ТОП-7 нестандартних локацій для фотосесії у Тернополі від редакції «20 хвилин» (ФОТО)

ТОП-7 нестандартних локацій для фотосесії у Тернополі від редакції  «20 хвилин» (ФОТО)
  • Набридло гортати стрічку соцмереж тернополян та гостей Файного міста і бачити одні і ті ж локації? Невже у Тернополі красиві місця для позування на камеру закінчуються на Театральній площі та набережній Ставу?
  • «20 хвилин» ламають стереотипи. Ми підібрали для вас ТОП-7 нестандартних локацій для фотосесії у нашому місті. 

 

 

Літо – найкраща пора для фотосесій. І неважливо, чи світлини вам робитиме професійний фотограф, чи просто друг або колежанка «клацне» кілька кадрів на смартфон – усім хочеться чогось оригінального.

Венеціанський (Італійський) дворик

Адреса: на перетині вулиць Шевченка та Качали (біля «Бункермузу»)

Невеличкий дворик у венеціанському стилі має багату історію, адже був збудований ще у кінці ХІХ століття членами Польського культурного товариства, слугував свого часу приміщенням для польської бурси, бібліотеки із великим архівом, Подільського музею, жіночої гімназії та Управління освіти Тернопільської міськради. Зараз тут розташований сектор ювенальної превенції ГУНП в Тернопільській області. Свою назву локація отримала через схожість архітектури до оформлення будинків в Італії – наявність на фасаді арок та колон. Локація підходить як для романтичної фотосесії закоханих чи молодят, так і для будь-якої стилізованої атмосферної зйомки. 

Відео дня

Вілла Грабовського

Адреса: вул. Івана Франка, 21

У кінці ХІХ століття, понад 20 років у цій розкішній будівлі класичного стилю жив визначний у Тернополі доктор Олександр Грабовський із сім’єю. Під час Другої світової війни родина була змушена емігрувати до Польщі і фамільна резиденція певний час пустувала. Однак у післявоєнні роки будівля знаходилась під владою місцевої еліти – членів комуністичної партії, та приховувалась від сторонніх очей високим парканом. Нині у віллі Грабовського розміщені бібліотека № 2 для дітей та бібліотека-музей «Літературне Тернопілля». На цій локації можна із легкістю організувати ретро-фотосесію або ж зробити кілька чорно-білих знімків – виглядатиме дуже ефектно!

Аніме на тернопільських стінах

Адреса: вул. Гетьмана Сагайдачного, 9 (за редакцією газети «Вільне життя плюс»

Невеличкий дворик став надійним прихистком для творчої молоді, котра зробила це місце своєрідним майданчиком для фантазії. Стіни локації розмальовані вздовж і впоперек, вкриті цікавими і кумедними цитатами, рядками із пісень. Це таємниче місце чудово підійде для тих, хто хоче собі не «інстаграмні світлини», а щось щире і нетипове. Щодо стилю фотосесії, найкращий варіант – dark academia.

Вілла Вітошинських 

Адреса: вул. Юліана Опільського, 6 (навпроти колишнього Єзуїтського костелу)

Ця красива кам’яниця є єдиною будівлею у Тернополі, що має фасад із неоштукатуреної цегли в англіканському стилі. Вілла була збудована у 1898 році (на ній досі є пам’ятна табличка), її власники – подружжя Олімпія та Володимир Вітошинські, учасники добродійних міських акцій, пропагандисти спорту серед молоді у свій час. У цьому домі часто бував батько Володимира, Осип Вітошинський  — священник, організатор та диригент знаменитого Денисівського хору. Під час своїх відвідин Тернополя, гостював у цій інтелігентній сім’ї і Василь Стефаник, товариш пана Володимира зі студентських літ. Про ці відвідини тепер нагадають дві меморіальні дошки, розміщені на будинку. Локація особливо чарівна у літню та осінню пору, підійде для фотосесій у стилі ХІХ століття, а також урбаністичних зйомок.

Таємнича будівля серед дерев

Адреса: на вулиці Вояків Дивізії «Галичина» (можна вийти на платформи Залізничного вокзалу, повернути наліво і йти прямо близько 0,5 км).

Двоповерховий будинок, що височіє над вулицею, обов’язково приверне вашу увагу, хоча й добратись до нього трішки важко. Тьмяні від часу віконниці, місток, що веде до будівлі (будьте обережними, коли фотографуєтесь на ньому!), контраст кольорів – від червоного до зеленого та жовтого, навіюють містично-піднесену атмосферу. Будинок ніби постав із американських horror-фільмів. Локація підійде для фотосесії із яскравими реквізитами або для світлин у loft-стилі.

Протилежна сторона літньої естради «Ракушка»

Адреса: парк імені Тараса Шевченка

Здавалось би, непримітна будівля (особливо зі сторони заднього входу) дає великий простір для креативу та оригінальних ідей. Зусібіч оточена квітами, будівля із напівкруглим дахом, гострими кутами та виразними вітражами, може бути використана як локація для неомодерної фотосесії, або ж як місце для любителів світлин у темній колірній гамі.

Вуличка «Вожирар» у Тернополі

Адреса: вулиця Івана Франка, 11 (слід повернути ліворуч у невеликий дворик)

Ряд яскравих ошатних партерових будинків, оздоблених дрібними деталями, ліпниною, із розкішними балконами та старовинними темно-червоними дверима являє собою ніби острівок доброго і затишного Тернополя забудови десь так кінця ХІХ – початку ХХ століття. Ці будівлі можна назвати «містом у місті», адже вони є яскравими зразками архітектурних уподобань заможних городян того часу. Варто звернути увагу й на яскраві кольори фасадів, що вдало гармоніюють один з одним. Локація підійде для нуарних фотосесій (на прикладі французького кінематографу 40-х років минулого століття), а також для форматних «інстаграмних» зйомок.

 

Можливо, знаєте ще якісь неординарні локації для фотозйомок у Тернополі? Пишіть у коментарях.

 

Автор Юлія Іноземцева

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up