Партнер рубрики Події

Ціни ростуть в 5-10 разів! Ми дізналися, скільки коштує орендувати квартиру для святкування Нового року

Ціни ростуть в 5-10 разів! Ми дізналися, скільки коштує орендувати квартиру для святкування Нового року
  • До новорічних свят залишилось трохи більше місяця, однак вже з’являються оголошення про здачу в оренду квартир для святкувань Нового року.
  • Ми дізналися, скільки коштує таке задоволення в Тернополі та що потрібно, крім грошей, щоб орендувати житло для святкування. 

У місті є чимало пропозицій здачі квартир подобово. Ціни залежать від району, будинку, ремонту, тощо. Дехто здає помешкання лише для проживання, а хтось готовий здати квартиру для святкувань.

Скільки коштує оренда

Ми знайшли десятки оголошень на різних сайтах. Найдешевша однокімнатна квартира у Тернополі коштує 300 гривень за добу. На дві кімнати з ремонтом — ціни 450–600 гривень.

Але є і значно дорожчі пропозиції. Найдорожчі, які вдалося знайти, за 1200 гривень за добу. Одна з квартир розташована в Центрі, інша – на «Дружбі».

Відео дня

За таку ціну пропонують житло з сучасним ремонтом, телевізором, інтернетом, посудом, рушниками, засобами гігієни та всім необхідним для проживання.

Однак більшість орендодавців одразу вказують в оголошеннях – квартири чи будинки не здають для будь–яких святкувань чи корпоративів. Ми зателефонували за номером одного з оголошень, де не було ні слова про свята. Коли власниця почула, що житло шукають на Новий рік – відмовилась.

– Вибачте, для святкувань не здаємо, навіть із заставою, – каже жінка. – Це великі ризики, що щось зламають, понищать, зіпсують. До того ж, можуть скаржитися сусіди, тому ці проблеми мені не потрібні.

Ціни підіймають в 5—10 разів

Знайти оголошення від перевірених орендодавців можна на DOM.RIA. За допомогою фільтрів можна встановити бажану ціну, район, можливість проведення святкувань, тощо. Тут ми знайшли кілька квартир, де можна провести новорічну ніч. 

Ціни «кусаються». Вартість на свято не вказують – треба телефонувати та дізнаватися особисто. Оренда однієї однокімнатної квартири у звичайні дні коштує 350 гривень. На Новий рік доведеться заплатити 2000 – майже в шість разів більше.

– Вже можна бронювати, орієнтовно 2000 гривень за день, – каже власниця пані Лілія. – Квартира однокімнатна. Треба буде заплатити завдаток – 1000 гривень. Тобто ви платите за оренду 2 тис. і ще завдаток, який при виселенні повертаємо. Люди вже телефонують, запитують за святкові дні.

Деякі квартири вже забронювали. Кілька орендодавців розповіли, що саме на Новий рік квартири розібрали, але можна зняти 1 чи 2 січня.

Дехто піднімає ціни в 10 разів! У звичайний день квартира коштує 550 гривень. На свято – 5500 гривень.

– Одна двокімнатна квартира вже заброньована, є ще однокімнатна, – розповіла пані Ольга. – Ціна 5500 гривень. Завдаток – 1500 гривень. Але умова, що всі мають бути повнолітні. Треба показати документи. Ви заселяєтесь о 13:00, 31 грудня, а до 12:00, 1 січня виселяєтесь.

Ще одна квартира в звичайний день коштує 450 гривень, на свято – 3000 гривень.

– Бронюємо вже, ціна буде 3000 гривень, але ще 3000 ви залишаєте як заставу, – розповів орендодавець Олексій. – Після того як виселяєтесь – заставу повертаємо. Це на випадок, якщо щось пошкодите чи зламаєте. Тільки для повнолітніх і не більше, ніж шість людей. Квартира однокімнатна.

Тому, якщо ви хочете зняти квартиру на новорічну ніч – про це варто подумати заздалегідь. Навіть за два–три тижні до Нового року квартир може не лишитися – кажуть орендодавці.

А де ви святкуватимете Новий рік? Проголосуйте та пишіть у коментарях!

Опитування

Де плануєте святкувати Новий рік?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up