Партнер рубрики Події

Це була надзвичайно світла людина — як сяйво для близьких. Попрощались із Романом Данилюком

Це була надзвичайно світла людина — як сяйво для близьких. Попрощались із Романом Данилюком
  • Він був безстрашним воїном та справжнім патріотом. Коли почалась війна, у 2014 році став на захист рідної землі та воював на сході країни. Всі вісім років незмінно був у строю Захисників України.
  • Останнім часом проживав із дружиною-військовою на Полтавщині. Місце останнього спочинку Герой знайшов на рідній Тернопільщині.

 

Товстенська громада у жалобі та приспустила державні прапори. Земляки опустились навколішки, проводжаючи до місця останнього спочинку свого Героя-земляка, 41-річного Романа Данилюка, який загинув на війні.

— Ще одного захисника України забрала війна. Ще одного нашого земляка проводжала в останню дорогу Товстенська громада Чортківського району, — повідомили у Чортківській громаді. — Роман Данилюк був безстрашним воїном та справжнім патріотом. Коли почалась війна, у 2014 році став на захист рідної землі та воював на сході країни. Всі вісім років незмінно був у строю Захисників України.

Відео дня

Віддати останню шану відважному воїну прийшли рідні, друзі, знайомі, представники влади, односельці, військовослужбовці. І кажуть: життя людини є безцінним, душа —безсмертною, а пам’ять про Героя – вічною.

Роман Ярославович Данилюк народився 17 березня 1981 року у с. Буряківка Заліщицького району. Він закінчив Товстеньку школу, згодом технікум на Черкащині. Деякий час був військовим за контрактом з Львівською бригадою, потім працював за фахом — ветеринаром, розповіла рідна сестра Героя Тетяна.  

— Це була надзвичайно світла людина. Такі рідко зустрічаються. Для родини, для мене як сестри, для друзів він був сяйвом, — поділилась Тетяна. — Надзвичайно добрий і завжди готовий підставити плече. Сподіваюсь, ця наша надзвичайно боляча і гірка втрата була недаремною…

Разом із дружиною Тамарою, яка теж є військовою, Роман останнім часом проживав на Полтавщині. Однак рідні вирішили, що місце його останнього спочинку буде на рідній землі, де народився і де досі проживають батьки — у Товстенській громаді.

У Героя залишились мама Ганна Павлівна, батько Ярослав Іванович, сестра Тетяна, дружина Тамара, дочка Оксана, син Богдан та 10-річна дочка Оленка.

 

Редакція щиро співчуває батькам, сестрі, дружині, дітям, землякам і побратимам та всім, хто втратив дорогу людину. Вічная пам’ять, шана і слава тобі, Герою…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (199)
  • Larysa Prokopovych

    Вічна пам‘ять Герою!
  • Любов Кашанська

    Вічна пам'ять Герою
  • Оксана Замировская

    Вечная память герою
  • Ольга Воробець

    Вічна пам'ять герою.

keyboard_arrow_up