Партнер рубрики Події

Тут йдуть тяжкі бої, моліться за нас… Тернопільщина попрощалась з Андрієм Меленичуком

Тут йдуть тяжкі бої, моліться за нас… Тернопільщина попрощалась з Андрієм Меленичуком
  • Його шукали майже місяць, відколи після останньої розмови зник зв’язок. І лишень тепер тіло ідентифікували. Андрій назавжди повернувся додому, аби покоїтись в рідній землі.
  • У Героя залишились дружина Алла і двоє донечок — Андріана і Настуня. Оплакують брата сестри Ніна й Оля та брат Василь.

 

Його остання дорога додому тривала майже місяць… Тепер земляки опустились навколішки, аби провести свого 41-річного Героя до місця останнього спочинку. Всі молились і вірили у диво. Але його, на жаль, не сталось…  

Зв’язку не було майже місяць

— З глибоким жалем повідомляємо про загибель військовослужбовця, старшого сержанта, нашого земляка, жителя села Печорна Андрія Меленичука, — гірку звістку повідомили у Заліщицькій громаді. — 27 вересня 2022 року, обороняючи суверенітет нашої держави, будучи вірним військовій присязі, Андрій Меленичук  загинув у ході наступальних штурмових дій у передмісті м. Лиман Донецької області.

«Виконавчий комітет Заліщицької міської ради на чолі з головою Іваном Дроздом, висловлює щирі співчуття родині та близьким загиблого Героя. Поділяємо Ваше горе, сумуємо разом з Вами, підтримуємо Вас у годину скорботи. Герої не вмирають, вони залишаються у наших серцях! Андрій Меленичук залишиться навічно в пам’яті всіх нас. Ми низько вклоняємось йому за подвиг!» — співчувають родині загиблого Героя.

Відео дня

Меленичук Андрій Васильович  народився 9 грудня 1980 року. За мобілізацією його призвали наприкінці літа – на початку осені. Востаннє він говорив із дружиною телефоном 24 вересня. Лишень додав: «Тут йдуть тяжкі бої, моліться за нас». І зв’язок з ним обірвався…   

26 жовтня у Заліщицький громаді віддали шану земляку та провели в останню земну дорогу справжнього Героя, який поклав життя за Україну, за її майбутнє. Рідні, друзі та близькі Андрія згадують його як життєрадісну, надзвичайно доброзичливу та щиру людину, яка завжди була готова прийти на допомогу.

Дякуємо за Україну і за наш захист

Поховали Героя на місцевому кладовищі із усіма військовими почестями.

— Доземний уклін українському Герою, вічна, світла пам’ять, Царство Небесне його душі, — співчуває Анна Гарбузяк. — Нехай спочиває у Бозі. Щиро співчуваємо рідним.

«Вічна пам'ять Герою. Спочивай з Богом, — каже Марія Гронська. — Нехай у Небесній обителі буде легко і світло твоїй душі. Дякуємо за Україну і за наш захист. Щирі співчуття рідним і близьким. Велика шана і доземний уклін батькам».

Андрія добре знають у селі і в Заліщицькому краї. Останнім часом він працював на заводі у Заліщиках і навіть балотувався на крайніх виборах на посаду сільського старости. Такої доброї і щирої людини, яка завжди готова прийти на допомогу, ще треба пошукати, кажуть усі, хто його знав.

— Він пішов на війну наприкінці серпня-початку вересня, 24 вересня востаннє говорив з дружиною телефоном, — розповіла староста с. Печорна Марія Данилюк. — Потім зв’язок зник. Його шукали… Ніхто нічого не знав, але сподівались, що живий. На жаль… Один з друзів бачив і підтвердив, що Андрій загинув, подзвонив сюди. Дружина йшла в поліцію, писала заяви, а потім їздила до Дніпра на опізнання. На жаль, саме вона підтвердила, що це її Андрій. І лишень тепер його привезли додому та провели в останню путь зі всіма військовими почестями. Він вже спочиває в рідній землі… Дуже прикро і боляче. Хороший був хлопець… Дуже хороший.

У Героя залишились дружина Алла і двоє донечок — Андріана і Настуня. Оплакують брата сестри Ніна й Оля та брат Василь.

 

Редакція висловлює щирі співчуття дружині, донечкам, сестрам і братові, родині, друзям, землякам, побратимам та всім, хто втратив дорогу людину. Вічная пам’ять, шана і слава тобі, Герою…

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (88)
  • Вічна Світла пам'ять Герою України співчуття рідним і близьким людям
  • Мирослава Кот

    Вічная пам'ять Герою
  • Nina Kostenyuk

    Вічна і світла пам'ять Герою!!!😢🙏🇺🇦рідним щирі співчуття 😘
  • Наталя Шпарка

    Царство небесне і вічна пам'ять ГЕРОЮ!

keyboard_arrow_up