Партнер рубрики Події

Хлопці, яких на смерть збив п'яний водій, мали бути дружбами на весіллi

Хлопці, яких на смерть збив п'яний водій, мали бути дружбами на весіллi
  • Аварія, у якій загинули двоє людей, сталась близько 3-ої ночі 4 жовтня в селі Козлів Козівського району. 29-річний водій на смерть збив двох 23-річних хлопців. 
  • У селі розповідають, що загиблі 5 жовтня мали бути дружбами на весіллі в сусідньому селі. 

- Це велике горе для всього села, - розповідає місцева жителька пані Надія. - Завтра хлопці мали бути дружбами на весіллі у сусідньому селі. Тепер, замість святкування, їх мають поховати.

Аварія трапилась на перехресті трьох вулиць в центрі села. Троє хлопців повертались додому та, за словами, місцевих, стояли обабіч дороги за поворотом. 

-О 4-ій ночі мені подзвонили та сказали, що в селі масштабне ДТП з загиблими та потерпілими, - розповідає заступник голови Козлівської селищної ради Юрій Луцишин. - Коли я приїхав, то водій автомобіля BMW був в поліцейському авто. На вигляд він був сильно сп`янілим. Працівники поліції запропонували йому пройти алкотест. Близько 10-ти хвилин чоловік відмовлявся це робити. Коли все-таки дмухнув, то тест показав 1.61 проміле. 

Відео дня

Взуття відкинуло на кілька десятків метрів

Як розповідає пан Луцишин, водій їхав з правого боку, і троє хлопців стояли ліворуч дороги. 

- Цей поворот витримує швидкість не більше 80-ти кілометрів, - продовжує чоловік. - За підрахунками експертів, з того, як були розкидані тіла  та на якій відстані від них було взуття, виходить, що він їхав десь 120-130 кілометрів. Водій казав, що їхав повільно, а хлопці стояли посеред дороги. Це не може бути правдою. 

Юрій Луцишин каже, що тіла хлопців були сильно понівечені.

На місце викликали швидку. 

Як розповіла керівник Бережанської станції екстреної медичної допомоги, лікарі на місці констатували смерть двох хлопців. Двох людей - пасажира автомобіля та хлопця із компанії потерпілих - оглянули. Вони від медичної допомоги відмовились. 

Працівникам поліції водій розповідав, що людей на дорозі помітив занадто пізно, бо було темно. Він намагався уникнути зіткнення, але не зміг, йдеться на сайті поліції. Як стало відомо журналістам "20 хвилин", водій зареєстрований у селі В.Ходачків, де проживає його колишня дружина. Після розлучення він переїхав у Козлів. 

Третій хлопець врятувався

Юрій Луцишин розповідає, що третій хлопець, якого звати Павло, стояв ближче до придорожньої смуги, тому його просто відкинуло на землю. 

Усі троє хлопців були однолітками. На перехресті вони стояли перед тим, як розійтись в різні сторони.

- Хлопець в шоковому стані. Він розказує, що стояв з друзями, говорив, - каже пан Юрій. - Далі, за його словами, товаришів просто знесло, а його зачепило, і він просто сів. Спочатку думав, що йому переламало ноги, але все в порядку з ним. Далі він встав, почав шукати хлопців, викликати поліцію. 

Сідав нетверезим за кермо раніше

У селі кажуть, що водія, який скоїв смертельну ДТП,  і раніше помічали нетверезим за кермом. 

- Він одного разу в дерево в`їхав, ще раз - у паркан, - каже місцева мешканка пані Марія.- От з третього разу збив людей. 

За словами односельців, у той вечір разом із другом, який перебував на пасажирському сидінні під час ДТП, чоловік випивав. У пасажира, кажуть люди з села, також виявили алкоголь в крові. Однак офіційної інформації стосовно цього немає.

Після спільного відпочинку, за розповіддю жителів села Козлів, чоловіки поїхали покликати до компанії третього. Пропонували і йому алкоголь. Той відмовився та просив водія не сідати п`яним за кермо. Аварія трапилась через кілька хвилин після того, як машина від`їхала від будинку товариша. 

Як повідомляють в ГУНП Тернопільській області, водія автомобіля  затримали відповідно до статті 208 КПК. Чоловікові інкримінують статтю 286 частина 3 ККУ – Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили загибель кількох осіб.

Наразі водій перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Більше інформації  про водія уточнюємо. Чи перебуває він зараз під вартою, наразі невідомо. Матеріал доповнюється.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Olga Gargura

    Вічна пам'ять і блаженний покій вам дорогенькі хлопці, співчуваю дуже батькам, Бог дасть сили і терпіння пережити цей великий хрест
  • Tara Pele

    Таких людей треба страти бо вони не можуть жити з нормальним людьми він думав що має ВМ то крутий,а хто поверне Мамам тих хлопців цього водія страти .Співчуваю дуже.
  • АНАТОЛІЙ

    Ні прочитати ні авторизуватись треба переходити на інші сайти щось загадилось 20 хвилин

    гср reply АНАТОЛІЙ

    у такому випадку достатньо буде прочитати заголовки до статей на 20 хвилин. хоч на очі легше буде.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up