Партнер рубрики Події

Вареники, капусняк, пісні, лицарські бої. Як у Збаражі святкували День міста та відкриття туристичного сезону

Вареники, капусняк, пісні, лицарські бої.  Як у Збаражі святкували День міста та відкриття туристичного сезону

807-му річницю заснування міста Збараж відсвяткували сьогодні, 6 травня, різноманітними фестивалями, піснями, варениками та лицарськими боями. На свято з'їхалися майстрині, співаки та гості звідусіль.

Протягом дня відбувався Всеукраїнський фестиваль-конкурс патріотичного мистецтва «Козацька слава», учасники якого змагалися між собою у виконанні різноманітних пісень і танців. На відкриття туристичного сезону презентувати свій край приїхали представники із різних кутків України.

  • Ми приїхали з Сумщини на запрошення відділу культури Збаразької РДА, представляємо аматорський народний ансамбль « Українська пісня». Наш колектив існує вже сімнадцять років і ми багато вже де побували з своїми піснями, але вперше в Збаражі. Та дуже задоволені, що приїхали на цей патріотичний фестиваль, - розповіли учасники ансамблю.

Також протягом двох днів гостей частували найсмачнішими збаразькими варениками та капусняком на фестивалі «Вареники та капусняк- Fest».  Ліпили вареники справжні господині, а водночас працівники культури з усього району, почастувати можна було вареників і з картоплею та перцем, і з сиром та гречкою.  Найбільше до смаку гостям свята, як розповідають господині, припали вареники з картоплею і сиром.

  • Восьмий рік ми вже ліпимо тут вареники. Цьогоріч дуже сприятлива погода для святкування, тому всі люди усміхнені  і ми стараємось їм ще більше піднімати настрій своїми вареничками та капусняком, - каже голова профспілки клубних працівників району Зиновія Ригайло.

Крім того, для відвідувачів свята діяв ярмарок, на якому продавали хенд-мейд вироби,  солодощі та сувеніри.

Відео дня

Для діток працювали численні атракціони та батути.

На святкування завітали гості з делегації польських міст-побратимів Болеславець, Любомеш та Глубчице, місцеві народні депутати та обласне керівництво.

  • Ми підтримуємо українську пісню та культуру  в Польщі. Від польської делегації я бажаю, щоб Україна була сильною державою, змогла перемогти усі негаразди і зберегти свою чудову пісню, традиції та мову,- каже мер польського міста Громадка Даріуш Павлішиний.- Думаю, те що сьогодні ми бачимо на цьому фестивалі, це є те, що повинно надихати всіх українців, - пісня, любов і молитва. Мені сподобалась  пісня і люди, які усміхнені попри те, що йде війна, а вони радіють тому,  що живуть в вільній країні. Тут є чудова мелодійна пісня, красиві дівчата і вареники - для свята більше нічого й не треба, - каже мер міста Громадки.

На відкритті літнього туристичного сезону 2018 року Тернопільщина  презентувала свій туристичний потенціал, а саме «7 причин відвідати Тернопілля».

  • Тернопілля дуже мальовниче і ми представляємо ці матеріали , не лише для туристів, а й для жителів області , адже жителі ближніх сіл чи міст можуть легко приїхати в Збараж і навпаки. Просто запрошуємо всіх до подорожей. І надзвичайно раді, що сьогодні так багато людей прийшло на святкування, - каже заступник начальника відділу туризму Тернопільської обласної державної адміністрації Ростислав Яцків.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Валера Матів

    а капусняк був напевно з "капусни"...)))
  • Збаражчанин

    Усе було класно, але один ВЕЛИКИЙ МІНУС. В день святкування зібльшили вартість вхідного квитка у замок до 40грн з чоловіка. Навіщо було таке робити? В тих два дні в замок можна було б пускати і безкоштовно ....

    Анонім reply Збаражчанин

    Так це була "ложка дьогтю"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up