Реконструкція парку Слави: проект розробили, скільки потрібно коштів - невідомо

Реконструкція парку Слави: проект розробили, скільки потрібно коштів - невідомо
  • Реконструкцію Старого парку обговорюють вже більше п'яти років.
  • Чергову презентацію плану реконструкції Старого парку провели 8 травня у День пам'яті і примирення на місці, де його планують реалізувати.

Перший ескізний проект реконструкції Старого Парку, міськрада представила до уваги громадськості ще минулого року. Реконструкцію планували розпочати у 2019 році. Проте зараз обговорення ще триває. 

Як зазначає заступник Тернопільського міського голови Леонід Бицюра, зараз реконструкцію обговорюють у робочій групі, до якої входять представники ветеранських організації, представники спілки архітекторів, спілки художників, краєзнавці та історики.

Відео дня

- За п'ять років, крім допрацювання певних моментів реконструкції, ми знайомились із практиками європейського та навіть світового паркобудування, - каже Леонід Бицюра. - Ми прояснили багато речей, які пов'язані зі Старим парком. Цей парк є дуже важливим для міста. Тому підготовка відбувається дуже повільно та акуратно з урахуванням багатьох факторів. 

За словами пана Бицюри, реконструкцію проведуть у три етапи. Але найважливішим що потрібно вирішити до початку реконструкції - це питання закріплення земельної ділянки, на якій розташовано парк.

- Зараз ми завершуємо роботу із закріплення земельної ділянки - продовжує Леонід Бицюра. - Жодних дій із забудови, перебудови парку і так далі не буде. Це позиція громадськості і влади. 

Скільки коштуватиме реконструкція наразі невідомо. У міській раді кажуть, що суму зможуть назвати після виготовлення проектно-кошторисної документації.

Як зазначає співавтор проекту із реконструкції парку Ярослав Брінь, об'єкти вказані на візуалізаціях є лише концепцією парку. Тому чи вдастся їх реалізувати на практиці наразі невідомо. 

- Сам парк ми ділимо на вхідну зону, центральну алею і реконструкцію пам'ятника Слави, каже архітектор. -Першочергово ми плануємо наповнити вхідну зону місцями для відпочинку людей. Хочемо зробити цей простір доступним. На даний момент є багато пропозицій, триває обговорення і ми хочемо дійти до спільної думки та обрати найкращу пропозицію, щоб створити сучасний комплекс із змістом історії. 

На виготовлення проекту, за словами ініціаторів витратили 160 тис. гривень. Проте чи буде парк таким як на картинках теж наразі невідомо. На одній із візуалізацій біля входу у парк зображено фонтан. Проте, розробники кажуть, що не знають чи реально встановити його у парку. 

Загалом у парку планують провести зонування та передбачити дві меморіальні зони, одна з яких буде присвячена пам’яті загиблих у Другій Світовій війні, а інша - звитязі українських Героїв та Героїв АТО. Також буде третя - рекреаційна зона. 

Довідка 

Старий Парк - найстаріший з парків Тернополя, засаджений наприкінці XIX століття, визнаний парком-пам'яткою садово-паркового мистецтва, входить в історичний ареал міста. В радянський період використовувався як меморіальний парк, для вшанування учасників Другої світової війни. На даний момент елементи благоустрою, меморіальні об’єкти (зокрема Пагорб слави в аварійному стані) вимагають оновлення. 
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up