Сьогодні, 8 жовтня: День юриста України

Сьогодні, 8 жовтня: День юриста України

Фахівці правознавці, досконально знайомі з юридичними науками, чинним законодавством і маючи практичну діяльністю в області права, завжди були затребувані в цивілізованому суспільстві.

Суспільство прагне регулювати всі свої внутрішні і зовнішні взаємини, керуючись загальноприйнятими правилами, порядками і нормами - законами, а так як наша людська практика взаємин постійно зростає і досить багатогранна, то і законів, що регламентують їх потрібно все більше і більше. Розібратися в цьому всьому «порядку» простій, не пов’язаній з юриспруденцією людині, все частіше і частіше стає не під силу. На допомогу приходять кваліфіковані юристи.

Указом Президента України № 1022/97 від 16-го вересня 1997-го року, професія юриста в країні отримала в національному календарі і своє професійне свято - День юриста, що відзначається тепер в Україні 8-го жовтня.

Події:

1818 - англійці вперше використали в спортивному змаганні боксерські рукавички

Відео дня

1871 - почалася велика чиказька пожежа - найбільша в історії США (2,5 тис. осіб загинуло, близько 100 тис. залишилися без домівок), повідомляє "Історична правда".
Пожежа, що тривала до 10 жовтня, стала однією з наймасштабніших катастроф XIX ст., однак після неї місто Чикаго відразу почало перебудовуватися й перетворилося на одне з найбільш значущих міст США

1896 - у США вперше опубліковано індекс Доу-Джонса, який став головним показником ситуації на американських біржах

1906-го в Лондоні перукар Карл Людвіг Несслер продемонстрував пристрій і технологію виконання нової жіночої зачіски – пермаменту.

Волосся клієнтки завивалось на дві дюжини бігуді, загальною вагою більше кілограма, змочених у спеціальному розчині, і фіксувалось у такому стані протягом шести годин.

У 1914-му британська авіація провела перше в історії авіабомбардування.

Літаки Королівських повітряних сил, що злетіли з бельгійських аеродромів, скинули декілька десятків 20-фунтових бомб на німецькі майстерні в місті Фрідріхшафені, де виготовлялись дирижаблі. Завдяки легкозаймистості дирижаблів всі вони були знищені. Успіх авіанальоту спонукав британців почати розробку нового типу літаків - бомбардувальників.

1926 - перший у світі футбольний репортаж по радіо - про матч "Славія" (Прага) - МТК (Будапешт)

1939 - радянська преса опублікувала виступ Адольфа Гітлера в рейхстазі

1942-го у Почаєві підписано Акт про об'єднання Української автокефальної православної церкви та Автономної православної церкви.

1944-й рік - оволодівши селом Лавочне Львівської області, радянські війська завершили звільнення України від німецьких військ.

1945 - інженер зі штату Массачусетс Персі Спенсер запатентував мікрохвильову піч

У 1990 році біля мечеті в Єрусалимі ізраїльською поліцією вбито 17 і поранено більше сотні палестинців.

Народилися:

У 1871-му народився Іван Піддубний, український спортсмен-борець, шестиразовий чемпіон світу; 25 років вважався непереможним борцем у світі.

Іван Піддубний

1892-го року - Марина Цвєтаєва, російська поетеса (Вечірній альбом, Вірші до сина, Вересень).

В 6 років Марина почала писати вірші, причому не тільки російською, а й французькою та німецькою. У 18 років Цвєтаєва видає свою першу збірку "Вечерний альбом".

У 1936-му - Леонід Куравльов, російський актор (Іван Васильович міняє професію, Афоня, Золоте теля, 17 миттєвостей війни).

1934-й — Кір Буличов, радянський фантаст.

1941-го року народився Джессі Джексон , американський бабтистський священник, борець за громадянські права чорношкірих, перший чорношкірий  кандидат на пост президента США.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up