"Тварини - не іграшки": тернополяни вийшли на акцію проти контактних зоопарків

"Тварини - не іграшки": тернополяни вийшли на акцію проти контактних зоопарків

На мирну акцію протесту проти контактних зоопарків захисники тварин виийшли 23 березня біля ТРЦ "Рай Центр". Тут останні тижні відбувається виставка тварин, проти якої вони протестують.

На акцію прийшло близько 15 людей. У руках вони тримали таблички із написами "Тварини - не іграшки". Як розповіла зоозахисник Людмила Чеховська, активісти хотіли привернути увагу суспільства до жорстокого поводження із тваринами. 

- Наша акція на підтримку тих, хто не може себе захистити, - каже активістка. - Близько двох тижнів тому ми викликали поліцію до незаконної виставки диких тварин, яка відбувається на другому поверсі  торгового центру "Рай Центр" на основі того, що в Україні діє закон "Про захист тварин від жорстокого поводження", згідно з яким заборонено діяльність пересувних звіринців. 

Відео дня

За словами пані Чеховської, поліцейські передали справу дільничому, який ходив перевіряти документи. І копії дозволів, за словами правоохоронця, зараз на перевірці. 

- В організаторів виставки на руках не було жодних документів, не було документів на тварин чи даних про щеплення. - каже активістка, - Виставка фактично є контактним звіринцем, бо вони дозволяють відвідувачам гладити тварин, брати на руки. Це стрес для тварини, знущання з них. 

Виставка у Тернополі триває останні кілька днів, а організатори кажуть, що про акції протесту знають, але, на їхню думку, тварини там живуть у нормальних умовах. 

- Активісти викликали поліцію, поліція приїжджала, ми надали всі документи їм, зараз їх вивчають. От вони розглянуть їх, дадуть відповіді,і тоді ми щось будемо робити. У нас тварини живуть в нормальних умовах, ми їх годуємо, миємо, лікуємо, в нас народжуються нові тварини,  - каже зоотехнік Микола. 

У спілкуванні з журналісткою "20 хвилин" один із організаторів виставки сказав, що може навіть зробити стаціонарний зоопарк у торговому центрі. 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Кобра

    Ще потрібно привернути увагу влади і суспільства щодо наслідків спалювання сухої трави
  • Назарко

    "Як розповіла зоозахисник Людмила Чеховська, активісти хотіли привернути увагу суспільства до жорстокого поводження із тваринами." і що? привернули? легше стало? ідіть займайтесь тепер ділом, а не дурнею.
  • Андрій

    Дура кончена. Йди на продавців м`яса покричи ще. Нещастя якесь, хочеш вибитись в люди, щоб про тебе взнали і пробитись до влади, а не знаєш чим вийобнутись.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up