Які нові функції доступні для тернополян у додатку «Дія» вже з травня? Аналізуємо

Які нові функції доступні для тернополян у додатку «Дія» вже з травня? Аналізуємо
  • Цифрові документи та посвідчення, інформація про майно тощо. Усі найважливіші документи відтепер завжди під рукою з додатком «Дія». 
  • Штрафи за порушення ПДР, виконавчі провадження, одноразова допомога ФОПам та найманим працівникам і, навіть запис до листа очікування вакцинації від COVID-19 уже діють!
  • Якими новими функціями зможуть скористатися тернополяни вже цього місяця? Аналізували журналісти «20 хвилин».

 

Застосунок «Дія» – це український електронний сервіс державних послуг та цифровий збірник персональних документів. Він значно спрощує життя простих людей: з його допомогою можна забути про бюрократизм, кабінети, черги.

Як працює «Дія»? Пригадаємо кроки разом

1.Завантажуємо додаток "Дія" у Вашому смартфоні через Google Play або App Store

Відео дня

2. Здійснюємо ідентифікацію через технологію BankID

Можна також ідентифікуватися за TouchID

3. Придумуємо чотиризначний код.

Повторюємо код.

4. Дозволяємо вхід за TouchID.

5. Ви у Дії.

Які електронні документи вже є у Дії?

  • цифрова ID картка
  • закордонний паспорт
  • картка платника податків
  • електронне водійське посвідчення
  • страхування авто
  • свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу
  • студентський квиток.

Чи зможуть службовці проігнорувати цифрові документи у додатку «Дія», посилаючись на обов’язковість паперової форми?

Однозначно, не зможуть. Усі цифрові документи у «Дії» відтепер мають таку ж юридичну силу, як і паперові.

Головні зміни травня у «Дії»

Зручність для ФОП

Для фізичних осіб–підприємців на порталі "Дія" Міністерство цифрової трансформації України планує запустити комплекс електронних послуг.

Це змога отримувати реєстраційні послуги зі створення ФОП без участі державного реєстратора.

Крім того, з’явиться можливість сплачувати податки за допомогою прив’язаної до додатку банківської  картки.

Переваги відкриття ФОП у додатку «Дія»:

  • швидка реєстрація
  • подолання корупції
  • усунення бюрократизму
  • зникнення помилок реєстратора

Коли чекати оновлень для ФОП?

У травні, після презентації даної послуги на Diia Summit.

Прописка онлайн у «Дії»

Згідно зі статистикою, кожен третій українець проживає не за місцем своєї реєстрації, а мільйон українців взагалі не мають місця реєстрації. Це стосується і тернополян.

Починаючи з 17 травня, кожен охочий зможе прописатися онлайн: у власному чи в орендованому приміщенні. Крім того, про зміну реєстрації не потрібно буде повідомляти до військкоматів, як це було раніше. За попередніми даними, особа, у якої ви бажаєте прописатися, зможе підтвердити Ваш запит у цьому ж додатку (вам потрібно ввести тільки адресу).

Для здійснення реєстраційної дії потрібно буде подати заяву, яка сформується програмними засобами у електронній формі. Оплата адмінзбору за реєстрацію/зняття з реєстрації здійснюватиметься за допомогою програмних засобів порталу “Дія” під час формування заяви перед її поданням. Відповідальність за достовірність відомостей, що містяться в заяві, нестиме заявник.

Зареєструватися на вакцинацію – теж у «Дії»

Більше того, додаток представляє найзапитуванішу проблему сучасності – вакцинацію проти COVID-19. Так, у послугах сервісу є графа «запис до листа очікування вакцинації від COVID-19». При цьому повідомляється, що даний запис є попереднім. Коли вакцина буде доступна, ви зможете обрати зручні дату, час та пункт щеплення. У додатку наголошується, що такі попередні записи допоможуть правильно розподілити вакцину між регіонами, уникнути черг та зайвого контакту з людьми.

 

Опитування

Чи користуєтесь Ви додатком «Дія» і які враження від сервісу?

 

Наскільки актуальними для вас є послуги у «Дії»? Що ви хотіли б додати? Діліться думками у коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ та грип 09:15 У Церквах східної традиції розпочався Великий піст 08:46 18 березня у Тернополі відключили світло за однією адресою 08:05 У Підволочиську чоловік продавав перероблений пістолет play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up