Партнер рубрики Події

Тренажери із батутами мають знести: надбудова над квартирою Михайла Головка незаконна — експерти

Тренажери із батутами мають знести: надбудова над квартирою Михайла Головка незаконна — експерти
  • Чи це добровільно зробить сам власник помешкання, чи хто інший, але її однозначно демонтують, запевнив очільник поліції.
  • Михайло Головко у коментарі «20 хвилин» заявив, що вбачає у цьому політичне замовлення і що хтось щось собі нафантазував.

Експерти встановили, що будова, яку спорудили над помешканням колишнього очільника обласної ради Тернопільщини Михайла Головка — самовільна. І якої там бути не може, повідомив начальник головного управління Нацполіції в області Сергій Зюбаненко.

Натомість сам екс-очільник облради у коментарі «20 хвилин» запевняв спочатку, що надбудов там немає, а потім, що все узаконене. І назвав це політичним замовленням.

Відео дня

Спарені квартири, зверху тренажерка

Правоохоронці, нагадаємо, виявили у Тернополі надбудову на даху багатоквартирного будинку. За інформацією «20 хвилин», розташована вона на вул. Наливайка, на Новому світі. Поліція з’ясовувала, чи має власник на них дозвільні документи. Про це розповіли ще наприкінці 2023 року у пресслужбі обласної поліції.

— На публікації, які з’явилися у місцевій пресі, відреагували працівники поліції. Вони стосуються надбудов на даху багатоквартирного будинку в Тернополі, — йдеться у повідомленні. — У ході перевірки стало відомо, що посадовець —  власник двох спарених квартир на верхньому поверсі й саме над ними, на даху, він облаштував кілька приміщень.

Одне із приміщень має площу 3 на 9 метрів. Там розташований тренажерний зал та батут. У ще одній надбудові розміщений великий генератор. Наразі невідомо, чи справді на даху є сауни й басейни, як повідомляли мешканці, зазначили у поліції.

Слідчі скерували тоді матеріали у відділ архбудконтролю Тернопільської міськради й управління архітектури, містобудування та кадастру, аби з’ясувати чи законні ці будівлі й чи є на них дозвільні документи.

— У ході розслідування працівники поліції призначили ще й будівельно-технічну експертизу і згідно з її результатами будуть прийняті законні рішення. — заявляли тоді правоохоронці.

Додамо, раніше зʼявилась інформація про те, власником надбудови на багатоповерхівці Тернополя є голова обласної ради Михайло Головко.

— Нам вже дали відповідь на ті питання, які ми задали експертам, — повідомив 11 квітня журналістів очільник поліції Тернопільщини Сергій Зюбаненко. — 10 квітня поліція направила матеріали, аналітику до органів місцевого самоврядування і контролюючих органів, щоб у них була можливість в законний спосіб привести в належний стан це приміщення. Чи це буде добровільно зроблено, чи через суд демонтовано — я цього не знаю. Але те, що могла зробити поліція, — вона зробила. І відповідь експертів ми отримали, що там надбудови бути не може.

Головко: хтось собі нафантазував

«20 хвилин» вислухала думку з приводу надбудов і самого екс-очільника облради. Спілкувались ми 13 квітня, і спочатку Михайло Головко запевняв, що ніяких надбудов там немає, згодом — що все узаконене. Врешті заявив, що вбачає тут політичне замовлення.

— Я ніякої експертизи не бачив, про які надбудови йдеться? — заявив «20 хвилин» Михайло Головко. — Звісно, ніяких надбудов немає. Це все чиїсь фантазії. Ми не перші власники, перед нами були інші власники квартири. І вона унікальна тим, що це все було у проекті ще під час будівництва і має вихід на дах. Є всі рішення, документи і все узаконено від самого початку, коли здавався будинок. А те, що хтось собі нафантазував — це їхня справа.

Михайло Головко зазначив, що не збирається на маячню і чиїсь фантазії реагувати.

— Наша поліція має чим займатись. І якщо її пече Головка квартира чи його тераса, то значить всі питання вона вже вирішила. І це сумно, — заявив «20 хвилин» Михайло Головко. І це все виглядає виключно як політичне замовлення – от і все. На яких підставах вони (поліція — прим. авт.) роблять такі заяви? Вони що, компетентні органи, мають на це право? Це риторичне питання. Хтось щось собі нафантазував. Смішно. Не було би так сумно, що в Україні поліції більше немає чим займатись…

«20 хвилин» й надалі стежитиме за розвитком у цій справі та про все повідомлятиме читачів.

 

Читайте також: 

Тернопільські поліцейські перевіряють надбудову на даху багатоповерхівки, яку облаштував високопосадовець області

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Olga

    Як тільки винен,то зразу політичне замовлення і не тільки він цим прикривається.
  • Ігор Яворський

    Той півень сам собі не противний зі своєю брехнею?
  • Галина Подюк

    Якщо генератор не мішає сусідам,і якщо скачки нна батутах,теж не причиняють незручність сусідам...то так,но, якщо люди неможуть заснути!! то Головко неправий! І хай не мудрує.

keyboard_arrow_up