Партнер рубрики Події

Троє заробітчан з Тернопільщини у Польщі врятували життя шестирічному хлопчику

Троє заробітчан з Тернопільщини у Польщі врятували життя шестирічному хлопчику
Фото Роберт Дорна
  • Дитина подавилася деталькою від конструктора Lego.
  • Троє чоловіків одразу відреагували на крики матері про допомогу.

У Польщі українські заробітчани врятували хлопчика, який подавився деталькою від Lego, пише ZAXID.NET.

Про героїчний вчинок українців, 11 грудня, на своїй сторінці у соцмережі повідомив заступник мера міста Вронки Роберт Дорна.

Відео дня

Руслан Голуб, Іван Ковальський та Іван Кузьмич родом з Кременця, що на Тернопільщині. У Польщі працюють будівельниками і зараз зводять школу у селі Нова Вєсь, що за 60 км від Познані.

Під час роботи чоловіки почули крики про допомогу. З будинку, розташованого поруч будівництва вибігла жінка з малою дитиною на руках. Українці одразу підбігли до матері, на той момент на її руках син вже не дихав і почав синіти.

Руслан Голуб, Іван Ковальський та Іван Кузьмич не розгубилися і почали надавати дитині першу медичну допомогу.

«Це був малий хлопчик, віком десь 5-6 років. Як ми зрозуміли, він подавився деталькою від конструктора», – розповів ZAXID.NET Руслан Голуб.

Руслан Голуб також розповів, як виглядала їхня рятувальна операція.

«Я тримав дитину на руках, інший тримав ноги, третій – голову. Ми легенько стукали малого по спині, потім поклали хлопця животом мені на коліно і так стукали по спині поки він не зригнув. В такому стані ми тримали хлопця, поки не приїхала швидка. Увесь час дитину вмивали снігом, щоб він не втратив свідомість. Добре, що ми тоді не розгубилися, але в щоці ще два дні потім були», – розповів Руслан.

Саме завдяки своєчасно наданій допомозі хлопчик почав дихати і не помер. У Польщі українців назвали янголами-охоронцями, їм також символічно подякували за порятунок життя дитини.

Фото Роберт Дорна

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (60)
  • Ірина Роман

    Молодці хлопці приємно чути гарні новини про Вас.
  • Svetlana Gavrylyuk

    Молодці!!! супер 👍👍👍
  • Віталій Музика

    Напевне,хлопці мають діти...Будуть покоління ПРОСТИБІГ мати.
  • Anna Pyrih

    Хлопці молодці, 👍що не розгубилися! 😉
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 17:04 У Тернопільській громади висадили понад сотню дерев та кущів: де стане зеленіше 16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня) 15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Молода картопля за 65, а яйця – 23: що та за скільки продають на ярмарках до Великодня 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист 10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled 08:30 Вночі окупанти атакували «Кинджалами» Львівщину та Франківщину, цілились в теплоелектростанції
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up