Партнер рубрики Події

Пропонують штучну кров та вампірські ікла: як у Тернополі готуються до Хелловіну. А ви будете святкувати?

Пропонують штучну кров та вампірські ікла: як у Тернополі готуються до Хелловіну. А ви будете святкувати?
  • У ніч з 31 жовтня на 1 листопада у світі відзначають Хелловін. Це свято дісталось і України. Однак ставлення до нього розділилось. Хтось вважає що воно непотрібне, а хтось чекає та гучно відзначає.
  • Опитування тернополян на вулиці та рейд у пошуках хеллоуїнських аксесуарів провели журналісти "20 хвилин". 

Напередодні цього свята на полицях уже з'являються різні аксесуари та декор. Деякі магазини та ресторани прикрашають будівлі різним декором.

Що продають у магазинах?

Хоча Хелловін в Україні не святкують з таким розмахом, як у США, все ж можна знайти різний декор.

Ми знайшли чимало недорогих аксесуарів – фарба для гриму, наклейки-татуювання у вигляді шрамів, іграшкових комах, маски та інші прикраси.

Відео дня

- Фарби для гриму коштують від 20 гривень за тюбик, ще маємо штучну кров і набори для гриму по 50 гривень, - каже продавець-консультант в одному з магазинів. – Є маски та хелловінські ковпаки.

Ціни на такі іграшки невисокі. Плюс у магазинах напередодні свята на них ще й діють знижки.

Грим можна придбати за 20 грн. Спеціальні набори для гримування коштують в середньому 50 гривень. Ковпаки та капелюхи продають за 40 – 100 гривень. Є набори з іграшкових павуків - по 30 гривень.

Вампірські ікла вартують приблизно 40 гривень. Є набори з кількома капсулами, наповнені спеціальною фарбою для імітації крові.

В одному з супермаркетів знайшли різний святковий декор – від тематичних серветок до декоративних ліхтарів. Пластикові маски коштують майже 50 гривень.

Найдорожче, на що натрапили в магазинах – декоративний ліхтар в хелловінському стилі - по 340 гривень.

Також продають і різні набори з повітряними кульками, паперовими кажанами, гарбузами, наклейками. Такі коштують 15 – 20 гривень.

Такими сувенірами здебільшого цікавляться школярі, але є і дорослі, які купують прикраси своїм дітям.

- Діти попросили купити щось до Хелловіну, я не бачу в цьому ніякої проблеми, - каже тернополянка Ольга. – Якщо люди старші не розуміють цього свята, бо його в них не було, то діти знають з мультфільмів та фільмів. На Новий рік діти також наряджаються в костюми, і всі чомусь ставляться до цього добре.

Минулого року в магазинах до Хелловіну з'являлися цукерки у вигляді гарбузів, ліхтариків Джека та Гелловінських монеток. Вони коштували близько 40 гривень за 100 грамів. Також продавали і звичайні цукерки, запаковані у тематичні коробки.

Що про свято думають тернополяни?

Ми запитали у звичайних перехожих їх ставлення до Хелловіну. Тут думки розділились. Як і серед молодого, так і серед старшого покоління знайшлись захисники та противники свята. Дехто вважає, що воно нам не близьке, і ми просто копіюємо Захід. Хтось вважає, що замість Хелловіну можна знайти більш близьке до нашої культури свято або вигадати щось нове.

Як відповідали тернополяни – дивіться у відео:

Віра, бухгалтер:

Я нейтрально ставлюсь до цього свята. Не знаю, чи потрібно воно в Україні. Але хто хоче – хай святкує, хто не хоче – нехай не святкує.  

 

 

 

 

Володимир, водій:

Особисто мені байдуже на це свято. Для молоді воно цікаве, з цими нарядами. Але мені особисто байдуже. Я не святкую. Не знаю, чи зможе в нас це свято прижитись, як в США, але якщо молодь буде продовжувати цю традицію – може воно набиратиме популярності.

 

 

Вероніка, педагог:

Я не знаю, чи потрібно воно нам. Ми не звикли до нього. Але якщо воно є – то нехай буде. Дітям воно подобається. Тому я не проти свята.

 

 

 

Володимир, медик:

Хелловін в Україні не потрібен. Це не наша традиція, це не наша культура. Це навіть не слов'янська культура. Тому я думаю, що воно не потрібне Це просто сліпе копіювання того, що робиться на Заході. Нам потрібно шукати альтернативу серед своїх свят, а просто «бути в тренді» - це зайве.

 

 

Ірина, тернополянка:

Хелловін в Україні не потрібен. Воно не наше, не українське. Ці страшилки, страшні костюми мені не подобаються. Якщо і шукати альтернативу – то щось позитивне, бо в нас і так зараз багато негативу.

 

 

 

Юрій, музикант:

Сам не святкую, але до Хелловіну ставлюсь нейтрально. Я не бачу нічого поганого в ньому. Ми можемо придумати собі багато інших свят. Та хоч свято голубів – чим буде погано?

 

 

 

А як ви ставитесь до Хелловіну? Чи будете святкувати? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (25)
  • Татьяна Рубан

    Дибільне свято!!!!! І діти ітак всі гіпер активні,а з цім святом дибільним,ще й нервові будуть.....Фу!!!!!!
  • Mykhailo Chornii

    Ми українці  нам аби не працювати а побільше  б с‘вят , А  яке воно  і чиє не важливо. І це вже не смішно .
  • Инициатор Дискуссий

    Який парадокс, в церкву здебільшого ходять найбільші грішники, хоча поза її межами від них нечутно добрих справ, тільки обсирають шкодять і т.д а потвм замолюють

    Алла Ляпандра reply Инициатор Дискуссий

    Инициатор Дискуссий я для себе завжди розрізняла віру і релігію. Церква і релігія завжди були засобами влади, впливу і заробітку, а віра - те, що єднає людину з богом

    Инициатор Дискуссий reply Инициатор Дискуссий

    Алла Ляпандра в наш час віра це є бізнес, тому хто хоче блищим бути до бога, необов'язково іти в церкву.

    Алла Ляпандра reply Инициатор Дискуссий

    Инициатор Дискуссий точно) якось була свідком, як моя сусідка поверталась з церкви і побачила, що хтось викорчувати щойно посаджений горіх. Вчинок, звісно, ганебний, але то треба було чути, чого лише вона не побажала тій людині у святу неділю ))))
  • Инициатор Дискуссий

    Ніхто вас не заставляє св'яткувати якщо не хочете, але і нав'язувати що це погано , не потрібно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up