Торф'яної котельні на Київській, 3-С поки що не буде, каже інвестор

Торф'яної котельні на Київській, 3-С поки що не буде, каже інвестор

Торф'яної котельні на Київській, 3-С поки що не будуватимуть. Фірма-інвестор торф'яних котелень запевняє, що робіт не проводитимуть орієнтовно до квітня 2019.

Зокрема, керівник ТОВ “Фірма “Промгазтехнологія”” Олег Воєводкін запевняє, що уже дав таку обіцянку тернополянам, аби зараз зняти напруження, що виникло навколо згадуваної котельні та протестів у Тернополі. 

- Вони подали до суду позов щодо скасування висновків екологічної експертизи. Це питання буде розглядатись судами у листопаді-грудні. І поки триватимуть суди, я пообіцяв, що ми не будемо будувати котельню, - каже він. - А далі, зрозуміло, що будувати взимку навряд чи хто буде. Якщо навіть суди закінчаться в грудні 2018, то зрозуміло, що копати каналізацію і виконувати бетонні роботи не дуже можливо. Відтак, якщо закінчаться суди і буде все добре, то відновити будівництво ми зможемо у квітні.

Тож цього опалювального сезону тернополян-противників торф'яної котельні на Київській, 3-С торфом ще не грітимуть. За цей час, запевняє він, вони ж самі матимуть можливість переконатись на прикладі уже побудованих котелень у місті, що боятись нема чого. 

- Для того, щоби заспокоїти людей і показати, що всі викиди  - в межах європейських, чинних норм,  - каже Олег Воєводкін. - Для того, щоб показати людям на прикладі інших котелень, що нічого страшного в цьому нема і що це просто політично заангажоване питання. Я обіцяв і обіцяю, поки не пройдуть суди і не з'явиться можливість будувати, ми роботи припиняємо.

Нагадаємо, після скасування судом тимчасової заборони на будівництво котельні на Київській, 3-С та заяв тепломереж про відновлення робіт, жителі вул. Київської, Симоненка, 15 Квітня вийшли на  акції протесту. Люди шість вечорів виходили на пішохідні переходи, перекриваючи фактично на годину-дві дорогу, та вимагали зустрічі з міським головою. Також активісти навідались до міського голови під будинок у Байківцях. Очільник міста до протестувальників не вийшов. Знижувати градус напруги, як бачимо, взявся інвестор. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • сергій

    А те що сміття по всіх дворах спалюється і місто задимлене  - нікого не цікавить
  • Надаль

    Час пройде, всі заБудуть і вони тишком-нишком зроБлять що хотіли. Їх потрібно взагалi Заборонити у тернополі....

    Yulya Mamchak reply Надаль

    Пробуємо це зробити за допомогою судових рішень.
  • Саша

    1) поки що не буде - головне щоб люди заспокоълись, а потым ми добудуємо

    2) а що з іншими котельнями?

    Степан reply Саша

    1. Активыстам треба іти до правозахисних організацій та єкологів. Тоді й не побудують.

    2. Нічого людей відволікають акціями протестів, щоб ніхто не зажадав відповіді від контролюючих органів. Інколи здається що ті активісти працюють на котельщиків і просто періодично допомагають народу "спустити пар". Так як було у парку. Війни, ломання парканів, а результат? Забудова стоїть. Так само і котельні будуть стояли.

    Yulya Mamchak reply Степан

    Пане Степан, на даний час ведуться 3 судові процеси щодо скасування декларації на початок будівельних робіт, договору спільної діяльності та державної екологічної експертизи.  Проте, на джаль, процнси штучно затягуються. Акції поводились саме для того, щоб до рішенння суду котельня не будувалась.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії Від читача 17:19 У квітневому топі вакансій на Тернопільщині - водій, продавець, кухар, швачка, медсестра, лікар 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня 15:30 Сім’я полеглого воїна Миколи Пителя пожертвувала дзвін для храму play_circle_filled 14:48 На Тернопільщині розшукують чоловіка з Бережан 14:07 Удар по Чернігову: 14 загиблих, 61 людина постраждала play_circle_filled photo_camera 13:55 Куди після школи? Огляд закладів освіти для вступу (партнерський проєкт) 13:00 На фронті загинув Герой з Почаєва 12:05 Куди піти, що подивитися у Тернополі 17-21 квітня 11:30 У Тернополі відбудеться сесія міської ради — які питання вирішать 11:20 Лазерна епіляція Сandela 2+1. Кожна 3-тя процедура в подарунок! (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up