.

 

Відео дня

Анабель 

"Проклята лялька" насправді є не лише вигадкою для стрічки, а існувала реально. Річ у тому, що у далекому 1970 році матір подарувала своїй донці-студентці Донні ляльку. Однак іграшка почала раптово переміщуватися, зачиняти та відчиняти двері, а Донна разом з сусідкою по кімнаті почали знаходити дивні записки, у яких були прохання про допомогу.

Після постійного стресу та страху дівчата вирішили, що забавка одержима своєю колишньою хазяйкою, Анабель Хігінс, яка померла у віці 7 років. Донна вирішила звернутися до дослідників паранормальних явищ Еда та Лоррейн Ворренів. Після екзорцизму іграшку виставили до "Музею окультизму Ворренів", де категорично заборонили відкривати вітрину.

Закляття

Американський містичний фільм жаху, де Віра Фарміґа і Патрік Вілсон зображують Еда та Лоррейн Ворренів, які були американськими дослідниками паранормальних явищ. 

За сюжетом,  до них за допомогою звернулася сім’я, тероризована темним духом на відокремленій фермі. Вимушені боротися з могутньою демонічної сутністю Уоррен стикаються з найстрашнішими випадком в своєму житті.

Незнайомці

Фільм розповідає про молоду пару, яка гостює у далекому будиночку і раптово стає жертвою групи таємничих людей у масках. Все починається із білявки, яка стукає до них у двері та вдає, що помилилась домом. Після цього починаються дивні звуки, розбиті вікна та моторошні вбивства.

До слова, однією із реальних історій для появи стрічки стали злочини сім'ї Менсона, яка увірвалась до будинку та вбила там семеро осіб. Також у медіа вважають, що не менш моторошною історією, з якою пов'язують стрічку, є "вбивство у хатині Тедді", яке трапилося ще у 1981 році у каліфорнійському курорті Кедді, де С'ю Шарп разом з 5-ма дітьми орендували невеличке помешкання. Саме там її знайшли разом з сином та його другом зв'язаними дротами та скотчем.

Монстр 

Стрічка монстр, у якій головну роль грає Шарліз Терон, насправді базується на реальній історію про жінку-вбивцю із Флориди. Саме Ейлін Ворнос, яка працювала у 1989-1990 повією на трасі, жорстоко вбила 7 чоловіків. Вона заявляла, що більшість або намагалися її зґвалтувати або вже зґвалтували, відтак кожен отримав вистріл упритул. Ця гучна історія про другу жінку-маніяка у США сколихнула світ. Ейлін засудили до смертної кари, а у 2002 році їй ввели смертельну ін'єкцію.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Петро Білецький

    Нууу.... Анабель не схожа на одну з тих ляльок яку полюбляють купувати самотні мужчини. Дивно що вона переміщається, можливо вона має якесь бажання
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up