Партнер рубрики Події

Сьогодні, 27 березня: Міжнародний день театру та День нефролога

Сьогодні, 27 березня: Міжнародний день театру та День нефролога

Всесвітній день театру — інтернаціональний професійне свято всіх працівників театру, що відзначається на планеті щорічно, 27 березня.

«День театру» — професійне свято працівників театру : акторів , театральних режисерів -постановників, продюсерів, світлотехніків, звукоінженерів, монтувальників декорацій і навіть білетерів і гардеробників.

Для любителів театрального мистецтва «День театру» також є справжнім святом, адже до цього дня приурочені різноманітні урочисті заходи в «храмах культури», різні театральні фестивалі , а деякі театри намагаються до цього дня уявити прем'єри нових вистав.

Зазвичай тернопільські актори театру відзначали своє професійне свято гучними прем'єрами. 

Відео дня

Нефролог — лікар-терапевт, який спеціалізується на проблемах нирок. У його компетенцію входить лікування таких хвороб, як гломерулонефрит, пієлонефрит, сечокам’яна хвороба, полікістоз нирок, ниркова недостатність. Саме цей фахівець спостерігає пацієнтів після пересадки нирок.

Своє професійне свято «День нефролога» лікарі-нефрологи відзначають 27 березня. Нефрологія представляє галузь медицини, яка вивчає функції та хвороби нирок, діагностику хвороб нирки та їх лікування.

Перші кроки у становленні нефрології як науки відбулися ще на початку XIX століття і були пов’язані з ім’ям англійського лікаря Брайта. В окрему клінічну спеціальність нефрологія виділилася тільки в 60-ті роки ХХ століття.

На жаль, більшість ниркових захворювань є хронічними. У медичному середовищі говорять що лікарі-нефрологи «старіють разом зі своїми пацієнтами».

Дізнайтеся історію 27 березня.

Знаменні події

  • У 2014 році Генеральна Асамблея ООН підтримала територіальну цілісність України, визнавши Крим і Севастополь її невід'ємними частинами. За відповідну резолюцію проголосували 100 країн-членів ООН по 194. Проти проголосували 11 країн, 58 країн утрималися, інші не брали участі в голосуванні.
  • У 1940 році югославського принца Павла скинули в ході антифашистського військового перевороту.
  • У 1914 році І. Сікорський на своєму літаку С-6А встановив світовий рекорд швидкості з 4 пасажирами — 106 км/ч.
  • У 1898 році підписали російсько-китайську конвенцію, яка передбачала надання Росії в орендне користування міста Порт-Артур (Люйшунь) і Далянь (Дальній).
  • У 1860 році житель Нью-Йорка Майкл Бірн запантетував штопор.

Народилися

  • У 1902 році Іраклій Тоидзе (пом. 1985), графік, автор плаката «Батьківщина-мати кличе!».
  • У 1886 році Володимир Давидович Бурлюк, український живописець-авангардист, один з засновників футуризму.
  • У 1863 році Генрі Ройс († 1933), британський підприємець, засновник компанії «Роллс Ройс».

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up