Партнер рубрики Події

«Це знущання над людьми»: що думають тернополяни про заборону здійснювати посадку у поїзди

«Це знущання над людьми»: що думають тернополяни про заборону здійснювати посадку у поїзди
  • У Тернополі вже вдруге оголосили "червону зону". Тепер у місті, відповідно до постанови Уряду, мав би розпочатися жорсткий карантин.
  • Чи повертати квитки на потяги та автобуси та що про ці зміни думають тернополяни – дізнавався журналіст «20 хвилин».

Під час введення "червоної зони" у місті мали б заборонити рух громадського транспорту, відвідування закладів освіти, закладів громадського харчування та ввести багато інших обмежень.  

Як працює автовокзал

Як розповідає тернополянин Максим, через «червону зону» у нього може побільшати проблем з тим, щоб приїхати на навчання до Тернополя.

- Я студент технічного, скоро починається навчання, і мені якось треба добиратися до міста, - каже Максим. – Я живу у Рівненській області, зазвичай їздив до дому та на навчання на автобусі. Що буде тепер – не знаю. Однак мені ще пощастило, їхати не так вже і далеко, можна знайти попутників, а от ті, хто живуть далі, або в невеликих містах чи селах навряд чи зможуть знайти попутника на потрібний час.

Відео дня

На автовокзалі заспокоюють – наразі посадки та висадки пасажирів здійснюють у звичному режимі.

- Поки що ми працюємо без змін, автовокзал не зачиняють, - пояснили у довідковій. – Квитки можна придбати, висадка та посадка пасажирів у звичному режимі.

Ми переконалися самі, квитки дійсно можна придбати на кілька днів наперед. До слова, минулого разу в період оголошення нас до "червоної зони", автовокзал у місті працював без змін.

Однак у автобусах не всі дотримуються правил. Як розповідає студент Денис, майже ніхто не їде в масці, бо там спекотно і дихати важко.

- Я сам знімаю маску, бо в автобусі дуже жарко, там неможливо дихати, - каже Денис. – Якщо 2 – 3 людини в масці, то це вже добре.

«На залізниці лише висаджуватимуть пасажирів»

А от з залізничними перевезеннями справа інакша. «Укрзалізниця» скасовує посадки пасажирів у містах, які перебувають у "червоній зоні". Так, 31 серпня через «червону зону» заборонили посадку пасажирів у Івано-Франківську, Ізмаїлі та Новоселиці.

У Тернополі також скасовують посадку пасажирів у зв’язку з «червоною зоною». Однак не варто поспішати повертати квитки, якщо у вас потяг на вихідних. Посадку пасажирів заборонять з понеділка, 7 вересня. У довідковій пояснили – на вихідних посадку здійснюватимуть.

А от придбати квитки зі станцією посадки або висадки у Тернополі вже не можна. Хоча висадка пасажирів у Файному буде дозволена.

Читайте також:

Укрзалізниця тимчасово скасовує посадку пасажирів у Тернополі. На які потяги не продаватимуть квитки

На залізничному вокзалі люди, які чекали потягу, кажуть – що їм  ще пощастило, однак такі рішення залізниці вони вважають абсурдними.

- Я маю їхати до родичів у Херсон, купив квитки за три тижні до потягу, і всі три тижні маю переживати, і стежити, чи зможу я сісти у потяг, - каже терноолянин Олексій. – Я не розумію цих заборон. Бо таке враження, ніби якщо "червона зона", то всі ходять хворі, а якщо "зелена" чи "помаранчева" – то нікого хворого немає. Це ж абсурдно. Лише незручність для людей. Їдь у Підволочиськ чи Хмельницький автобусом, переплати за поїздку. А хто їде цілими сім’ями? Що тоді робити?

Також тернополяни обурюються, що всередині вагону карантину не дотримуються ні пасажири, ні самі провідники.

Тернополянин Вадим нещодавно повернувся до Тернополя. Про дотримання карантину не йде і мови.

- Я їхав 110 потягом «Херсон-Львів», з висадкою і посадкою в мене проблем не було, - каже Вадим. – Але який сенс робити ці незручності людям, якщо карантину ніхто не дотримується в потязі. Я їхав у плацкарті – всі місця заповнені. Перед посадкою у мене «поміряли» температуру на вимкнений термометр. Всередині потяга люди діляться на дві групи – одні одразу все навколо себе дезінфікують і їдуть в масці, бо дуже переживають. Я навіть побачив кілька «захисних екранів», які робили люди у плацкарті, щоб захистити себе від коронавіруса. Це було б смішно, якби не було так сумно. А іншим просто байдуже – чхають, кашляють та навіть рота не прикриють.

«Захисні екрани з простирадла» люди при’язують на поручні. Хтось бере з собою свої простирадла, а хтось зв’язує між собою два простерадла з комплекту постелі.

А як ви ставитесь до цих обмежень? Діліться думками у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Nadija Luhowa

    Takuj dyrdom może bytu tilku w Ykraini!!!! W  switi tak ne znyszczajytsia nad ljydmu.
  • Іван Пушкар

    Ну а якщо пасажир з ковідної групи підсяде в потяг на іншій станції, то що, зараза не передасть я?
  • Vitalii Vitalii

    Маски на мордяки натягуйте (разом з носом), а то вічно будете на карантині.
  • Мария Довбуш

    Та причом тут день міста дістали ви! По всій Україні проходять день міста! І що Київ яка зона?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up